MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja - nie!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

Str 4 z 106

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-02-24 23:18:07 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitaclub

Post #2 Ocena: 0

2009-02-25 12:12:15 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Po pierwsze partner ma wesprzec emocjonalnie i materialnie matke dziecka. To nie tylko becikowe, ale jesli matka ma zamiar wychowac dziecko to ojciec powinnien jej materialnie pomagac(=alimenty).
Jesli zamierza oddac je do adopcji powinnien razem z nia brac udzial w calym tym procesie.
Powinnien otoczyc ja wsparciem podczas ciazy np. zawiesc do lekarza, zrobic zakupy itp.

To nie jest "jej problem i jej sprawa" on tak samo jest ojcem. Zreszta porozmawiajcie z kobietami. Wiekszosc z nich powie jak to tatusiowe reaguja i jak nic nie robia.
alive

Do góry stronyOffline

dominika-essex

Post #3 Ocena: 0

2009-02-25 12:35:38 (16 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Cytat:

2009-02-25 12:12:15, vitaclub napisał(a):
Po pierwsze partner ma wesprzec emocjonalnie i materialnie matke dziecka. To nie tylko becikowe, ale jesli matka ma zamiar wychowac dziecko to ojciec powinnien jej materialnie pomagac(=alimenty).
Jesli zamierza oddac je do adopcji powinnien razem z nia brac udzial w calym tym procesie.
Powinnien otoczyc ja wsparciem podczas ciazy np. zawiesc do lekarza, zrobic zakupy itp.

To nie jest "jej problem i jej sprawa" on tak samo jest ojcem. Zreszta porozmawiajcie z kobietami. Wiekszosc z nich powie jak to tatusiowe reaguja i jak nic nie robia.

A co jesli sie nie wie Kto jest ojcem?? Takich przypadkow jest duzo albo ciaza jest wynikiem gwaltu ?? Z tych kobiet co ja znam to maja wspanialych partnerow i sa zobowiazani co do dzieci.
Ale znam tez pare kobiet po aborcji i wiecie co?? Wiekszosc jest wlasnie Te najbardziej przeciwne. Jakby chcialy odpokutowac Swoja wine.
Nadal mysle, ze do indywidualna sprawa. Kazda kobieta podejmujaca ta decyzje musi sie liczyc z konsekfencjami.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anna69

Post #4 Ocena: 0

2009-02-25 12:36:12 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

nie, jesli jest to widzimisie, bo byla wpadka, bo co powiedza rodzice i sasiedzi, bo ja teraz nie znajde chlopaka, bo nie pamietam jego imienia, bo on ma zone, bo przytyje....w takich przypadkach mowie zdecdowani nie, ale nie bede szkalowc nikogo kto to zrobil to sprawa sumienia...
ale jesli np jest to 12letnia zgwalcona dziewcznka, jesli ciaza jest pozamacizna, jesli zagraza on w jakikolwiek sposob zyciu matki...to tak...
swiat nie jest czarno bialy, nie mozna wszystkiego wrzucac do jednego wora...sa rozne sytuacje...a rozwiazanie kazdej to bardzo idywidualna sprawa...a decyzja kazdej z nas jest bardzo osobista decyzja i nie wolno nam ich oceniac...
obyscie wy nigdy nie znalazly sie w takiej sytuacji te ktore najwiecej krzycza nie zeby trzeba bylo wybierac...
bo latwo sie krzyczy jak nie trzeba takiej decyzji podjac samemu...

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #5 Ocena: 0

2009-02-25 15:00:46 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Cytat:

A co jesli sie nie wie Kto jest ojcem?? Takich przypadkow jest duzo albo ciaza jest wynikiem gwaltu ??

Aborcje wykonane z powodu gwaltu to tylko 1%

[ Ostatnio edytowany przez: vitaclub 25-02-2009 15:03 ]

alive

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-02-25 15:10:11 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dominika-essex

Post #7 Ocena: 0

2009-02-25 15:30:14 (16 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Cytat:

2009-02-25 15:00:46, vitaclub napisał(a):
Cytat:

A co jesli sie nie wie Kto jest ojcem?? Takich przypadkow jest duzo albo ciaza jest wynikiem gwaltu ??

Aborcje wykonane z powodu gwaltu to tylko 1%

[ Ostatnio edytowany przez: <i>vitaclub</i> 25-02-2009 15:03 ]

Aborcja powyzej 20 tygodni to tez tylko 1% w UK.
Ja nie wiem na jakich badaniach Ty sie sugerujesz bo napewno nie tutejszych. Wiekszosc aborcji przeprowadzanych jest ponizej 12 tygodnia ciazy a 89% przed ukonczonym 10 tygodniem.
Proponuje zapoznac sie troszke z medycyna Tutejsza i jak dziala system na wyspach bo opowiadasz jakis dziwne bajki.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

moniunia

Post #8 Ocena: 0

2009-02-25 16:59:28 (16 lat temu)

moniunia

Kobieta

Z nami od: 16-02-2008

w którymkolwiek tygodniu by to nie było to i tak jest ZABICIE tego dziecka/płodu. I moje zdanie takie,że jeśli kobieta nie jest gotowa na macierzyństwo, to niech się nie...albo niech się dodatkowo zabezpiecza, bo aborcja na życzenie to żadne wyjście :-Y
Nie mówiąc już o tym,że najczęściej aborcje są dokonywane przez małolaty, którym szaleją hormony i zamiast mózgiem, to myślą d... A o tym żeby zabezpieczyć się jakoś przed niechcianą ciążą to już jest ostatnia rzecz na świecie o jakiej myślą. A potem? No jak to co ABORCJA bo po co mi dziecko:-Y:-Y:-Y:-Y

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #9 Ocena: 0

2009-02-25 17:00:32 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Wiem i o tych danych. Dostepne dane NHS jednak nie pokazuja calosci zjawiska. Ciaze w poznych stadiach najczesciej usuwane sa w prywatnych klinikach.
A poprzednio polecalam tylko film 22 weeks. Uwazam ze oddaje znaczenie slowa aborcja. Bo tam nie tylko ginie dziecko, ale i dusz matki.

Ale czy to znaczy ze mozna zabijac dzieci 10 tygodniowe?? Ale czy wiesz ze serce dziecka zaczyna bic juz w 3tyg??

A co do prawdziwego swiata? Nie mowie ze tak jest, tylko ze tak powinno byc. Moze zamiast zostawiac kobiete powinnismy jej pomoc. Przeciez chyba kazdy z nas zna kogos w takiej trudnej sytuacji.
Nie tylko ojciec dziecka powinnien pomagac, ale tez i znajomi. Niestety i ci najczesciej sie od kobiety odsuwaja.

[ Ostatnio edytowany przez: vitaclub 25-02-2009 17:02 ]

alive

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-02-25 17:37:50 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,