Str 104 z 106 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-10-09 00:01:58 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #2 Ocena: 0 2013-10-09 00:10:48 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2013-10-08 23:56:11, karjo1 napisał(a): Uciekasz sie do retoryki, podobnej do porownania pedofilii do edykacji seksualnej w szkolach. Nie bierzesz pod uwage turystyki medycznej z krajow z zakazem zabiegu, badz utrudnieniem dostepu? Korzystania z przyslugujacego prawa, gdy wczesniej bylo to nielegalne? Chyba ogolnie wiadomo, ze ograniczenie prawa do aborcji niewiele da w przeciwienstwie do edukacji, srodkow antykoncepcyjnych i wsparcia socjalnego dla rodzin z dziecmi. Jak myslisz, dlaczego w UK widac mase dzieci na ulicach, szkoly pekaja w szwach, a w Pl te ostatnie zamykane z okazji kolejnego nizu demograficznego? Wszystko to, mimo tak powszechnych aborcji w UK i utrudnien w dostepie do zabieu w Pl. Karjol prosze cie. W qpie panstw europy aborcja byla legalna od lat 50tych. W kolejnej kupie od lat 70tych. Aktualnie jest legalna w wiekszosci panstw. I co? Nadal w UK sobie rosnie. A przeciez powinna zmalec, bo prawie wszedzie jest legalna, prawda? Dlaczego widac w uk mase dzieci? I laczysz to tak glupio z "mimo dostepnosci aborcji"? Wiesz czemu jest kupa dzieci w uk? Bo to jest panstwo o wysokim socjalu, panstwo bogate, i dosc wysokim standardzie zycia. Polski baby boom mowi sam za siebie. I tyle. Cytat: 2013-10-08 23:51:51, united4ever napisał(a): Anglikom też przestaje się podobać ogólnodostepność aborcji.Coraz poważniej myślą o zniżeniu terminu nawet do 12 tygodni. Teraz jest 24 czyli pół roku ! Hamerykanie kilka tygodni temu chyba tez obnizyli do 20 tygodni. USA-Przeglosowali-zakaz-aborcji-po-20-tygodniu oraz deser.... Zabijal-dzieci-wbijajac-nozyczki-w-kark Biznes is biznes nie? Cytat: Obrońcy życia są jednak zbulwersowani zmową milczenia na jego temat w dziennikach wielkich sieci telewizyjnych (ABC, NBC, CBS). Według danych monitorującej media organizacji Newsbusters (podanych przez lifenews.com 11 kwietnia), wspomniane telewizje nie poświęciły procesowi Gosnella ani jednej minuty. Dla porównania, aż 41 minut poświęciły za to na kontrowersje, dotyczące traktowania zawodników przez trenerów koszykówki na Uniwersytecie Rutgers.
ot i media. Co nie jest z "tryndem", jest przeciw niemu. [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 09-10-2013 00:21 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #3 Ocena: 0 2013-10-09 01:12:45 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2013-10-09 01:30:53 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #5 Ocena: 0 2013-10-09 06:51:50 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2013-10-09 01:12:45, forgetit14 napisał(a): i znowu mnie reka swierzbi. nie interesuje mnie tak naprawde ile jest aborcji w ktorym kraju. A moze powinno, bo to swiadczy o skali zjawiska? Cytat: nie interesuja mnie powody do usuniecia embrionu, plodu i dziecka. A moze powinno, bo to glowne wytlumaczenie "dlaczego" usunelam? Cytat: interesuje mnie to, ze jak kobieta nie ma prawa usunac - to sobie to zalatwia, czasami za drogo, czasami po barbarzynsku. A wiec interesuje cie slepy przywilej. "Przywilej" dania smierci bez poniesienia konsekwencji, bo przeciez po aborcji jest wszystko ok, nie? Jest zakaz mordowania, ale to mozna sobie zalatwic wynajmujac ruskiego zakapiora za 5-50tys zl ktory to dla ciebie zrobi. Cytat: konsekwencje aborcji - dla niektorych sa, dla niektorych nie.
No przeciez nie ma. Usmiechnieta pani z kciukiem w gorze wie swoje. Jednak niektore konsekwencje sa zawsze. W zwiazku z nimi dziecka ZAWSZE nie ma. Cytat: bo aborcja tak czy inaczej istneija i jets o prawie do niej a nie o potencjalnych skutkach.
