MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja - nie!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 54 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 53 | 54 | 55 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

Str 54 z 106

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NIEaborcji

Post #1 Ocena: 0

2013-02-08 14:03:22 (12 lat temu)

NIEaborcji

Kobieta

Z nami od: 08-02-2013

Zachecam do obejrzenia filmow dotyczacych aborcji, do zapoznania sie z metodami, jak wygladaja dzieci ktore ja przeszly (czasto poparzone, porozrywane).

Zachecam tez do obejrzenia swiadectw osob, ktore przezyly swoja aborcje, czasto z tego powodu maja klopoty zdrowotne, ale ciesza sie zyciem i sa PRZECIWNIKAMI aborcji. Sporo znajdzie Pan na youtube.

Nawet byli dyrektorzy klinik aborcyjnych okreslaja to co sie dzieje za drzwiami klinik jako masakra, dzieci nawet jesli rodza sie zywe w wyniku aborcji sa wyrzucane do smietnikow, pomimo ich placzu umieraja bez cienia milosci i litosci.
Zabojstwo jest zabojstwem - aborcja dzieciobojstwem nienarodzonych i to nalezy podkreslic.

Pozdrawiam serdecznie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

NIEaborcji

Post #2 Ocena: 0

2013-02-08 14:14:59 (12 lat temu)

NIEaborcji

Kobieta

dziewczyny sa okaleczone, a jak wygladaja dzieci? porozrywane na strzepy, poparzone kwasami, w ktorych przebywaja i pija, zbite w jedna mase. takie male niewinne istoty a musza przechodzic takie tortury i niewatpliwie straszny bol. Zanim ktos zdecyduje sie na aborcje , prosze, bardzo prosze aby najpierw zapoznal sie z metodami, procedura, obejrzal filmy, porozmawial zarowno ze zwolennikami jak i przeciwnikami aborcji.

Nie torturujemy zwierzat bo to nieludzkie, prosze nie torturujmy tez nienarodzonych bezbronnych dzieci.

Pozdrawiam,

Beata

Uwaga moderatora: Prosze zapoznac sie z regulaminem, nie smiecic na forum.

Do góry stronyOffline

polock

Post #3 Ocena: 0

2013-02-08 14:27:58 (12 lat temu)

polock

Mężczyzna

Z nami od: 21-04-2008

DARMOWA aborcja i wazektomia to podstawa!
mozliwos i wybor powinien byc zawsze dostepny dla kazdego czlowieka. Aborcja jest dla mnie mniejszym zlem niz produkowanie biednego spoleczenstwa jak jest w PL ,wylacznie na uzytek kosciola. Kolejne biedne duszyczki dla kosciolka produkuja, Biedne "BYDLO" bo tak sa oni traktowani przez zajeb....ny kler.
Oby w UK nic nie zmieniali
السلام عليكم

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #4 Ocena: 0

2013-02-08 14:38:47 (12 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

jako facet powiem iż aborcja powinna być dostępna ale nie na zasadzie antykoncepcji. ile jest chorób kiedy to rodzi się dziecko które umiera od razu, ile dzieci rodzi się z nieuleczalnymi chorobami? jak wszystko ma dwie strony. jedni jak wspomniałem wykorzystują aborcję jako antykoncepcje dla innych jest to swoista pomoc dla jeszcze nie narodzonego dziecka (od którego momentu można mówić o dziecku?). przede wszystkim lepsza edukacja i dostęp do antykoncepcji i jak naj mniej wtrącania się wiary wszelakiej do tej kwestii.

Do góry stronyOffline

NIEaborcji

Post #5 Ocena: 0

2013-02-08 14:39:06 (12 lat temu)

NIEaborcji

Kobieta

Witam,

plod jest wczesnym stadium rozwoju czlowieka, kazdy z nas byl nim kiedys. Mysle ze nikt nie powinien decydowac o tym kiedy zakonczyc czyjes zycie na zyczenie. O czym mozemy decydowac to tylko o sobie i swoim zyciu. Szkoda, ze aborcja uzywana jest jako forma antykoncepcji. Zachecam do obejrzenia filmow na temat aborcji i na czym ona rzeczywiscie polega.
Plod jest czlowiekiem (wczesne stadium rozwoju), niemowle przedwczesnie urodzone np. w 7 m-cu takze, niemowlak urodzony o czasie. Wszystkie formy so jedynie etapem rozwoju ostatecznie jednak sprowadza sie wszystko do jednego- osoba ludzka w roznych stadiach swojego rozwoju.

Sa swiadectwa osob ktore przezyly swoja aborcje- dlaczego probowano im odmowic prawa do zycia? Tak naprawde teraz mimo klopotow zdrowotnych spowodowanych aborcja bardzo sie ciesza, ze moga zyc. Zapraszam na youtube. Czyz te osoby nie sa ludzmi, ktorzy cudem unikneli smierci?

Nie mozna zezwalac na tortury niwinnych, bezbronnych dzieci.
Nie mozna obojetnie przejsc wobec tortury zwiarzat, wiec jak mozna nie reagowac na DZIECIOBOJSTWO?

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #6 Ocena: +1

2013-02-08 14:46:52 (12 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Nie podoba mi się temat podejścia do aborcji w UK (gdzie często aborcja jest formą antykoncepcji) ale też nie popieram polskiego poglądu na ten temat. Kilka ważnych punktów za którymi ja bym postulował.

