MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja - nie!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 66 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 65 | 66 | 67 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

Str 66 z 106

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-07-10 23:58:16 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Markywee

Post #2 Ocena: 0

2013-07-11 00:04:39 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:
Judyta, wiele kobiet cpa, pije, przyczynu sa rozne, naprawde, nie naprawisz tego... Zamozna pojdzie na zabieg, a biedna skoczy z drabiny...Nie ograniczysz tegi, zrozum, tu chodzi tylko o kase lekarzy i oninwalcza o swoje...

Bzdura.

Nie ograniczysz? Ograniczysz. Nie zlikwidujesz, ale ograniczysz.

Cytat:

Obilo ci sie o uszy slowo antykoncepcja?
NIE? NIEMOZLIWE! To zapytaj Judyty, ona uwaza, ze antykoncepcja sprzyja aborcji. Nie Zartuje...
Ciekawe co mysli o kalendarzyku... musze zapytac przy najblizszej okazji. Masz jeszcze jakies pytania???

Prosze.

http://www.ewtn.com/library/PROLIFE/CONNECT.TXT

Przelec fachowym okiem. Zobaczysz ze twoja Judyta... jednak moze miec racje...

Aha, droga Ewo, nadal nie odpowiedzialas na pytanie - ile masz dzieci... :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 11-07-2013 00:12 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-07-11 10:40:33 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #4 Ocena: 0

2013-07-11 11:08:14 (12 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

A wystarczy podejmowac decyzje PRZEMYSLANE, Wtedy nie bedzie ani traumy, depresji czy mysli samobojczych.

NIKT mi nie wmowi, ze kobieta, ktora wziela pod uwage wszelkie "za i przeciw" oraz nie interesuje ja co sasiad/babcia/ksiadz/ ... mado powiedzenia na temat JEJ i jej partnera decyzji, bedzie miala depresje.

Za duzo widuje i poznaje ludzi, ktorzy sie przejmuja bardziej czyims zdaniem, niz swoim, ktorzy pozwalaja innym wlazic w swoje zycie z buciorami. Szanowac ich nie potrafie, zal mi ich rowniez nie jest.

Jesli po przemysleniu sprawy, kobieta nie zdecyduje sie na aborcje - zaden "biznes aborcyjny" nie zmieni jej zdania.

Co wchodzi w tzw biznes aborcyjny? Co to jest?

Zacznijmy decydowac o SOBIE, a nie o innych.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 11-07-2013 11:12 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #5 Ocena: 0

2013-07-11 11:24:23 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Judyta sory, ale ty to jestes jak ten imam od islamistow. twoja prawda jest najprawdziwsza i najmundrzejsza, i jak powiedzialas, ze ktos ma depresje po usunieciu plodu, to tak jest. a jakby w twoje lapy wpadla kobieta, ktora by depresji po aborcji nie miala, to ty juz bys sie postarala, zeby ja sprowokowac. szczerze mowiac, ja to sie boje takich nawiedzonych ludzi, niech taka jedna z druga/drugim mialaby decydowac o losie moim i moich dzieci, to na bank bym sie zdecydowala na aborcje, a pozniej strzelila sobie w leb ( zapewniam cie, ze nie z powodu dokonanej aborcji).
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #6 Ocena: 0

2013-07-11 11:42:52 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-07-11 10:40:33, ewa28300 napisał(a):
Nie wiem na czym dokładnie polega mechanizm "przemysłu proaborcyjnego"? Wytłumacz mi kto niby miałby czepiać zyski z tego, ze aborcja byłaby dostępna bezpłatnie i legalnie? Kto np ma z tego zyski w UK?

xxx

Czy myslisz ze kiedy aborcja jest "darmowa" to nikt za to kasy nie bierze?

DZIIIIZAS.

Cytat:
IPPF, Międzynarodowa Federacja Planowanego Rodzicielstwa, obecna w 189 państwach świata opublikowała niedawno raport na podstawie badań lekarzy amerykańskich i afrykańskich na temat najbardziej opłacalnych form aborcji. W tym szokującym dokumencie zajęto się głównie stroną materialną aborcji, rozważając, jaki sposób zabijania jest najbardziej korzystny z punktu widzenia finansowego.
Autorzy stwierdzają w raporcie m.in, że w Nigerii najbardziej opłacalną i najskuteczniejszą metodą aborcji jest "próżniowe wysysanie", zaś w Ghanie najbardziej skuteczny pozostaje Mizoprostol, środek niedopuszczony w USA przez FDA a przeznaczony głównie do uśmiercania dzieci we wczesnej fazie ciąży (5-9 tydzień). Raport szczegółowo omawia korzyści wynikające ze stosowania obu wspomnianych metod i porównuje je do starszej metody "łyżeczkowania" (Dilation & Evacuation -D&E), oceniając że ich stosowanie przynosi 2,5 mln dolarów oszczędności na każde 100 tysięcy aborcji. Dodatkową zaletą "procedury" jest jej szybkość, oceniona na 5-15 minut, co w domyśle pozwala na zwiększenie przepustowości współczesnych rzeźni - klinik aborcyjnych.
Z innego raportu IPPF wynika, że w roku 2008 wykonano więcej aborcji niż rok wcześniej. Na całym świecie "instytucja" wykonała łącznie
1 134 549 aborcji. To niemal dwa razy więcej niż w 2007 roku. Jeśli idzie o zyski finansowe w 2008 r. IPPF zarobiła 119,7 mln dolarów. Katolicki Instytut Praw Człowieka i Rodziny ( C-FAM) zauważa, że dla IPPF osiągnięte zyski nie są satysfakcjonujące i organizacja ta zapowiada zwiększenie wysiłków na rzecz działań antynatalistycznych.

