Str 3 z 5 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
MONIKA_I_MARIUS | Post #1 Ocena: 0 2009-02-14 14:44:58 (17 lat temu) |
Z nami od: 14-02-2009 |
Witam wszystkich po przeczytaniu tego tematu i wypowiedziach chce razem z mezem zabrac glos w tej przerazajacej sprawie.
Bylam mieszkanka croydonu i wielokrotnie bylismy z mezem w counsilu i wiem ze widzialam tego pana to byl on pierwszym razem na poczatku grudnia ,gdy czekalam na swoj nr wszedl wlasnie on bardzo wolnym krokiem o kuli lub lasce w reku mial torbe ktora caly czss drzala na czole mial strupy po krwi i bylam tez swiadkiem rozmowy tego pana a raczej belkotu siedzialam przy stoliku obok i slyszalam rozmowe tej kobiety ktora odmawiala mu udzielenia pomocy i slyszalam ,ze jesli nie opusci budynku to ochrona go wyprowadzi Pan wstal i przy pomocy mojego meza usiadl w poczekalni wykonal telefon i z tego belkotu powiedzial ze sie nie ruszy z tego biura az ktos z nim nie porozmawia . Nie wiem co sie stalo pozniej bo pani poprosila nas do innego stanowiska Ostatni raz widzialam tego pana w styczniu tez w counsilu wygladal a wlasciwie to nie wygladal ,ten czlowiek jest chory i wymaga opieki mial pokaleczona twarz laske i teczke z dokumentami i lekarstwa w worku foliowym ja czekalam na tlumacza nie wiem co sie stalo ale on wstal i plakal powiedzial ze nie ruszy sie z tego miejsca i pokazal wydruk z strony internetowej counsilu ze oni pomagaja wszystkim ,a w pierwszej kolejnosci bezdomnym i osoba chorym widzialam ten wydruk byl w j.polskim Przyszedl tlumacz i powiedzialam co sie stalo ,czy moze jakos zareagowac ? MI PLACA ZE TLUMACZENIE PANI A NIE TEMU POLAKOWI ,ZNAM GO BO KILKA RAZY BYLEM JEGO TLUMACZEM W SZPITALU SPRAWA BEZNADZIEJNA nie moge sie otrzasnac po tym spotkaniu sama wielokrotnie bylam odsylana z kwitkiem lub bez Dzis jestem mieszkanka innej dzielnicy i wiem ze ten czlowiek potrzebuje pomocy ktorej counsil croydon nie moze lub nie chce jemu udzielic i nie sadze ze TVN24 czy nawet SPRAWA DLA REPORTERA moze cos zmienic wystarczy dobra wola, cierpliwosc aby wysluchac tego czlowieka i pomuc mu w zalatwieniu jego spraw ,chetnie bym pomogla lecz moj jezyk jest bardzo slaby A PRZECIEZ TA HISTORIA MOZE SPOTKAC KAZDEGO Z NAS |
bloby00 | Post #2 Ocena: 0 2009-02-14 15:41:25 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Cytat: 2009-02-14 13:46:56, Jakobs napisał(a): Cytat: 2009-02-14 12:14:33, bloby00 napisał(a): [Może trochę to głupie, ale jest też szansa, że lokalne brukowce takie jak znienawidzony Daily Mail mogą też opisać Twoją historię. Może jeszcze The Sun? Glupie dlaczego ?(...) ale probowac trzeba wszytskiego, niewazne jak glupie to mialoby byc ![]() Mówiąc głupie miałem na myśli zwracanie się z problemem do debilnej gazety Daily Mail, która nie przepada za Polakami czy innymi imigrantami. Tylko, że zauważyłem, że drukują przeróżne tematy, więc jest szansa i na powyższy... |
LaManche | Post #3 Ocena: 0 2009-02-14 16:51:38 (17 lat temu) |