Przeciw:
- aborcja NIE jest formą antykoncepcji;
- aborcja nie powinna być przeprowadzana pochopnie i na zasadzie bo "nie chcę";
- jeśli ludzie zaczęli uprawiać seks to niech liczą się z możliwością zajścia w ciążę, a nie później tłumaczenie "ale ja jestem jeszcze w szkole itp";
- seks z jakąś osobą powinien brać pod uwagę co jeśli będzie wpadka. A więc zadanie sobie pytań w stylu: "Czy jeśli będzie wpadka to mogę z tą drugą osobą wychować dziecko?". Ile te razy aborcja była przeprowadzona bo "Ja z nim/nią na pewno nie chcę mieć dziecka", ale "bzykać" to się chciało;

ZA:
- wszelkie medycznie udokumentowane powody (nie tak dawny przykład z Irlandii, gdzie aborcji nie przeprowadzono i pacjentka zmarła);
- gwałt;
- ciężkie choroby płodu (włącznie z zespołem Downa);
- zła sytuacja w rodzinie (np. facet znęca się nad kobietą a poczęcie było nieuzgodnione z dwoma stronami, brak środków na życie itp);
- faktyczny wpływ na zdrowie psychiczne kobiety (to jest główny "oficjalny" powód aborcji w UK, tyle tylko, że prywatne przychodnie nie zadają pytań, zaś publicznym pewnie wystarczy "jak nie usuniesz to będę mieć depresję";);

Ważne jest też zauważenie, że to kobieta nosi dziecko (a więc to jej ciało) ale w tym samym czasie facet też powinien mieć jakiś wpływ na fakt przeprowadzenia aborcji lub przeciwnie. My też potrafimy mieć uczucia.

"Wpadki kontrolowane" przez kobiety to niemiła rzecz. Mimo wszystko, jak się z kimś "bzykasz" to bierz pod uwagę, że nie ma 100% skutecznej formy antykoncepcji (oprócz oczywiście wstrzemięźliwości).

Do góry stronyOffline

ruuuda

Post #7 Ocena: 0

2013-02-08 18:21:14 (12 lat temu)

ruuuda

Kobieta

Z nami od: 05-02-2013

Cytat:

2013-02-08 14:27:58, polock napisał(a):
DARMOWA aborcja i wazektomia to podstawa!
mozliwos i wybor powinien byc zawsze dostepny dla kazdego czlowieka. Aborcja jest dla mnie mniejszym zlem niz produkowanie biednego spoleczenstwa jak jest w PL ,wylacznie na uzytek kosciola. Kolejne biedne duszyczki dla kosciolka produkuja, Biedne "BYDLO" bo tak sa oni traktowani przez zajeb....ny kler.
Oby w UK nic nie zmieniali

Uważam podobnie, moze nie aż tak dosłownie jak to napisał polock.
Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #8 Ocena: 0

2013-02-08 19:12:52 (12 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Ja wam opisze sytuacje autentyczna.
Dojrzala kobieta majaca problemy z gospodarka hormonalna, pomimo uzywania antykoncepcji zaszla w ciaze. Miala jedno - prawie nastoletnie - dziecko. Z powodow zdrowotnych (ginekologicznych) ciaza oznaczala wielkie zagrozenie jej zycia. Kobieta miala wybor: ryzykowac swoje zycie i osierocic dziecko, skazac na nieszczescie kochajacego meza i rodzicow lub zdecydowac sie na aborcje.

Chcialabym przeczytac co maja w takim przypadku, do powiedzenia zajadli przeciwnicy aborcji, bo niestety odpadaja argumenty typu "po co wlazila komus do lozka", "trzeba bylo myslec wczesniej", "aborcja to antykoncepcja". Argument o oddaniu dziecka tez jakos nie pasuje, bo to sama ciaza w sobie stanowila zagrozenie. Bez wzgledu czy to zygota, czy plod, czy komorka, czy juz czlowiek - stanowilo bardzo realne zagrozenie jej zycia.

Kompletnie nie rozumiem dlaczego aborcja kojarzy sie niektorym tylko z malolatami i beztroskim zyciem.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 08-02-2013 19:24 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

iwonisko

Post #9 Ocena: 0

2013-02-10 10:41:05 (12 lat temu)

iwonisko

Kobieta

Z nami od: 28-10-2012

Koleazanko szkla,zgadzam sie z Toba
Ilu ludzi,tyle historii...nikt nie ma prawa decydowac za innych,bo kazdy jest sam odpowiedzialny za siebie i swoje wybory
Sama jestem matka,na dzien dzisiejszy wydaje mi sie ze nigdy bym sie aborcji nie dopuscila,ale to moje myslenie na dzien dzisiejszy w sytacji jakiej jestem .Zycie pisze samo scenariusz,nie wiem co bedzie jutro i chce miec prawo wyboru,ja sama a nie ktos gdziees za mnie.Jesli bylabym w takiej sytuacji jak w/w nie wiem co bym zrobila
Uwazam ze naglasnia sie przypadki potwierdzajace ze aborcja jest zlem a nie mowi o drugiej stronie medalu
MOze mnie zlinczujecie ale wole zeby kobieta usunela ciaze niz zabila nowonarodzone dziecko a takich przypadkow sa tysiace-niestety
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,15251252,wiadomosc.html

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-02-10 11:29:00 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 54 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 53 | 54 | 55 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,