MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kim jestem .... ? Znam juz odpowiedz ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

SiwyZmc

Post #1 Ocena: 0

2009-02-13 19:00:48 (17 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Nie mam az tak daleko do Croydonu, jesli moge Ci jakos pomoc to napisz na PW. Postaram sie jak moge.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Korba102

Post #2 Ocena: 0

2009-02-13 19:37:47 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Jak znajdę coś w sieci o możliwości pomocy dam Tobie znać przez WP, a jak by co, to trzymaj się w zdrowiu. Bądź cierpliwy to jest jedyny klucz do sukcesu.
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Anthrax

Post #3 Ocena: 0

2009-02-13 21:40:42 (17 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-02-13 17:21:37, ommen72 napisał(a):
Bylem dzis w Councilu i zostalem potraktowany tak jak za kazdym razem JAK INTRUZ i splawiony do JC tam na bramce stoi rosly murzyn ( nie jestem rasista ) ktory zachowuje sie jak komendant obozu ... NA LEWO DO TELEFONU ,NA PRAWO PROSZE CZEKAC NA SPOTKANIE ... nie mam szczescie i za kazdym razem ide na lewo ,a raczej jestem prowadzony ,chodze o lasce ,ale ten pan musi miec pewnosc ,ze czasami nie czmychne na pietro na spotkanie ... wykonalem trzy telefony i zanim sie wyslowie pan po drugiej stronie odklada sluchawke ,na odchodne murzyn zaprasza mnie ponownie w poniedzialek !!! ide w kierunku autobusu,przewracam sie ,mam atak padaczki ,nie trace przytomnosci ,ludzie podchodza i patrza ,mam drgawki ,z rozbitej glowy leci krew ...slysze pytania ,jak sie czuje , co sie stalo ,poniewaz jakam sie i mam powazne problemy z mowa ,slysze komentarze ; on jest pijany,albo narkoman ! Probowalem cos powiedziec ale nie moglem ... Mlody facet powiedzial ,ze bylem w JC widzial mnie tam i jestem polakiem ,lezac tak slyszalem to czego zaden polak ,czlowiekniechcialby uslyszec ,POLSKI PIJAKZAZYGANY,OSIKANY,A TRZESIE SIE BO NARKOMAN nie potrafie powiedziec jak dlugo to trwalo ale mysle ,ze okolo 5- 8 minut ( czesto miewam takie ataki ) Podszedl do mnie starszy czlowiek ,ktory podniusl mnie i posadzil na lawce z kurtki wypadlka mi smycz na ktorej jest zalaminowana katrka z moim imieniem i informacja ,ze jestem epileptykiem i prosba o pomoc . Czlowiek ten pomogl mi dojsc do autobusu i pojechalismy razem do szpitala ,tam czekajac poznal moja historie KOMENTUJAC JEDNYM ZDANIEM POWIEDZIAL ,, PRZECIEZ TY JESTES TYLKO POLAKIEM ... I NIKT TOBIE TU NIE POMOZE CHYBA ,ZE POJDZIESZ POD COUNCIL I I DOKONASZ SAMOSPALENIA !!!! WTEDY ZWROCISZ NA SIEBIE UWAGE I WSZYSCY BEDA CHCIELI CI POMOC ... TYTLKO NIE PRZESADZAJ Z TYM PALIWEM ........... podeszla pani i wciskala mi paracetamol i prosila o cierpliwosc ( mijaly juz 3 godziny )wyszedlem bo cudowny paracetamol z pewnoscia mi nie pomoze

DZIEKI TEMU CZLOWIEKOWI WIEM KIM JESTEM

JESTEM TYLKO POLAKIEM ,PIJAKIEM LUB NARKOMANEM A POMOC MI MOZE TYLKO S A M O S P A L E N I E biorac to pod uwage wybiore sie poraz ostatni do Councilu i JC w przyszlym tygodniu.

Dziekuje wszystkim za komentarze i rady.

jak tu zyje nie zdarzylo mi sie slyszec w UK komentarzy jakie omen opisuje w stosunku do osoby ktora upadla na chodnik. Tutaj przeciez nikt nie komentuje niczyjego wygladu, zeby wygladal jak najgorszy tramp i nikt nie obsypuje bezradnej osoby inwektywami, ze obrzygany czy obsikany. Takie komentarze mozna uslyszec w Polsce ale nie tutaj w bialy dzien!!! Na pewno nie od Anglikow!! Nie wierze tez, ze zebral sie wianuszek osob kolo omena, ktoremu lala sie krew z czaszki, ktorym rzucaly drgawki i uskutecznial nad nim osad i nikt nie zadzwonil po karetke!

