MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Alimenty w UK i ustalenie ojcostwa..jak to tutaj wyglada?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2009-02-12 16:36:55 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2009-02-12 14:45:09, wredna__malpa napisał(a):
Witku, jeżeli dasz dziecku nazwisko, czyli je uznasz - mówię oczywiście o ojcu - to alimenty płacić musisz, nawet jeżeli zostaniesz pozbawiony ojcostwa..
Niestety tak właśnie jest skonstruowane prawo...
Zupełnie inaczej jest w przypadku, gdy dziecko nie jest uznane przez ojca...
Pozdrawiam:)

Wredna malpeczko, faceta mozna pozbawic meskosci, ojcostwa niestety pozbawic sie nie da. To o czym mowicie to jest pozbawienie praw rodzicielskich. PRAW nie OBOWIAZKOW.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mamuska1

Post #2 Ocena: 0

2009-02-12 19:18:25 (16 lat temu)

mamuska1

Kobieta

Z nami od: 11-02-2009

vitek
Zle osadzasz to co napisalam,ja sie za dziadem nie uganiam i nie wypisuj mi czegos co sie mija z prawda.Dziecko na swiat sie samo nie prosilo.byla to nasza wspolna decyzja...a nie rozumiem twoje tekstu ....: "ze chce mu dopiec",dziecko jest istoto ludzka i ma takie same prawa do zycia jak ty ..ja i inni ..tak wiec nie tylko do mojego obowiazku nalezy lozenie na dziecko.i nie tylko chodzi tu o facetow bo rowniez kobiety(matki) tak samo postepuja i ojcowie musza w sadzie walczyc o pare groszy na dziecko.!!co na temat ojca dziecka..to dopiero po jego urodzeniu naprawde zobaczylam z jakim bydlakiem bylam,nigdy bym nie przypuszczla ze osoba ktora mowi ze chce miec dziecko pozniej sie go wyprze!!..bo nawet nie wiem do jakiego gatunku go porownac..jakie on musi miec serce zeby wyprzec sie wlasnego dziecka..malej istotki, ktora jest czescia rowniez jego..nie naleze do osob ,ktore tak szybko sie poddaja..a o pieniedze zeby walczyc to musze mu udowodnic ze jest ojcem ..a co do pieniedzy to chociaz taka rekompensata mojemu dziecku sie nalezy!!!

[ Ostatnio edytowany przez: mamuska1 24-02-2009 23:38 ]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-02-12 19:24:58 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2009-02-12 19:26:42 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

W żadnym wypadku nie odmawiam twojemu dziecku prawa do życia.
Wydaje mi się że dziecko było by bardziej szczęśliwe gdybyś czas tracony na uganianie się po sądach w Polsce przeznaczyła dla niego.
Pracujesz, dostajesz child benefit i inne takie, może pieniądze na przedszkole, na czynsz, chyba da się za to żyć nawet bez wymuszonej pomocy od taty? Ale zrobisz jak uważasz, życzę powodzenia
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Kasia_

Post #5 Ocena: 0

2009-02-12 19:31:43 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

Z nami od: 22-06-2008

Cytat:

2009-02-12 19:26:42, vitek napisał(a):
W żadnym wypadku nie odmawiam twojemu dziecku prawa do życia.
Wydaje mi się że dziecko było by bardziej szczęśliwe gdybyś czas tracony na uganianie się po sądach w Polsce przeznaczyła dla niego.
Pracujesz, dostajesz child benefit i inne takie, może pieniądze na przedszkole, na czynsz, chyba da się za to żyć nawet bez wymuszonej pomocy od taty? Ale zrobisz jak uważasz, życzę powodzenia

Vitek ma racje... po co sie uganiac za kims kto ma twoje dziecko w d....? Za £5? czy to warto? nie placi, nie ma praw, nie ma go w waszym zyciu... a skoro z niego taki wredny typ jak piszesz to po cholere ustalac ojcostwo?
p.s. tu w UK naprawde da sie zyc jako samotny rodzic...
powodzenia

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-02-12 19:35:28 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mamuska1

Post #7 Ocena: 0

2009-02-12 21:24:27 (16 lat temu)

mamuska1

Kobieta

Mojemu dziecku poswiecam tyle czasu ile kazda matka dla swojego dziecka czyli 24h na dobe....a do Polski nie latam bo mam od tego adwokata,ktory mnie reprezentuje w Sadzie!!...:-?

