Str 74 z 106 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-10-03 14:47:57 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2013-10-03 15:10:22 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2013-10-03 15:11:18 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: +1 2013-10-03 15:28:57 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2013-10-03 16:14:06 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Markywee | Post #6 Ocena: 0 2013-10-03 16:36:22 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2013-10-03 15:28:57, ewa28300 napisał(a): Cytat: 2013-10-03 14:47:57, wiciazkruzewnik napisał(a): ,, Ale ty to wszystko sprowadzasz do puszczalskich panienek, z wieloma partnerami, w dodatku przypadkowymi. Dla kobiet, które usunęły ciążę bo zagrażala ich życiu, albo wiadomo było, ze dziecko będzie cieżko upośledzone, twoje słowa- o robieniu sobie z dupy śmietnika- sa naprawde bardzo krzywdzące. Aborcja to nie jest wyrwanie zęba i dla każdej normalnej kobiety taka decyzja jest ostatecznoscia. Nie wiem czy chciałbyś wprowadzenia prawa jak za czasów ceausescu, ja jednak wolałabym zostawić ta decyzje kobiecie. Hmmmm pozostawic dezyzje kobiecie... hmmm tez mozna. Ostatecznoscia? Alicja Tysiac? Kobieta decyzje podejmie czy zakaz bedzie czy nie. Nawet jak takowy zakaz bedzie to... skorzysta z mozliwosci zalatwienia sprawy poza "zakazem". Prawda? Przypadki zagrozenia zycia podczas ciazy sa dosc odosobnione, ale tutaj prawo to juz reguluje. forgetit14 - odpowiem ci tak jak to napisalas - bez skladni, belkotliwie, i bez sensu. Wiec spodziewaj sie ze w wiekszosci przypadkow nie zostaniesz zrozumiana. Cytat: dzieki za rady, ale wole wolnosc wyboru. do ciebie nei dociera ze "nie chciec 2dziecka full stop jets czyims dojrzalym wyborem? to wyobraz sobie - skoncentruj sie jak Tesco soczek - prze dwie godizny i wyobraz sobie ze sa ludzie ktorzy NIE CHCA miec dzieci. NIE chca sie poswiecac dla dziecka.
Caly czas masz wolny wybor. Nawet jak go nie masz, bo jest regulowany prawnie, to... nadal go masz. Nie chcesz sie poswiecac dla dziecka - to sie nie poswiecaj w czym problem? Czy to jest powod zeby je zabijac? Cytat: NIE mamy miejsca w swoim zyciu na dziecko.bo jetsesmy jak najbardziej za prawem do zycia dla naszego dziecka
.....................??? Cytat: ze swoja rad "usypiaj szczeniaczki" - sugeruja ty sie nimi opiekuj do konca ich zycia jak twoja suczka oszczeni. twoja odpowiedzialnosc - nie chcesz takiej/ to pewnie je utop
Zabijalem juz, ale nigdy nie zrobie tego z powodu ze "go nie chce", albo "nie mam czasu sie opiekowac". Cytat: no bo jaki ma sie stosunek do zycia zwierzecia nie ma znaczenia w przypadku ochrony zycia czlowieka.
Obawiam sie ze sie mylisz. I to bardzo. Cytat: bo jak juz czlowike przezyl aborcje ( amial sie nie urodzic) to tylko smao dobro na swiat przyszlo. doopa zbita Markwee. bez wielu wielu wielu katolikow muzulmanow sikhow, czarnych, bialych i zoltych kretynow ten swiat bylby piekniejszy...
Masz racje, nasza rasa aryjska jest rasa dominujaca, i powinnismy zniszczyc wszystkie inne rasy. Cytat: bo ci powiem po cichu - nikt ci nie udowodni ze po smierci jest raj i pieklo.to co cie w polsce nauczyli - o bogu, honorze i ojczyznie to tylko jedna strona medalu.
Ale co tu udowadniac? w to sie wierzy albo nie ![]() Jedna strona medalu? o ? a jaka jest druga? Cytat: a na codzien to my tylko jestesmy zwierzeta, i chcemy przeniesc swoje geny - stad twoje "jeszce urodzisz..." bo myslisz ze kazda zwierze chce mlodych... sie sprawdza na wielu wielu ludziach. my sie przyznajemy do soci korzeni - myslimy o potomku. ale tez wiemy o wiele wiecej niz przecietna zakuta pala, ze "out there" jets wiecej do zrozumienia i przemyslenia, stad prao do aborcji musi byc, i jets prawdopodobne ze nie bedziemy dzieci mieli.
Nie mam sily zeby probowac nawet zrozumiec ten belkot. Cytat: rozumiesz takie spojrzenie? rozumiesz ze stosunek przrywany to nie jest metoda anytkoncecji? ze moge miec dostep do wszystkiego i zdarzy sie sytacja w ktorej zajde w ciaze? nwaisem mowiac w uproszczeniu dla ciebie - TU nie mowie o sobie jako jednostce - bo ja nie bardzo za dzieckiem takze ze wzgledu na zdrowie - tylko mowie o sobie jako kobiecie, statystycznej, zdrowej.
Ni w zab nie rozumiem bo zabelkotalas strasznie. Zdazy sie sytuacja ze zajdziesz w ciaze. No i co? Dziecko zdrowe, itd itp, to dla wygody sie je zabije, zeby nie przeszkadzalo w jakze wygodnym zyciu? Cytat: potrafisz zrozumiec takie niuanse?potraficie zrozumiec ze aborcja nie jest tylko i wylacznie rozbuchan seksualnoscia, jets wyrazem trsoki i milosci?