Moze incydent z upadkiem mial miejsce ale na pewno nie tak jak to omen opisuje i slowo daje nie wiem po co swoja historie podbarwia.

Jestem w stanie zrozumiec, ze czuje sie pokrzywdzony przez los, ale nie jest dla mnie do pojecia po kiego chodzi ciagle do councilu a najbardziej frapujace jest to z czego sie omenowi udaje utrzymywac przez ostatnie 15 miesiecy skoro nie pracuje i zasilkow nie pobiera bo mu ciagle odmawiaja. Ta historia z dnia na dzien robi sie coraz bardziej nieprawdopodobna.

A najbardziej nie moge zrozumiec jak mozna sie przez tyle czasu poniewierac po zagranicznych urzedach i tulac po brytyjskiej ziemi z reka wyciagnieta o zapomoge - czlowiek chory, bez przyjaznej duszy na calej wyspie - czy to na prawde nie lepiej wrocic do domu?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ommen72

Post #4 Ocena: 0

2009-02-13 23:37:27 (17 lat temu)

ommen72

Mężczyzna

Z nami od: 12-01-2009

NIE JEST MOIM ZAMIAREM PRZEKONYWAC CIEBIE CO DO MOJEJ CHOROBY I NIE MYSL ,ZE CZLOWIEK CHORY NA PADACZKE WYBIERA SOBIE CZAS I MIEJSCE W KTORYM BEDZIE MIAL ATAK ,CZESTO ZDARZA SIE , ZE JAST TO CHODNIK ,ULICA AUTOBUS I NAPRAWDE TRUDNO PRZEWIDZIEC GDZIE SIE UPADNIE, A UPADEK WYGLADA NIE TAK JAK NA FILMIE ,ZE UPADASZ TWARZA NA MATERAC POKRYTY TRAWA .... dwa razy mialem zlamany nos A TY PISZESZ ,ZE JA KOLORYZUJE !!!! PISZESZ ZE NIE ZDARZYLO SIE TOBIE WIDZIEC, SLYSZEC ITD TRUDNO I ZYCZE TOBIE ABYS NIE MIAL TEJ WATPLIWEJ PRZYJEMNOSCI BYC SWIATKIEM TAKIEGO ZDARZENIA .CO DO ANGLIKOW TRUDNO TOBIE W TO UWIERZYC noo mi tak samo jest trudno no ale coz PRZECIEZ JESTEM TYLKO POLAKIEM ... nie mozesz tez pojac dlaczego ja chodze do Councilu JC
Dlaczego ? przyjechalem tu tak jak wielu z nas ,pracowalem ciezko ,placilem podatki ,skladki i nie zalegalem z zadnymi oplatami ,zylem normalnie mialem dom znajomych .Wszystko sie zmienilo po pobiciu reszte znasz i POSTAW SIE W MOJEJ SYTUACJINAPEWNO MASZ PRACE ,DOM ,ZNAJOMYCH ... TRACISZ TO WSZYSTKO I JESTES CHORY CO ROBISZ ???? WRACASZ DO KRAJU ??? ODPOWIEDZ SOBIE NA TO PYTANIE OCZYWISCIE ,ZE NIE BO TO TU STRACILES ZDROWIE .
pytasz jak mozna przezys 15 miesiecy bez pracy ? Jest kilka miejsc w Londynie gdzie polacy i nie tylko zyja ale i probuja mieszkac normalnie A NIE KAZDY BEZDOMNY TO MENEL I ALKOHOLIK CZY NIEUDACZNIK !!! zycze tobieabys nie doswiadczyl na wlasnej skorze mojej histori chociaz z drugiej strony moze to otworzylo by tobie oczy.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2009-02-14 00:20:46 (17 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2009-02-13 21:40:42, anthrax napisał(a):
Cytat:

2009-02-13 17:21:37, ommen72 napisał(a):
...a najbardziej frapujace jest to z czego sie omenowi udaje utrzymywac przez ostatnie 15 miesiecy skoro nie pracuje i zasilkow nie pobiera bo mu ciagle odmawiaja...

