MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja - nie!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 73 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 72 | 73 | 74 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

Str 73 z 106

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Geronimo

Post #1 Ocena: 0

2013-10-03 13:17:12 (12 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

Intuicja nie podpowiada - zabij dziecko.
Intuicja podpowiada - zrób z tym coś. Kobiety nie poddają się aborcji bo sprawia im to przyjemność. Robią to, lub usiłują, bo widocznie mają ogromny problem z niechcianą ciążą. Nie róbmy z tych kobiet nazistowskich bestii pozbawionych serca, bo tak nie jest.
Fajnie i komfortowo jest doradzać biednemu żeby sobie kupił "wędkę", siedząc przy tym w nowiutkim Bentley'u, od czasu do czasu ukradkiem zerkając na swojego Rolex'a.
Może to kobiety powinny zabierać głos w tej sprawie, a nie faceci?
Bo ta dyskusja zaczyna przypominać wykłady księdza proboszcza na temat wychowania seksualnego :-8

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer Skype

Markywee

Post #2 Ocena: 0

2013-10-03 13:25:34 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2013-10-03 13:17:12, Geronimo napisał(a):
Intuicja nie podpowiada - zabij dziecko.
Intuicja podpowiada - zrób z tym coś. Kobiety nie poddają się aborcji bo sprawia im to przyjemność. Robią to, lub usiłują, bo widocznie mają ogromny problem z niechcianą ciążą. Nie róbmy z tych kobiet nazistowskich bestii pozbawionych serca, bo tak nie jest.
Fajnie i komfortowo jest doradzać biednemu żeby sobie kupił "wędkę", siedząc przy tym w nowiutkim Bentley'u, od czasu do czasu ukradkiem zerkając na swojego Rolex'a.
Bo ta dyskusja zaczyna przypominać wykłady księdza proboszcza na temat wychowania seksualnego :-8

Bardzo ladnie - ale tego sie spodziewalem.

Poruchalismy sobie luzno... ops, jestem w ciazy. Nie nie nie, nie chce tej odpowiedzialnosci, jestem jeszcze za mloda, nie wyszalalam sie, itd itp.
ZABIJMY JE. Bo tak nam wygodniej.
Bo tak pozbedziemy sie odpowiedzialnosci.
Pozbedziemy sie w ten sposob bledu jaki popelnilismy.
Bo sie boimy o "NASZA przyszlosc".

Z wielkim ruchaniem dostajesz wielka odpowiedzialnosc.
Za siebie. Za nia. Za nie.

Nie chcesz tej odpowiedzialnosci - zabezpieczaj sie odpowiednio.
Zabijanie to najlatwiejsze rozwiazanie prawda?

Cytat:

2013-10-03 13:17:12, Geronimo napisał(a):

Dlaczego uwazasz ze faceci nie maja tutaj nic do powiedzenia?

Chcialem kiedys zabic moje dziecko. Ma teraz prawie 7 lat.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 03-10-2013 13:26 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-10-03 13:34:29 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Geronimo

Post #4 Ocena: 0

2013-10-03 13:54:28 (12 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

Wzruszyłem się. Ukradkiem ocieram łzę, ale poglądów nie zmienię. :-8
Jestem właścicielem swojego ciała i ja nim dysponuję. Żaden urzędas, czy partia nawiedzonych klerykałów nie będzie rozporządzała moją osobą. Moje wybory są moimi wyborami, i jeśli nie jestem ubezwłasnowolniony, ja będę decydował o moim życiu i moich wyborach.
Tu na forum możemy sobie i owszem, słodko popierdzieć o miłości, empatii i przyjaźni między narodami, ale życie czasem zmusza do trudnych wyborów i nic na to nie poradzimy...