Założycielką Planned Parenthood była Margaret Higgins Sanger – pielęgniarka i pracownica socjalna z Nowego Jorku związana z ruchem eugenicznym. Pierwsze biuro kontroli urodzeń założyła w 1916 roku w nowojorskiej dzielnicy zamieszkałej głównie przez Żydów i Włochów. Do dziś kliniki aborcyjne tej instytucji mieszczą się zazwyczaj w okolicach, gdzie znaczny odsetek mieszkańców stanowią mniejszości. Po II wojnie światowej stała się jedną z czołowych propagatorek „rewolucji seksualnej”. Jako pierwsza wprowadziła takie pojęcia jak „planowanie rodziny”, „dziecko chciane” czy slogan „kobieta ma prawo do swego brzucha”.

http://www.pch24.pl/aborcyjny-gigant-rozkreca-biznes,11608,i.html

http://www.pch24.pl/media-milcza-na-temat-procesu-okrutnego-aborcjonisty,13900,i.html

Cytat:
Jesli po przemysleniu sprawy, kobieta nie zdecyduje sie na aborcje - zaden "biznes aborcyjny" nie zmieni jej zdania.

Nie masz racji.

Juz w procesie decyzyjnym, latwosc i dostepnosc mozliwosci aborcji "ot tak sobie" znacznie wplynie na ta decyzje.

Uwaga moderatora: personaolne ataki zostaly usuniete

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-07-11 12:04:49 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8 Ocena: 0

2013-07-11 12:10:59 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Ewa 28300 masz dzieci? Planujesz mieć dzieci?

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-07-11 12:14:41 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #10 Ocena: 0

2013-07-11 12:14:59 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-07-11 12:04:49, ewa28300 napisał(a):
Przecież to jest porównanie kosztów rożnych metod aborcji! Wszystko sie podlicza, przelicza, analizuje koszty w każdej jednej dziedzinie życia.
Aborcja jest dostępna wszędzie "od tak sobie". Wpisz sobie w wyszukiwarkę, przejzyc ogłoszenia w prasie, w internecie. Jedyna różnica jest taka, ze w krajach takich jak Polska kobiety płaca za aborcje ciężkie pieniądze, ryzykując zdrowiem i życiem. Nie zastanawiam sie natomiast czy jestes głupi, czy może ślepy i głuchy bo prawdopodobnie nie jestes. Masz poprostu wiecej empatii dla nieswiadomego swojego istnienia płodu niż dla jak najbardziej świadomej kobiety.

Zabawne - wystawilem ci linki pod nos, a ty dalej nic nie widzisz. Brak kojarzenia faktow? Chyba.

Wiecej empatii? Kobieta jest dorosla, myslaca osoba, ona moze sie bronic, moze bronic tym czym jest.
A dziecko nieswiadome swojego istnienia kim jest? Moze sie bronic?

Czy uwazasz ze strach o wlasna kobieca DUPE jest usprawiedliwieniem zabijania Z PREMEDYTACJA zycia jakie w niej rosnie?

Aborcja dotknela mnie BEZPOSREDNIO 2 razy. Pierwszy raz grubo ponad 30 lat temu, drugi raz ok 7 lat temu.

xxxx
Co do Judyty - ona jest hardkorem, o jednym standardzie moralnym. Jak widze nie ma "double standards"... Jak wiekszosc z nas tutaj. Nie wiem czy bym tak potrafil.

Cytat:

2013-07-11 12:14:41, ewa28300 napisał(a):
Cytat:

2013-07-11 12:10:59, ewamik napisał(a):
Ewa 28300 masz dzieci? Planujesz mieć dzieci?

Oczywiście, ze tak!

heheheeee.....

xxx

Uwaga moderatora: personalne ataki zostaly usuniete

Do góry stronyOffline

Strona 66 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 65 | 66 | 67 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,