Do góry stronyOffline

Kasia_

Post #8 Ocena: 0

2009-02-12 21:27:49 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

Cytat:

2009-02-12 21:24:27, mamuska1 napisał(a):
Mojemu dziecku poswiecam tyle czasu ile kazda matka dla swojego dziecka czyli 24h na dobe....a do Polski nie latam bo mam od tego adwokata,ktory mnie reprezentuje w Sadzie!!...:-?

no to w git... ale po co ustalac ojcostwo, zeby pozbawic praw? jak dla mnie to malo sensowne...
a za 5 funto to kupisz 2 paczki chusteczek do tylka... czy naprawde warto o to walczyc?

Do góry stronyOffline

mamuska1

Post #9 Ocena: 0

2009-02-12 21:59:58 (16 lat temu)

mamuska1

Kobieta

ja nic o pozbawieniu praw nie pisalam,zeby to zrobic musze najpierw udowodnic ojcostwo..a o alimenty wystapilam w Poslce nie w Angli tak wiec napewno beda wieksze niz tutaj te chore 5 funtow.Tacy idioci naplodza tylko dzieci a pozniej matka musi za takim draniem uganiac sie i prosic o pare groszy dla dziecka..zreszta to co muu sie prawnie nalezy..na piwska i fajki maja .na rozrywke a na dziecko nie:-Y:-Y:-Y..takich to od razu powinni kamieniolomow wysylac na ciezkie roboty!!!jak czytam te malo inteligentne komentarze na temat,ze kobiety szlak trafia,ze lataja za facetem,ze mu zazdroszcza ze sobie zycia uzywaja..tylko jeden z drugim nie biora pod uwage tego,ze tutaj chodzi o dziecko..ich tez matka urodzila i wykarmic i wychowac musiala,,,tak wiec nie wiem po co taka krytykac kobiet..o co one tak walcza..O TO CO SIE DZIECKU NALEZY..bo do lozka z kobieta idzie swiadomie nie pod przymusem i wie,jakie moga byc tego konsekwencje..a DZIECKO NIE JEST ZABAWKA,KTORA MOZNA RABNAC W KAT TYLKO CZLOWIEKIEM,ktore ma rowniez uczucia i potrzeby!!!:-o:-o:-o

Do góry stronyOffline

Kasia_

Post #10 Ocena: 0

2009-02-12 22:25:16 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

Cytat:

2009-02-12 21:59:58, mamuska1 napisał(a):
ja nic o pozbawieniu praw nie pisalam,zeby to zrobic musze najpierw udowodnic ojcostwo..a o alimenty wystapilam w Poslce nie w Angli tak wiec napewno beda wieksze niz tutaj te chore 5 funtow.Tacy idioci naplodza tylko dzieci a pozniej matka musi za takim draniem uganiac sie i prosic o pare groszy dla dziecka..zreszta to co muu sie prawnie nalezy..na piwska i fajki maja .na rozrywke a na dziecko nie:-Y:-Y:-Y..takich to od razu powinni kamieniolomow wysylac na ciezkie roboty!!!jak czytam te malo inteligentne komentarze na temat,ze kobiety szlak trafia,ze lataja za facetem,ze mu zazdroszcza ze sobie zycia uzywaja..tylko jeden z drugim nie biora pod uwage tego,ze tutaj chodzi o dziecko..ich tez matka urodzila i wykarmic i wychowac musiala,,,tak wiec nie wiem po co taka krytykac kobiet..o co one tak walcza..O TO CO SIE DZIECKU NALEZY..bo do lozka z kobieta idzie swiadomie nie pod przymusem i wie,jakie moga byc tego konsekwencje..a DZIECKO NIE JEST ZABAWKA,KTORA MOZNA RABNAC W KAT TYLKO CZLOWIEKIEM,ktore ma rowniez uczucia i potrzeby!!!:-o:-o:-o

inteligente komentarze czy tez nie... to juz z punktu widzenia i lezenia...
sama jestem sama z dzieckiem i sie nie szarpie o pare funtow, bo szkoda mojego zdrowia i energii... majac do wyboru te pare funtow, zszarpane nerwy itd osobiscie wole poswiecic czas mojemu synowi...
zadne alimenty nie zastapia twemu dziecku ojca... wiec jak dla mnie to nie ma sensu... ani nam bedzie lepiej ani gorzej... kij z jego pare zl alimentow...
ale oczywiscie zrbisz jak uwazasz...

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,