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2013-10-03 14:00:55 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Uwazam ze to kobieta powinna decydowac o aborcji. Juz nawet nie chodzi o to ze to jej dziecko ale o to ze to ona bedzie pozniej musiala je wychowywac...niektore kobiety sie po prostu do tego nie nadaja-przez to slyszymy coraz wiecej newsow w wiadomosciach o zabojstwach dzieci, a niektore po prostu na to nie stac..
Rowniez jak dziecko ma sie urodzic niepelnosprawne rowniez to kobieta powinna o tym decydowac... ja wiem ze to nie zabawka ale zrozumcie to ona bedzie sie nim zajmowala chyba ze Rzad zagwarantuje ze po urodzeniu zabierze dziecko i sie nim zaopiekuje to wtedy ok, niech urodzi...
Kazdy powinien decydowac swoim zyciu ale o swoim dziecku tez...jak wie ze nie da rady i to dziecko z przypadku niech sie pozbedzie go w humanitarny i bezbolesny sposob niz ma niszczyc mu zycie w przyszlosci!

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #6 Ocena: 0

2013-10-03 14:02:58 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-10-03 13:54:28, Geronimo napisał(a):
Wzruszyłem się. Ukradkiem ocieram łzę, ale poglądów nie zmienię. :-8
Jestem właścicielem swojego ciała i ja nim dysponuję. Żaden urzędas, czy partia nawiedzonych klerykałów nie będzie rozporządzała moją osobą. Moje wybory są moimi wyborami, i jeśli nie jestem ubezwłasnowolniony, ja będę decydował o moim życiu i moich wyborach.
Tu na forum możemy sobie i owszem, słodko popierdzieć o miłości, empatii i przyjaźni między narodami, ale życie czasem zmusza do trudnych wyborów i nic na to nie poradzimy...

Ot, pokazales empatie i stopien wrazliwosci.

To moze inaczej:

Zaraz sie dzuma, cholera, ebola, i patrz jak sobie bedziesz rozporzadzac swoja osoba w spoleczenstwie.
I jak to panstwo nie bedzie rzadzic twoim cialem :-]

I jeszcze inaczej:

Moje wybory są moimi wyborami, i jeśli nie jestem ubezwłasnowolniony, ja będę decydował o moim życiu i moich wyborach.

Jestes w pewien sposob ubezwlasnowolniony od momentu w ktorym jestes czescia spoleczenstwa - tutaj masz konstytucje, i chocby 10 przykazan :-]

Zycie zmusza do trudnych wyborow? kogo niby? kogos pozbywajacego sie dziecka? Ktory wybor jest trudniejszy, i obfitujacy w znacznie wieksze konsekwencje?

Cytat:

2013-10-03 14:00:55, Wielim napisał(a):
Uwazam ze to kobieta powinna decydowac o aborcji. Juz nawet nie chodzi o to ze to jej dziecko ale o to ze to ona bedzie pozniej musiala je wychowywac...niektore kobiety sie po prostu do tego nie nadaja-przez to slyszymy coraz wiecej newsow w wiadomosciach o zabojstwach dzieci, a niektore po prostu na to nie stac..
Rowniez jak dziecko ma sie urodzic niepelnosprawne rowniez to kobieta powinna o tym decydowac... ja wiem ze to nie zabawka ale zrozumcie to ona bedzie sie nim zajmowala chyba ze Rzad zagwarantuje ze po urodzeniu zabierze dziecko i sie nim zaopiekuje to wtedy ok, niech urodzi...
Kazdy powinien decydowac swoim zyciu ale o swoim dziecku tez...jak wie ze nie da rady i to dziecko z przypadku niech sie pozbedzie go w humanitarny i bezbolesny sposob niz ma niszczyc mu zycie w przyszlosci!

"bedzie musiala je wychowac" ojejejejeje jaka poszkodowana bedzie. No nie.
Rany, lubie takie wygodnickie podejscie do zycia :-]

1 - trzeba bylo myslec wczesniej, zanim do czegokolwiek doszlo.
2 - oddac do adopcji, domu dziecka, okno zycia.

dziecko niepelnosprawne? patrz punkt drugi.