Z nami od: 26-11-2008 |
Cytat: wystarczy dobra wola, cierpliwosc aby wysluchac tego czlowieka i pomuc mu w zalatwieniu jego spraw Drodzy rodacy, Kto jest w Londynie? kto moze mu pomoc? Mysle , ze na poczatek nalezy poznac jego historie i pojsc z nim do urzedu, a gdy to nie wystarczy,uzyc innych srodkow. Zaluje , ze jestem daleko (w Paryzu), gdyby nie odleglosc,zrobilabym to sama... |
Anthrax | Post #4 Ocena: 0 2009-02-14 16:54:21 (17 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2009-02-13 23:37:27, ommen72 napisał(a): NIE JEST MOIM ZAMIAREM PRZEKONYWAC CIEBIE CO DO MOJEJ CHOROBY I NIE MYSL ,ZE CZLOWIEK CHORY NA PADACZKE WYBIERA SOBIE CZAS I MIEJSCE W KTORYM BEDZIE MIAL ATAK ,CZESTO ZDARZA SIE , ZE JAST TO CHODNIK ,ULICA AUTOBUS I NAPRAWDE TRUDNO PRZEWIDZIEC GDZIE SIE UPADNIE, A UPADEK WYGLADA NIE TAK JAK NA FILMIE ,ZE UPADASZ TWARZA NA MATERAC POKRYTY TRAWA .... dwa razy mialem zlamany nos A TY PISZESZ ,ZE JA KOLORYZUJE !!!! PISZESZ ZE NIE ZDARZYLO SIE TOBIE WIDZIEC, SLYSZEC ITD TRUDNO I ZYCZE TOBIE ABYS NIE MIAL TEJ WATPLIWEJ PRZYJEMNOSCI BYC SWIATKIEM TAKIEGO ZDARZENIA .CO DO ANGLIKOW TRUDNO TOBIE W TO UWIERZYC noo mi tak samo jest trudno no ale coz PRZECIEZ JESTEM TYLKO POLAKIEM ... nie mozesz tez pojac dlaczego ja chodze do Councilu JC Dlaczego ? przyjechalem tu tak jak wielu z nas ,pracowalem ciezko ,placilem podatki ,skladki i nie zalegalem z zadnymi oplatami ,zylem normalnie mialem dom znajomych .Wszystko sie zmienilo po pobiciu reszte znasz i POSTAW SIE W MOJEJ SYTUACJINAPEWNO MASZ PRACE ,DOM ,ZNAJOMYCH ... TRACISZ TO WSZYSTKO I JESTES CHORY CO ROBISZ ???? WRACASZ DO KRAJU ??? ODPOWIEDZ SOBIE NA TO PYTANIE OCZYWISCIE ,ZE NIE BO TO TU STRACILES ZDROWIE . pytasz jak mozna przezys 15 miesiecy bez pracy ? Jest kilka miejsc w Londynie gdzie polacy i nie tylko zyja ale i probuja mieszkac normalnie A NIE KAZDY BEZDOMNY TO MENEL I ALKOHOLIK CZY NIEUDACZNIK !!! zycze tobieabys nie doswiadczyl na wlasnej skorze mojej histori chociaz z drugiej strony moze to otworzylo by tobie oczy. Nie musisz mnie traktowac jak dziecko, ktore nic w zyciu nie doswiadczylo i zadnej tragedii w zyciu nie wiedzialo i o padaczce ani depresji nie ma zielonego pojecia. Mieszkam w tym kraju wystarczajaco dlugo, zeby wiedziec, ze na widok osoby, ktorej sie leje krew z czaszki tutaj nikt nie bedzie sie nad ofiara wytrzasal, robil nad nia rozrachunek i osad i rozpatrywal, czy to Anglik, Polak, Chinczyk czy Nigeryjczyk, alkoholik czy narkoman ani komentowal jak wyglada. Jesli nie chca ludzie pomoc i wtracac, to przejda obojetnie a jesli chca zareagowac, to nie w sposob jaki opisujesz. Zadzwonia po karetke. Dlatego sadze, ze albo po prostu nie pamietasz albo koloryzujesz, chyba, ze znalazles sie otoczony wianuszkiem osob, ktore do takiego zachowania sa przyzwyczajone - np. rodacy. I nie wsciekaj sie na mnie, bo ode mnie nie uslyszales, ze kazdy bezdomy to menel albo nieudacznik, a jedynie to, ze nie kazda osoba chodzaca o lasce i majaca problem z wyslowieniem sie to osoba niepelnosprawna. Nie moge sie oprzec wrazeniu, ze tak samo jak niepoprawnie interpretujesz to co ja w swoich wypowiedziach pisze, tak samo na swoja modle przerabiasz to co do ciebie mowia w urzedach. -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