To glupie pytanie slyszalem juz kiedys od angielskiej urzedniczki. I co mozna odpowiedziec? Jak odpowiesz, z czego zyjesz, to ci powiedza, ze nie potrzebujesz benefitow. Jak powiesz, ze z powietrza, to sie baba wk.... i bedzie dalej kombinowac. A zadala by takie pytanie bezrobotnemu Angolowi w Falinge, to by ja sp... lil na funty.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Jakobs

Post #6 Ocena: 0

2009-02-14 09:43:33 (17 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Ommen, wyslalem link tego temtu do TVN24, odpisali zebys sie z nimi osobiscie skontaktowal na kontakt@tvn24.pl opisz swoja historie moze cos naglosnia, moze cos to pomoze.

powodzenia
Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

bloby00

Post #7 Ocena: 0

2009-02-14 12:14:33 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2009-02-14 09:43:33, Jakobs napisał(a):
Ommen, wyslalem link tego temtu do TVN24, odpisali zebys sie z nimi osobiscie skontaktowal na kontakt@tvn24.pl opisz swoja historie moze cos naglosnia, moze cos to pomoze.
powodzenia

Może trochę to głupie, ale jest też szansa, że lokalne brukowce takie jak znienawidzony Daily Mail mogą też opisać Twoją historię. Może jeszcze The Sun?

Warto próbować i nigdy nie przestawać, chociażby dlatego, żeby pokazać, że właśnie Polak potrafi walczyć o swoje!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2009-02-14 13:12:49 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Moze Croydon Advertiser. Historia z Polakiem, ktorym zginal w zderzeniu tramwaju z autobusem byla dosc rozlegle opisywana. Mozna jeszcze "zaatakowac" Councillor'a odpowiedniego dla swojego rejonu.

Co do ludzi w Croydon to jak ktos tam byl lub mieszka to wie, ze ich reakcja wcale nie musi byc szokujaca.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Jakobs

Post #9 Ocena: 0

2009-02-14 13:46:56 (17 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Cytat:

2009-02-14 12:14:33, bloby00 napisał(a):
[Może trochę to głupie, ale jest też szansa, że lokalne brukowce takie jak znienawidzony Daily Mail mogą też opisać Twoją historię. Może jeszcze The Sun?

Warto próbować i nigdy nie przestawać, chociażby dlatego, żeby pokazać, że właśnie Polak potrafi walczyć o swoje!

Glupie dlaczego ? jezeli TVN podlapie temat moga wyslac Macka Worocha ktory jest nonstop w Londynie do Omenna i moga razem isc np do councila lub JC z kamere i sie MAciek zacznie pytac dlaczego tak traktuja ludzi. Urzednik widzac kamere moze wkoncu zacznie prawidlowo podchodzic do sprawy. W Polsce to dziala, urzednicy na widok kamery i pozniejszej emisji programu zaczynaja dzialac, ale czy tak sie stanie, niewiadomo, ale probowac trzeba wszytskiego, niewazne jak glupie to mialoby byc :) w koncu do stracenia ommen nie ma juz nic.
Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ciupek77

Post #10 Ocena: 0

2009-02-14 14:19:39 (17 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2008

Cytat:

2009-02-14 13:12:49, Richmond napisał(a):
Co do ludzi w Croydon to jak ktos tam byl lub mieszka to wie, ze ich reakcja wcale nie musi byc szokujaca.
Tu chyba nie o to Richmond chodzi...Niektorzy sa tak cyniczni ze poza czubkiem wlasnego nosa nie widza nic(osobista uwaga do Anthrax).Mysla ze jak sami sa zdrowi to luz a reszta to kretacze i zebracy.Krew zalewa jak sie czyta takie wypociny.Gdyby Omen nie potrzebowal pomocy to by sie nie afiszowal ze swoja tragedia,bo nie ma NIC gorszego w zyciu niz brak mozliwosci zarabiania pieniedzy.Dla kazdego normalnego faceta to najwieksza porazka zyciowa.wiec jak sie nie ma ochoty pomoc to po co robic sobie podsmiechujki?....Zenada!!!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,