Str 59 z 106 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-02-11 22:21:30 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Severance_ | Post #2 Ocena: 0 2013-02-11 22:51:37 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: To skoro dotyczy to Anglii gdzie aborcja jest dostepna na zyczenie a nie dotyczy to Polski gdzie prawo jest w tej kwestii bardziej restrykcyjne. Zakladajac, ze aborcja jako antykoncepcja to nie jest cos co pochwalamy to moze to polskie prawo nie jest takie zle? Nie jest to takie proste i oczywiste. W temacie z ktorego sie przenieslismy : ) pokusilam sie o zainteresowanie statystykami. Polskie stowarzyszenia feministyczne szacuja, ze w podziemiu aborcyjnym dokonuje sie nawet do 200 000 tys. zabiegow rocznie! Inne mowia o 100 000 do 140 000 tys. Trudno tak naprawde oszacowac, jedno jest pewne: podziemie aborcyjne ma sie w Polsce swietnie i kasa plynie szerokim strumieniem. W Anglii liczby sa podobne (wiem, wiem, turystyka), ale przynajmniej jest to legalne. Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Post #3 Ocena: 0 2013-02-11 23:39:44 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2013-02-12 00:10:46 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: w Polsce aborcja jest przeprowadzana po glebszym zastanowieniu i tylko przez kobiety, ktore naprawde tego chca.
Zabraklo jednego jeszcze warunku- kobiety, ktore na to stac a finansowe mozliwosci nie musz koniecznie odzwierciedlac glebokiego zastanowienia.
Ada
|
Post #5 Ocena: 0 2013-02-12 00:26:21 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
kolezanka_szkla | Post #6 Ocena: 0 2013-02-12 08:42:23 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Co wy z tym syndromem postaborcyjnym? Jesli dziewczyna uzywa aborcji jak piguki antykoncepcyjnej - nie ma zadnego syndromu.
Jesli kobieta dokonuje PRZEMYSLANEJ decyzji - rowniez zadnego syndromu nie ma. Syndrom postaborcyjny przezywaja kobiety, ktore dokonaly aborcji, a nie byly pewne swojej decyzji (np corki, za ktore decyzje podjeli rodzice), ktore dokonaly aborcji, a potem zostaly zlinczowane przez inne "wiedzace lepiej" kobiety, ze o KK nie wspomne. Tak swiat jest skonstruowany ze osoby, ktore nie wiedza czego chca - przezywaja roznego rodzaju syndromy, z ktorych sie robi norme, diabli wiedza dlaczego. [ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 12-02-2013 08:56 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Post #7 Ocena: 0 2013-02-12 09:38:08 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jolantina | Post #8 Ocena: 0 2013-02-12 10:13:44 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
czy ta pani przemyślała swoje powiększenie rodziny?
Osobiście nie miałabym nic przeciwko, gdyby jej mamusia dokonała aborcji 40 lat wcześniej. A takich przykładów są setki conajmniej. Tylko nie piszcie, że mogła się zabezpieczyć. Jak się chleje 16 godzin na dobę to nie ma czasu po lekarzach ganiać i 50 zł ta pigułki wywalać. To są 2 wódki przecież Diabla oszukac nie grzech
|
bloby00 | Post #9 Ocena: 0 2013-02-12 10:25:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
x-fish - nie pierdziel głupot, że w Polsce nie ma nielegalnej aborcji czy, że statystyki są mocno zaniżone. Sam osobiście słyszałem o osobach które tego dokonują i powodem był taki fakt, że wpadli a nie chcieli mieć dzieci (co najśmieszniejsze, ta osoba chodziła się później spowiadać z aborcji - no i przeprowadziła ich w życiu z tego co słyszałem około 5, jak nie więcej).
Podejście rygorystyczne jest tak jak w przypadku Polski złe. Kobiety i tak będą przeprowadzać aborcje. Niestety dodatkowo ryzykować bo często przeprowadzają je nieodpowiedni specjaliści w nieodpowiednich warunkach. Popatrz też na to ile razy w Polsce znaleziono zwłoki niemowlaków. Jakoś w UK nie słyszałem o takim procederze. Według mnie Polska ma zbyt rygorystyczne podejście do aborcji, UK zaś zbyt liberalne. Czy nie można stworzyć czegoś pomiędzy? Cytat: 2013-02-11 20:28:09, x_fish napisał(a): Teraz z jakich powodow stosowana jest aborcja? Bo wpadlismy a: nie chcemy dziecka, nie chcemy teraz, nie stac nas, nie chcemy z tym partnerem, bo jestesmy chorzy, ciaza zagraza naszemu zdrowiu czy zyciu. No przepraszam, chyba Cię ostro pogięło! Wolisz aby Twoja partnerka/żona zmarła tylko dlatego, że nie uznajesz aborcji? Co chwilę widzę piszesz co innego (raz mówisz, że w takich przypadkach może być a teraz, że jest to antykoncepcja). Nie odrzucaj też hipotetycznych sytuacji bo takie NA PEWNO się zdarzają. Teraz mi może powiesz, że niech jednostka się męczy, tylko po to żeby ogół nie miał "łatwego" dostępu do aborcji? Jestem ciekaw jakie miałbyś zdanie jakby taka sytuacja dotyczyła Ciebie osobiście i w dodatku byłbyś kobietą - na pewno już byś nie pierdzielił takich farmazonów! Wracając zaś do Twojego odniesienia do broni. Według mnie w Stanach przesadzili, broń jest rozdawana każdemu i to niepotrzebnie. No ale to nie oznacza, że pewne jednostki nie powinny tej broni posiadać w ogóle. Jakie szanse obrony my np taki gościu, farmer, który mieszka na odludziu i nawet jak zadzwoni po policję to przyjedzie ona za kilkadziesiąt minut? Czym ma się bronić? Rzucać kamieniami? Taka osoba powinna dostać broń... ale tez nie cały arsenał i nie typowo wojskową. Zwykła strzelba dwustrzałowa powinna odstraszyć potencjalnych złodziei/napastników (strzelbą dwustrzałową nie jest tak łatwo zabić kilkadziesiąt niewinnych osób). Odnieś się proszę do powyższego. Nie omijaj tego co piszę co nie jest dla Ciebie niewygodne. |
Post #10 Ocena: 0 2013-02-12 10:44:08 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|