LaManche | Post #5 Ocena: 0 2009-02-14 17:06:17 (17 lat temu) |
Z nami od: 26-11-2008 |
Cytat: I nie wsciekaj sie na mnie, bo ode mnie nie uslyszales, ze kazdy bezdomy to menel albo nieudacznik...etc Badzmy konkretni...chodzi o pomoc i nie ma sensu prowadzic takiego dialogu! |
|
|
meggi1 | Post #6 Ocena: 0 2009-02-14 17:15:19 (17 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2008 Skąd: birmingham |
Cytat: 2009-02-14 16:54:21, anthrax napisał(a): Cytat: 2009-02-13 23:37:27, ommen72 napisał(a): NIE JEST MOIM ZAMIAREM PRZEKONYWAC CIEBIE CO DO MOJEJ CHOROBY I NIE MYSL ,ZE CZLOWIEK CHORY NA PADACZKE WYBIERA SOBIE CZAS I MIEJSCE W KTORYM BEDZIE MIAL ATAK ,CZESTO ZDARZA SIE , ZE JAST TO CHODNIK ,ULICA AUTOBUS I NAPRAWDE TRUDNO PRZEWIDZIEC GDZIE SIE UPADNIE, A UPADEK WYGLADA NIE TAK JAK NA FILMIE ,ZE UPADASZ TWARZA NA MATERAC POKRYTY TRAWA .... dwa razy mialem zlamany nos A TY PISZESZ ,ZE JA KOLORYZUJE !!!! PISZESZ ZE NIE ZDARZYLO SIE TOBIE WIDZIEC, SLYSZEC ITD TRUDNO I ZYCZE TOBIE ABYS NIE MIAL TEJ WATPLIWEJ PRZYJEMNOSCI BYC SWIATKIEM TAKIEGO ZDARZENIA .CO DO ANGLIKOW TRUDNO TOBIE W TO UWIERZYC noo mi tak samo jest trudno no ale coz PRZECIEZ JESTEM TYLKO POLAKIEM ... nie mozesz tez pojac dlaczego ja chodze do Councilu JC Dlaczego ? przyjechalem tu tak jak wielu z nas ,pracowalem ciezko ,placilem podatki ,skladki i nie zalegalem z zadnymi oplatami ,zylem normalnie mialem dom znajomych .Wszystko sie zmienilo po pobiciu reszte znasz i POSTAW SIE W MOJEJ SYTUACJINAPEWNO MASZ PRACE ,DOM ,ZNAJOMYCH ... TRACISZ TO WSZYSTKO I JESTES CHORY CO ROBISZ ???? WRACASZ DO KRAJU ??? ODPOWIEDZ SOBIE NA TO PYTANIE OCZYWISCIE ,ZE NIE BO TO TU STRACILES ZDROWIE . pytasz jak mozna przezys 15 miesiecy bez pracy ? Jest kilka miejsc w Londynie gdzie polacy i nie tylko zyja ale i probuja mieszkac normalnie A NIE KAZDY BEZDOMNY TO MENEL I ALKOHOLIK CZY NIEUDACZNIK !!! zycze tobieabys nie doswiadczyl na wlasnej skorze mojej histori chociaz z drugiej strony moze to otworzylo by tobie oczy. Nie musisz mnie traktowac jak dziecko, ktore nic w zyciu nie doswiadczylo i zadnej tragedii w zyciu nie wiedzialo i o padaczce ani depresji nie ma zielonego pojecia. Mieszkam w tym kraju wystarczajaco dlugo, zeby wiedziec, ze na widok osoby, ktorej sie leje krew z czaszki tutaj nikt nie bedzie sie nad ofiara wytrzasal, robil nad nia rozrachunek i osad i rozpatrywal, czy to Anglik, Polak, Chinczyk czy Nigeryjczyk, alkoholik czy narkoman ani komentowal jak wyglada. Jesli nie chca ludzie pomoc i wtracac, to przejda obojetnie a jesli chca zareagowac, to nie w sposob jaki opisujesz. Zadzwonia po karetke. Dlatego sadze, ze albo po prostu nie pamietasz albo