Co do wsparcia panstwa - tak, powinno byc.

Dziecko to nie zabawka? Zabawne, bo znaczna czesc osob tak o nim mysli.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 03-10-2013 14:10 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-10-03 14:14:22 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #8 Ocena: 0

2013-10-03 14:20:43 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-10-03 14:14:22, forgetit14 napisał(a):
wszystko walczy o zycie, nawet zdzblo trway, on f..sake.
za moje hipotetyczne dziecko ja jesetm odpowiedzialna- i jesli sie zdazy niestety w jakichs warunkach bedzie abortowane.
artykul ktory markwee podsunal jest dla ciemnogrodzkich poalczkow. generalnie teza jest ze ci ktorzy sa za aborcja ronia lzy nad zwierzaczkami i nie chca psow na lancuchu.
jestem za aborcja bo mama wystarczajaca wrazliwosci zeby ocenic czy podolam macierzynstwu - i jak do teraz na dziecko sie nie zdecydowalabym. w przyszlosci moz e bedziemy mieli, ale niekoniecznie.natomiast zwierzaki zyja - rzesza ich powinna byc uspiona przed doswiadczeniem zdychania na blocie kolo budy, powinny nie zyc jak ich zycie jest dla chorej wyobrazni wlascicieli albo sa skazane na udreke od pierwszego dnia zycia. co tako osiol zawinil nigdy nie miec odpoczynku? powinno sie karac zwyrodnialcow co zostawiaj kota powieszonego na plocie dla zabawy - to nie jest temat zastepczy dla aborcji- to temat sam w sobie, i wiekszosc ludzi opowiad sie za aborcje w imie ordpowiedzialnosci za zycie. tak samo opowiad sie za GODNE wraunki zycia dla tych co juz zyja - wlaczajac wystarczjaca ilosci empatii dla krow zdychajacych we wlasnym gownie... u gospodarza co nigdy nie abortowal swoich 4 dzieci...bo to grzech.

Az dziw ze wlasnie tym tekstem powyzej poparlas to glupia "teze dla ciemnogrodu".

*ROFL*

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-10-03 14:28:00 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #10 Ocena: 0

2013-10-03 14:40:48 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:
"bedzie musiala je wychowyywac, poszkodowane bedzie" tak bedzie!! nie chce to nie ma. nie moze miec dzecka - to nie ma. w ciaze niechciana sie zachodzi, nawet "uwazajac". ani mi sie sni oddawac mojego zycia na potrzebe czyjegos innego - dopoki o tym nie zdecyduje. ani mi sie sni poswiecac mojego zycia na opieke nad dzieckiem, i o wiele wiecej - nie chce zeby ktos musial to robic, i nie chce zeby moje dziecko bylo nieszczeslie. dlatego chce miec wolnosc decyzji.

Tak masz racje.

Nejlepiej je zabic.

Nawet "uwazajac sie zachodzi"? No to trzeba bardziej uwazac nie? :-]

Jak sie uwaza ze "stosunek przerywany" jest dostatecznym zabezpieczeniem... :-]

Cytat:
ani mi sie sni oddawac mojego zycia na potrzebe czyjegos innego

To sie u ciebie jeszcze zmieni. Na razie piszesz jak zbuntowana 15 latka. :-]

Dlaczego uwzasz ze twoje dziecko bedzie nieszczesliwe, oddajac je do adopcji poniewaz ty go nie chcesz? :-]

Twoja "wolnosc decyzji" powinna polegac na profilaktyce, zeby do problemu nie doszlo, a nie na wolnosci podejmowania decyzji w zabijaniu.

Mysle ze pozostan przy usypianiu niechcianych szczeniakow. Bo nie beda mialy "godnego zycia".

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 03-10-2013 14:41 ]

Do góry stronyOffline

Strona 73 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 72 | 73 | 74 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,