Str 5 z 5 |
|
---|---|
andyopole | Post #1 Ocena: 0 2009-01-23 15:47:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Zawsze trzeba myslec przed rozpoczeciem kazdej roboty. To oczywiste ze nie mozna "zaplytkowac" jakiegos zaworu lub np. wodomierza.
Moze sie zdziwisz ale sa technologie pozwalajace polozyc plytki ceramiczne na drewnianym stropie jak rowniez na podlodze z desek. Kwestia odpowiedniego fachowca no i niestety drozszych materialow. |
Post #2 Ocena: 0 2009-01-23 16:12:25 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kasiapoz | Post #3 Ocena: 0 2009-01-23 16:19:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 10-08-2008 |
odrobina szalenstwa zeby cos takiego usunac nad kominkiem walnij z 42 cxale plasme a boki po dwoch strona zabuduj meblami na wymiar
|
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2009-01-23 16:21:27 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2009-01-23 16:19:24, kasiapoz napisał(a): odrobina szalenstwa zeby cos takiego usunac nad kominkiem walnij z 42 cxale plasme a boki po dwoch strona zabuduj meblami na wymiar good idea:-W |
reivilo | Post #5 Ocena: 0 2009-01-23 16:58:19 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Cytat: 2009-01-23 14:01:25, adam333555666 napisał(a): BTW. A propo remontu i ceny mieszkania, zona uparla sie zeby w przedpokoju, kuchni i korytarzyku do ogrodka zrobic kafle na podlodze. bedzie to ladnie wygladac i do czyszczenia ladniejsze, ale sam nie jestem tego pewien, bo angole uwielbiaja te swoje wykladziny wszedzie, wiec moze im sie to nie podobac (a propo sprzedazy). Jak myslicie, dobry to pomysl? No co nie wiem ile odwiedziliscie angielskich domow ale kafle w miejscach newralgicznych - przedpokoj, kuchnia, przejscie do ogrodka sa bardzo czesto stosowane tylko trzeba je dobrze polozyc i poradzic sobie z elastyczna fuga ...a to juz nie kazdy - potrafi no i nie kazdego stac. I moim zdaniem sa duzo lepszym rozwiazaniem niz panele. ale to moje zdanie. Choc panele jak dla mnie wygrywaja z wykladzina. A propos przy sprzedazy domu kafle sa lepiej wyceniane niz wykladzina w miejscach o ktorych mowa. Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-01-23 18:07:30 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Korba102 | Post #7 Ocena: 0 2009-01-23 21:25:42 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-02-2008 Skąd: London |
Kominek jako element ozdobny pokoju czy też innego pomieszczenia jest w gestii właściciela czy będzie używał jego, czy też usunie z miejsca w którym ktoś wcześniej go zabudował, a instalację gazową zaślepić i częściowo zdemontować.
Dla jednych dodaje uroku a dla innych szpeci Ty jako landlord możesz usunąć go, a miejsce po nim zaślepić płytą jaką Ci będzie się podobało lub wykorzystać to miejsce na mały barek lub coś w tym rodzaju. W przypadku usunięcia fragmentu komina razem z kominkiem, musisz rozmawiać o tym fakcie z jakimkolwiek architektem posiadającym uprawnia nadzoru budowlanego, on to właśnie określi wszystkie za i przeciw na usuniecie części komina i wypełnienie ściany wraz z zabudową. Naniesie zmiany na plan budynku a Ty udasz się do swojego Council i zatwierdzisz projekt ze zmianami konstrukcji podtrzymującej dalszą część kanału kominowego wznoszącym się ponad Twoim pokojem. W ten sposób otrzymasz zezwolenie na rozpoczęcie przebudowy. Usunięcie kominka to jak wyrzucenie worka ze śmieciami lecz przebudowa miejsca po kominie to zmiana konstrukcji budynku i tu w UK przewód kominowy (komin od podstawy budynku do dachu) jest elementem tak samo ważnym jak ściana nośna w Polsce A sam kominek to jak tapeta w każdej chwili możesz zmienić ją na inną, lub całkiem usunąć. ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Korba102 23-01-2009 21:27 ] Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|