koloryzujesz, chyba, ze znalazles sie otoczony wianuszkiem osob, ktore do takiego zachowania sa przyzwyczajone - np. rodacy. I nie wsciekaj sie na mnie, bo ode mnie nie uslyszales, ze kazdy bezdomy to menel albo nieudacznik, a jedynie to, ze nie kazda osoba chodzaca o lasce i majaca problem z wyslowieniem sie to osoba niepelnosprawna. Nie moge sie oprzec wrazeniu, ze tak samo jak niepoprawnie interpretujesz to co ja w swoich wypowiedziach pisze, tak samo na swoja modle przerabiasz to co do ciebie mowia w urzedach. |
MONIKA_I_MARIUS | Post #7 Ocena: 0 2009-02-14 17:19:56 (17 lat temu) |
Z nami od: 14-02-2009 |
zal mi ciebie bo jak narazie to ty przeinaczasz fakty ON NIE MIAL ROZBITEJ CZASZKI jakos nie moge sie w tym opisie doczytac tego
BYLAM MIESZKANKA CROYDONU I WIEM JAK SIE TAM POLAKOW TRAKTUJE dlatego sie przeprowadzilismy A CZYTAJAC TWOJ WPIS ZE NIE KAZDY CHODZACY O LASCE ITD to tak jak bym slyszala ANGIELSKICH URZEDASOW DLA CIEBIE TO WIDOCZNIE OSOBA NIEPELNOSPRAWNA TO NIEWIDOMY NA WOZEKU INWALIDZKIM tak wnioskuje.jesli watpisz w historie omena to proponuje zajac sie piciem piwa ZASTANAWIAM SIE DLACZEGO TAK TRUDNO JEST UWIERZYC W TA HISTORIE wystarczy wyslac wiadomosc prywatna i chciec poznac okolicznosci tego dramatu |
4ary | Post #8 Ocena: 0 2009-02-14 17:23:31 (17 lat temu) |
Konto usunięte |
Anthrax moze masz troche racji, ale jezeli jednak Ty sie mylisz w swoim osadzie to twoje wypowiedzi brzmia dosyc zalosnie.
To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|
meggi1 | Post #9 Ocena: 0 2009-02-14 17:25:32 (17 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2008 Skąd: birmingham |
I nie wsciekaj sie na mnie, bo ode mnie nie uslyszales, ze kazdy bezdomy to menel albo nieudacznik, a jedynie to, ze nie kazda osoba chodzaca o lasce i majaca problem z wyslowieniem sie to osoba niepelnosprawna. wspolczuje.co za .........ach szkoda slow.nie zycze bys kiedys sie znalazla w takiej sytuacji i bez szans na wyjscie z niej.
|
Anthrax | Post #10 Ocena: 0 2009-02-14 17:46:59 (17 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2009-02-14 17:19:56, MONIKA_I_MARIUSZ napisał(a): zal mi ciebie bo jak narazie to ty przeinaczasz fakty ON NIE MIAL ROZBITEJ CZASZKI ja nic nie przeinaczam, czytaj uwaznie wszystkie wypowiedzi omena - o, prosze bardzo: Cytat: 2009-02-13 17:21:37, ommen72 napisał(a): .... ide w kierunku autobusu,przewracam sie ,mam atak padaczki ,nie trace przytomnosci ,ludzie podchodza i patrza ,mam drgawki ,z rozbitej glowy leci krew .... - Cytat: 2009-02-14 17:23:31, 4ary napisał(a): Anthrax moze masz troche racji, ale jezeli jednak Ty sie mylisz w swoim osadzie to twoje wypowiedzi brzmia dosyc zalosnie. zalosne jest to, ze bezdomny czlowiek musi wywolac furore na najbardziej obleganym forum polonijnym, zeby osoby takie jak Monika i Mariusz podjely jakas akcje (jak na razie pisanie postow ![]() [ Ostatnio edytowany przez: anthrax 14-02-2009 17:49 ] -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|