Str 8 z 106 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-02-26 15:48:48 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karolagirl | Post #2 Ocena: 0 2009-02-26 16:14:32 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-10-2007 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2009-02-26 12:44:30, malke napisał(a): Cytat: 2009-02-26 12:24:02, karolagirl napisał(a): ja jestem jak najbardziej za aborcja, i nawet moja katechetka w gimnazjum pokazujac mi zdjecia dzieci po aborcji mnie nie przekonaly, nic mnie nie przekona, to jest indywidualna sprawa kobiety, sa takie sytuacje o ktorych niektorzy co sa przeciwko aborcji nie zdaja sobie sprawy jakie dramaty te dzieci przechodza gdy majac 10-ro rodzenstwa nie maja co jesc nie wspominajac o butach na zime ksiazkach zero przyszlosci, ida w slady swoich rodzicow pijac na umor by zpomniec o biedzie zebrza na wodke i upijaja sie dzien za dniem, mlodzi ludzie kradna by przetrwac i trafiaja do pierdla kur... zaje.biste zycie naprawde pozazdroscic. Ludzie wychowani w bidulu dorastaja czujac sie gorsi, bedac gwalconymi bitymi, polecam lekturke 'bidul'. Szczerze wole zeby te dzieci byly ZABITE niz zeby przezywaly koszmar w swoim i tak zje...banym zyciu. Pozdrawiam Myślę że troszke przeadzasz z tym dziecmi z Bidula.Znam osobiście kilkanaście dzieciaków z domu dziecka którzy wyszli na ludzi.Kiedyś za czasów liceum prowadziłam z grupką osób świetlicę dla dzieciaków z rodzin patologicznych i uwierz mi to były świetne dzieciaki.Utalentowane i zdolne,chcące żyć i sie rozwijać. Nie każdy dzieciak z biednego domu obiera złą drogę.I odwrotnie.Nie każdy dzieciak z bogatego domu wychodzi na ludzi,więc nie ma reguły. Co do aborcji.Jestem za ale tylko wtedy kiedy ciąża pochodzi z gwałtu lub występuje zagrożenie życia lub zdrowia kobiety lub dziecka.Co do kobiet które maja 10 dzieciaków i kolejne w drodze a w domu bieda aż piszczy uważam ze prawnie powinno się takim"nieodpowiedzialnym reproduktorom" w szpitalu przymusowo podwiązać jajniki i sprawa byłaby załatwiona. A co powiecie na to że podobno w Holandi nie ma ograniczenia tygodnia w którym można usunąć ciąże.Czyli nawet w 9 miesiącu można zabić dziecko.Oto wolny kraj morderców. ![]() ![]() ![]() ![]() Tak wlasnie KIEDYS teraz w systemie, ktory dziala nie da rady myslec tak jak kiedys, prawda jest taka ze dzieci w polsce zyja w biedzie nie mowie ze wszytkie ale wszedzie brakuje pieniedzy a w bidulach ciepla i milosci takze nie twierdze ze we wszytkich ale w wiekszosci wolalabym umrzec niz trafic do domu dziecka ja mialam szczescie bo niczego mi nie brakowalo ale duzo dzieciakow nie moze tego samego powiedziec o sobie. Kiedys bylo inaczej panstwo mialo na rozwijanie zainteresowan dzieci byly kluby sportowe itp. calkiem za darmo, dzieciaki mialy co robic a teraz wystaja na klatkach schodowych pija i pala trawe i traca swe zycie nie calkiem ze swojej winy. Nie maja bodzcow ktore popchnely by je w gore w strone swojego wlasnego dobra, bo w sumie oni mysla: po co mam sie starac skoro Polska schodzi na kaczki? W Polsce nie ma przyszlosci. Nie popieram aborcji jako formy antykoncepcyjnej, ale popieram ja z roznych innych wzgledow bo ile kobiet tyle historii. Moja szwagierka w marcu rodzi drugie dziecko ma 21 lat pierwsze chciala drugie wpadka, bo nie stac je bylo na tabletki antykoncepcyjne. System w Polsce kuleje bardzo bardzo. W sumie to aborcja w Polsce powinna byc calkowicie legalna bo jak slysze ze pijany ojciec skatowal swe 3-miesieczne dziecko albo matka wyrzucila je przez okno to mnie szlag strzela jasny i lepiej dla tych dzieci gdyby byly zabite w czasie ciazy bo by ta nie bolalo. Sztuka jest zyc, lecz prawdziwym arcydzielem zyc i nie zejsc na psy
|
moniunia | Post #3 Ocena: 0 2009-02-26 16:40:39 (16 lat temu) |
Z nami od: 16-02-2008 |
Cytat: ... lepiej dla tych dzieci gdyby byly zabite w czasie ciazy bo by ta nie bolalo. Skąd wiesz co by było dla nich lepsze? Bo ja uważam, ze to że nieodpowiednia osoba na matkę powinna się zabezpieczać albo nie dawać d... i to by było najlepsze bo nie było by niechcianych ciąż i dzieci. Co do odczuwania bólu, to układ nerwowy kształtuje się ok 6 tygodnia ciąży, czyli mniej więcej wtedy, kiedy kobieta dowiaduje się,że jest w ciąży, a układ nerwowy jest odpowiedzialny za odczuwanie bodźców czyli np bólu. I na pewno to kur... nie boli jak skrobią je po kawałeczku, obrywają części ciała jak nogi, ręce i na końcu miażdżą im główkę bo jest zbyt duża żeby bez problemu dało ją się wyskrobać:-Y:-Y:-Y:-Y |