Pewnie. Kochasz i dbasz? ZABIJ. ZABIJ. ZABIJ. Cytat: tak jka eutanazja - gdzie czlowiek zaczyna byc na pierwszym miejscu anie jakas religia? jakis bog, ktorego nie widac? jakies regulu ktore nie sluza ludziom zeby zyc zgodnie, ale zeby silniejsi sie nachapali.. popatrz jeden z drugim na ktorakolwiek religie...
Eutanazja to to samo co aborcja? ![]() Jest roznica pomiedzy prosba o zabicie siebie, a zabiciem istoty ktora nawet nie moze wyrazic sprzeciwu. Pusto masz kolezanko w sobie. Pusciutko. I nie mowie o braku inteligencji. I wszystko do jednego wora prawda? Kazda religia jest be... Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
tomaszzet | Post #7 Ocena: 0 2013-10-03 17:27:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2013-10-03 16:14:06, forgetit14 napisał(a): dzieki za rady, ale wole wolnosc wyboru. do ciebie nei dociera ze "nie chciec 2dziecka full stop jets czyims dojrzalym wyborem? to wyobraz sobie - skoncentruj sie jak Tesco soczek - prze dwie godizny i wyobraz sobie ze sa ludzie ktorzy NIE CHCA miec dzieci. NIE chca sie poswiecac dla dziecka. to ci co sie nie boja oh biologiczny zegar tyka trzeba se zrobic dziecko... my gdzies tam bysmy chcieli - i jeszcze raz powtorze - NIE mamy miejsca w swoim zyciu na dziecko.bo jetsesmy jak najbardziej za prawem do zycia dla naszego dziecka. ze swoja rad "usypiaj szczeniaczki" - sugeruja ty sie nimi opiekuj do konca ich zycia jak twoja suczka oszczeni. twoja odpowiedzialnosc - nie chcesz takiej/ to pewnie je utop - no bo jaki ma sie stosunek do zycia zwierzecia nie ma znaczenia w przypadku ochrony zycia czlowieka. bo jak juz czlowike przezyl aborcje ( amial sie nie urodzic) to tylko smao dobro na swiat przyszlo. doopa zbita Markwee. bez wielu wielu wielu katolikow muzulmanow sikhow, czarnych, bialych i zoltych kretynow ten swiat bylby piekniejszy...bo ci powiem po cichu - nikt ci nie udowodni ze po smierci jest raj i pieklo.to co cie w polsce nauczyli - o bogu, honorze i ojczyznie to tylko jedna strona medalu. a na codzien to my tylko jestesmy zwierzeta, i chcemy przeniesc swoje geny - stad twoje "jeszce urodzisz..." bo myslisz ze kazda zwierze chce mlodych... sie sprawdza na wielu wielu ludziach. my sie przyznajemy do soci korzeni - myslimy o potomku. ale tez wiemy o wiele wiecej niz przecietna zakuta pala, ze "out there" jets wiecej do zrozumienia i przemyslenia, stad prao do aborcji musi byc, i jets prawdopodobne ze nie bedziemy dzieci mieli. rozumiesz takie spojrzenie? rozumiesz ze stosunek przrywany to nie jest metoda anytkoncecji? ze moge miec dostep do wszystkiego i zdarzy sie sytacja w ktorej zajde w ciaze? nwaisem mowiac w uproszczeniu dla ciebie - TU nie mowie o sobie jako jednostce - bo ja nie bardzo za dzieckiem takze ze wzgledu na zdrowie - tylko mowie o sobie jako kobiecie, statystycznej, zdrowej. nie chce mi sie pisac. jak ja sie ciesze ze nie mam kolo siebie takich polakow i takich ludzi. pewnie ejszce sprobujesz powiedziec ze bez dzieci to jak "nieustasfakcjonowan "jestem? nie niejestem usatysfakcjonowana - bo nie moge sie zdecydowac na dziecko bedac w mojej pozycji. to jest powod. a nie, ze nie mam dziecka. i caly czas bym myslala o aborcji.. bysmy musieli sie zdecydowac razem, miec czy nie. . potrafisz zrozumiec takie niuanse?potraficie zrozumiec ze aborcja nie jest tylko i wylacznie rozbuchan seksualnoscia, jets wyrazem trsoki i milosci? tak jka eutanazja - gdzie czlowiek zaczyna byc na pierwszym miejscu anie jakas religia? jakis bog, ktorego nie widac? jakies regulu ktore nie sluza ludziom zeby zyc zgodnie, ale zeby silniejsi sie nachapali.. popatrz jeden z drugim na ktorakolwiek religie... ![]() ![]() ***** Teraz ogólnie, czyli do wszystkich. Prosty sposób by nie zabijać. Nie chcesz mieć dzieci i "dobrze się bawić" to sie poddaj sterylizacji. Nie będzie wtedy mowy o zabijaniu. [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 03-10-2013 17:35 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2013-10-03 17:34:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
No i wychodza poglady, a wlasciwie wypowiedzi, coraz wulgarniejsze, coraz nizszych lotow.
Szkoda. Lukrejco, trudno oceniac, czy idzie w zlym kierunku danie przywileju dobrej smierci tym, ktorych nic wiecej nie czeka, poza cierpieniem,a czasem dodatkowo otepieniem od lekow? |
Severance_ | Post #9 Ocena: 0 2013-10-03 17:41:10 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Nie chcesz mieć dzieci i "dobrze się bawić" to sie poddaj sterylizacji.
Ależ w Polsce nawet tego nie wolno! Co mogę zrobić z własnym ciałem, czyli sterylizacja i dopuszczalna i zabroniona.. Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Post #10 Ocena: 0 2013-10-03 18:01:17 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|