Str 3 z 3 |
|
---|---|
ciesza | Post #1 Ocena: 0 2009-02-23 10:47:39 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
smski poszly, nie wiem jak to sie stalo, ze nie zauwazylam tej akcji wczesniej
|
Psyche13 | Post #2 Ocena: 0 2009-02-23 10:50:55 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 20-11-2008 Skąd: Londyn- Harrow |
Cytat: 2009-02-23 10:40:19, vitek napisał(a): Żeby tak jeszcze za te pieniądze można było kupić zdrowie... Serca się nie kupi. Handel organami jest nielegalny. Jeżeli znajdzie się dawca to serce będzie za darmo operacja także, a w Polsce mamy bardzo dobrych specjalistów od przeszczepów, nieprawda że za granicą ktoś zrobi to lepiej bo za ciężkie pieniądze... Vitek...tos mnie teraz wkurzyl...Za sam przeszczep i rehabilitacje - trzeba niestety slono placic! Masz dzieci zdrowe? To dziekuj Bogu..czy komu tam chcesz.Ja tez mam na szczescie zdrowe dzieciaki..ale nawet kolo zebraka na ulicy nie jestem w stanie przejsc obojetnie a co dopiero - gdy dziecku dzieje sie krzywda czy potrzebuje pomocy! Coz... kazdy robi jak mu serce czy sumienie /jesli takowe ma / dyktuje. Popieram akcje z calego serca. Pozdrawiam i zycze kazdemu-zdrowych dzieci i zero problemow. Zawsze wysoko sobie cenię trafne riposty, które dużo bardziej niż stek bluzg trafiają "pod siódme żebro".
|
malke | Post #3 Ocena: 0 2009-02-23 11:01:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2007 Skąd: Mansfield |
Cytat: 2009-02-23 10:40:19, vitek napisał(a): Żeby tak jeszcze za te pieniądze można było kupić zdrowie... Serca się nie kupi. Handel organami jest nielegalny. Jeżeli znajdzie się dawca to serce będzie za darmo operacja także, a w Polsce mamy bardzo dobrych specjalistów od przeszczepów, nieprawda że za granicą ktoś zrobi to lepiej bo za ciężkie pieniądze... Vitek jak można być tak niewrażliwym czlowiekiem?!A ja kiedyś myślałam o Tobie tak dobrze. ![]() |
vitek | Post #4 Ocena: 0 2009-02-23 11:02:25 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2009-02-23 10:50:55, Psyche13 napisał(a): Vitek...tos mnie teraz wkurzyl...Za sam przeszczep i rehabilitacje - trzeba niestety slono placic! Nie wiem skąd masz takie informacje, bo nie są one prawdziwe. Służba zdrowia w Polsce jest bezpłatna. Osobom potrzebującym przeszczepu można pomóc w inny sposób - wpisując się na listę dawców, ilu z was jest wpisanych? (jest okazja się wpisać gdy się robi prawo jazdy) Poltransplant ma (oczywiście bezpłatny) dostęp do rejestru dawców z całej Unii. W ciągu kilku godzin serce dawcy zmarłego np. w Anglii może znaleźć się w Polsce, jeżeli będzie taka potrzeba nie wszystko trzeba i można sprowadzać do pieniędzy ale kto uważa że zapłaci i jest ok, to oczywiście proszę bardzo nich płaci The Mythbuster
|
malke | Post #5 Ocena: 0 2009-02-23 11:04:00 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2007 Skąd: Mansfield |
Ja jestem zarejstrowana i nie mam nic przeciwko pobraniu moich organów po śmierci.
|
|
|
Psyche13 | Post #6 Ocena: 0 2009-02-23 11:07:43 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 20-11-2008 Skąd: Londyn- Harrow |
Czy ty naprawde wiesz co mowisz?
Sluzba zdrowia jest bezplatna ...a cud gospodarczy nad Wisla juz sie ziscil...matko jedyna ...a glupich nie sieja. Zycze ci abys NIGDY ..nie musial sprawdzac tego czy jest BEZPLATNA. A tak na marginesie ...jestem z tej -BEZPLATNEJ sluzby zdrowia...niestety! Zebym nie byla goloslowna.. * Przeszczepy: ile to kosztuje? * Wycena Ministerstwa Zdrowia: przeszczep nerki 34,5 tys. zł przeszczep trzustki razem z nerką 70 tys. zł przeszczep serca 96 tys. zł przeszczep płuca 96 tys. zł przeszczep płuca razem z sercem 107 tys. zł Jesli myslisz, ze wsjo pokrywa "kasa chorych" to sie grubo mylisz...ech... Fakt ..na rachunku nie zostanie wykazane, ze za sam przeszczep Cie kasuja..ale - wszystkie inne "duperele"...polskich procedur nie znasz?Idz np.: do "bezplatnego" stomatologa a na wstepie przywita Cie lista platnych uslug..:-Y [ Ostatnio edytowany przez: Psyche13 23-02-2009 11:32 ] Zawsze wysoko sobie cenię trafne riposty, które dużo bardziej niż stek bluzg trafiają "pod siódme żebro".
|
dominika-essex | Post #7 Ocena: 0 2009-02-23 11:10:53 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Z tego co przeczytalam to pieniazki maja wesprzec przeszczep Kacperka za granica. Jesli jednak wykona sie zabieg w Polsce pieniazki beda przeznaczone na rehabilitacje. Wiadomo, ze za kase serducha sie nie kupi. A przeszczep w Polsce jest bezplatny to chodzi o inne koszta po z tym zwiazane.
Co do zarejestrowania sie na liscie dawcow, to jak najbardziej jestem za i sama sie na niej znajduje. |
Post #8 Ocena: 0 2009-02-23 11:49:20 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|