dominika-essex | Post #4 Ocena: 0 2009-02-26 16:51:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Cytat: 2009-02-26 16:40:39, moniunia napisał(a): Cytat: ... lepiej dla tych dzieci gdyby byly zabite w czasie ciazy bo by ta nie bolalo. Skąd wiesz co by było dla nich lepsze? Bo ja uważam, ze to że nieodpowiednia osoba na matkę powinna się zabezpieczać albo nie dawać d... i to by było najlepsze bo nie było by niechcianych ciąż i dzieci. Co do odczuwania bólu, to układ nerwowy kształtuje się ok 6 tygodnia ciąży, czyli mniej więcej wtedy, kiedy kobieta dowiaduje się,że jest w ciąży, a układ nerwowy jest odpowiedzialny za odczuwanie bodźców czyli np bólu. I na pewno to kur... nie boli jak skrobią je po kawałeczku, obrywają części ciała jak nogi, ręce i na końcu miażdżą im główkę bo jest zbyt duża żeby bez problemu dało ją się wyskrobać:-Y:-Y:-Y:-Y Moniunia sorrki ale o jakiej aborcji Ty mowisz??. Czy Ty zdajesz sobie sprawe jak teraz wyglada aborcja czy tylko z tych filmikow na youtube-e co zawieraja materialy, ktore maja po parenascie lat? Proponuje troszke poczytac i zapoznac sie w temacie i troszke w medycynie. Aborcja w roznych etapach ciazy wyglada zupelnie inaczej. A stwierdzenie, ze niechciane ciaze sa tylko od dawania d... to istna glupota. [ Ostatnio edytowany przez: dominika-essex 26-02-2009 16:52 ] |
karolagirl | Post #5 Ocena: 0 2009-02-26 17:02:21 (16 lat temu) |
nie no lepiej zeby bylo skatowne majac 3 miesiace i nieraz sparalizowane na cale zycie albo skazane na wegetacje badz powolna smerc bo organy wewnetrzne zmiazdzone. A powiedz dasz nieodpowiednim matkom na pigulki? Jesli tak to spoko jesli nie to wyglada na to ze trabisz tu bez sensu niech nie daja dupy to idz do kazdej z osobna i im to tlumacz a jak jestes az tak przeciwko zabijaniu to przy okazji rozdawaj im pigulki. Samym gadaniem swiata nie uzdrowisz niestety.
Sztuka jest zyc, lecz prawdziwym arcydzielem zyc i nie zejsc na psy
|
|
|
moniunia | Post #6 Ocena: 0 2009-02-26 17:03:37 (16 lat temu) |
Moniunia sorrki ale o jakiej aborcji Ty mowisz??. Czy Ty zdajesz sobie sprawe jak teraz wyglada aborcja czy tylko z tych filmikow na youtube-e co zawieraja materialy, ktore maja po parenascie lat? Proponuje troszke poczytac i zapoznac sie w temacie i troszke w medycynie. Aborcja w roznych etapach ciazy wyglada zupelnie inaczej. A stwierdzenie, ze niechciane ciaze sa tylko od dawania d... to istna glupota. [ Ostatnio edytowany przez: <i>dominika-essex</i> 26-02-2009 16:52 ] Wiem jak to wygląda i wiem,że w każdym etapie ciąży jest to robione inną metodą ale na początku ciąży w pierwszych tygodniach płód jest wysysany i przy tym obrywane zastają kończyny i w ogóle. A od czego są nie chciane dzieci jak nie od dawania d...? Pewnie od patrzenia sobie w oczy. Jeżeli kobieta jest gotowa pójść do łóżka, to niech będzie gotowa ponieść tego konsekwencje. bo z aktu sexualnego kobiety i mężczyzny jeszcze nigdy nie powstał taboret, ale zawsze jest to dziecko... |
moniunia | Post #7 Ocena: 0 2009-02-26 17:07:57 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-02-26 17:02:21, karolagirl napisał(a): nie no lepiej zeby bylo skatowne majac 3 miesiace i nieraz sparalizowane na cale zycie albo skazane na wegetacje badz powolna smerc bo organy wewnetrzne zmiazdzone. A powiedz dasz nieodpowiednim matkom na pigulki? Jesli tak to spoko jesli nie to wyglada na to ze trabisz tu bez sensu niech nie daja dupy to idz do kazdej z osobna i im to tlumacz a jak jestes az tak przeciwko zabijaniu to przy okazji rozdawaj im pigulki. Samym gadaniem swiata nie uzdrowisz niestety. Pigułki, implanty, spirale, kondomy i inne środki anty są dostępne w UK ZA DARMO!!! Wystarczy się przejść do GP i poprosić, a o Polsce się nie będę wypowiadać bo jeszcze wiele jej brakuje, żeby dorównać np UK i nie chodzi tu tylko o antykoncepcję. Zresztą nie ważne bo to inny temat. |
karolagirl | Post #8 Ocena: 0 2009-02-26 17:16:21 (16 lat temu) |
Ze w uk to wiem bo sama z niej korzystam i to ze dziwczyny sie tu nie zabezpieczaja to glupota, ale patrzac na polske nie dziwie sie ze kobiety wola tu przyjechac i usunac.