Badzmy slepi na skutki. Zalegalizujmy dragi, zwykle morderstwa, handel ludzmi. No bo przeciez wszyscy maja swoja "Godnosc". Cytat: w odroznieniu od tych wszystkich bogow - ja zyje, mozna mnie dotknac. Nie. Jestes nickiem na forum klepiacym dziwne tasiemce. Dotykam twojego nicka na ekranie, czujesz to? O. Nie czujesz? Czy to znaczy ze jestem bogiem? Cytat: i zaden bog nie pomoze mi w podcieraniu tylka mojego dziecka, stad do mnie nalezy ocenienie czy urodzic czy nie.
Pewnie. Lepiej zabic i nie podcierac. Tak latwiej. Wygodniej. Mniej smierdzi. Poczekaj zatem na starosc w pieluszce. Nikt nie bedzie chcial ci podetrzec tylka i z tego powodu cie abortuja - przepraszam - "eutanazjuja". Cytat: jak edukowac kobiety o aborcji to juz inna bajka. ale prawo do przeprowadzenia aborcji w godnych warunkach - a czemu to jest zle? dzieci zabraknie? kobiety wpadna w habit mordowania?
Czemu zle? Bo to biznes smierci? Dlaczego utrzymujemy przy zyciu tych ludzi w domu starcow? Przeciez kazde dziecko powinno miec mozliwosc abortowania rodzica, no bo, no boi sie ze nie bedzie w stanie mu zapewnic godnej starosci? Lepiej byloby przeciez zabic. Czy wpadna w habit mordowania? Podalem ci statystyki ciaglego wzrostu aborcji w UK, od ponad 40 lat – zadnych wnioskow nie wyciagnelas? Cytat: co do prawa do aborcji maja nieprofesjonalne kliniki? co maja jakies reklamy -zrob sobie aborcje? co maja kobiety zaliczajace wiecej aborcj niz ja mialam menstruacji do tej pory?
Moze inaczej – co do prawa aborcji maja w ogole kliniki? Bo dzieki temu prawu, pomyslu samej aborcji dzialaja, jest z tego kasa? Wcisneli ci “GODNOSC” kobiety, godnosc ktora polega na zabijaniu I tluka na tym kase. NA ZABIJANIU. DZIECI. Cytat: prawo do aborcji to nie aborcja.
Pewnie ze nie. Ale jakze ladnie usprawiedliwia wybor, I jakze go ulatwia… W strone biznesowa naturalnie na ktorej mozna zarobic. Cytat: zabija sie ludzi hurtowo dzien w dzien: jak mnie nazywacie wnuczka Mengele - to co z tymi co rozdaja leki i starszych chorych na raka pomijaja? co z tymi, co racjonalnie musza podejsc do sprawy i wyliczyc ze leczenie niektorych pacjentow ... nie oplaca sie?co z ludzmi ktorzy podjeli decyzje zeby wylaczyc maszyny do oddychania ich bliskich?
Czym innym jest LECZENIE, a czym innym jest pozbawienie zycia dziecka. Cytat: prawo do aborcji nie rowna sie edukacji. ale jak ktos juz urodzi - mial wybor.
A czy naprawde powinien miec? Naprawde – dajmu dzieciom WOLNY wybor abortowania rodzicow na starosc, tak od 40 roku zycia Cytat: w jakim celu odmawiacie PRAWA do aborcji?
W jakim celu optujesz ze dostepem do prawa do aborcji? Bo tak ci twoja pseudo “godnosc” podpowiada? Ohohoho…. Cytat: co bedzie lepsze? podziemie przestanie istniec? wiecej dzieci sie urodzi?
Moze bedzie mniej zabijania “ot tak” ? EEeeeh. Ziew. Naprawde. Zlozmy wmiosek w UE o mozliwosc abortowania rodzicow przez dzieci od okreslonego wieku. Skoro rodzice moga dzieci. Zeby bylo po rowno. [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 09-10-2013 06:56 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-10-09 07:22:28 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2013-10-09 13:20:49 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2013-10-09 13:47:22 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2013-10-09 16:36:20 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #10 Ocena: 0 2013-10-09 20:34:26 (12 lat temu) |
Protest-Femen-w-hiszpanskim-parlamencie,galeria Ciekawe ile dostaly kasy, hm? Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|