Sztuka jest zyc, lecz prawdziwym arcydzielem zyc i nie zejsc na psy
|
dominika-essex | Post #9 Ocena: 0 2009-02-26 17:22:10 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Cytat: 2009-02-26 17:03:37, moniunia napisał(a):Wiem jak to wygląda i wiem,że w każdym etapie ciąży jest to robione inną metodą ale na początku ciąży w pierwszych tygodniach płód jest wysysany i przy tym obrywane zastają kończyny i w ogóle. A od czego są nie chciane dzieci jak nie od dawania d...? Pewnie od patrzenia sobie w oczy. Jeżeli kobieta jest gotowa pójść do łóżka, to niech będzie gotowa ponieść tego konsekwencje. bo z aktu sexualnego kobiety i mężczyzny jeszcze nigdy nie powstał taboret, ale zawsze jest to dziecko... No to ja jednak proponuje sie doszkolic jak wyglada aborcja np. do 8 tygodnia ciazy. Niestety nadal malo wiesz na ten temat. A co do stosunkow sexualnych to czasem kobieta nie ma wyjscia, czasem mimo antykoncepcji sie zdarzy, czasem dziecko jest chore, czasem ciaza zagraza zyciu. Wiec jak widzisz czasem to jest bardziej skomplikowane niz chec sexu i ponoszenia konsekfencji. [ Ostatnio edytowany przez: dominika-essex 26-02-2009 17:23 ] |
moniunia | Post #10 Ocena: 0 2009-02-26 17:46:20 (16 lat temu) |
No to ja jednak proponuje sie doszkolic jak wyglada aborcja np. do 8 tygodnia ciazy. Niestety nadal malo wiesz na ten temat. A co do stosunkow sexualnych to czasem kobieta nie ma wyjscia, czasem mimo antykoncepcji sie zdarzy, czasem dziecko jest chore, czasem ciaza zagraza zyciu. Wiec jak widzisz czasem to jest bardziej skomplikowane niz chec sexu i ponoszenia konsekfencji. To ja może zaproponuje się Tobie doszkolić, bo moja bliska znajoma miała taki pomysł, żeby usunąć ciąże i była u lekarza na konsultacji i on powiedział jej że zrobią to metodą wysysania (była w 6 tygodniu).Wiem że najczęściej stosuje się w takim przypadku tabletki poronne ale to nie ważne co wiem a co nie, bo ta wiedza jest mi nie potrzebna, nigdy bym nie usunęła dziecka i na szczęście znajoma też tego nie zrobiła, jest w 5 miesiącu i cieszy się kopniakami w brzuszek. Nie mówię tu o przypadku kiedy kobieta zostanie zgwałcona, to trochę inna sprawa i wiele cięższa niż "danie d..." i w tym przypadku chyba się nie dziwie jak chcą usunąć chociaż ja bym tego nie zrobiła bo to nie dziecka wina. Sama mam nieplanowaną córeczkę, a jej ojciec to najgorszy kandydat na ojca pod słońcem, nie jesteśmy ze sobą odkąd byłam w 4 miesiącu, a moja córcia to największy skarb i pomimo,że przewróciła moje życie do góry nogami, to nie zrobiłabym inaczej gdybym mogła cofnąć czas. No i uważam, że skoro ja nadałam się na matkę to prawie każda się nada. No i co innego gdy dziecko jest chore, bo nie wiem co bym zrobiła w takim przypadku [ Ostatnio edytowany przez: moniunia 26-02-2009 17:54 ] |