A z wymieninych tez lubie sledziki,likier a'la Baileys i sa jeszcze takie zielone puszki-nie pamietam jak sie nazywaja(sos z piersia kurczaka)na makaron idealne do obiadu
Str 9.9 z 16 |
|
---|---|
kamix1234 | Post #1 Ocena: 0 2010-03-02 00:59:56 (15 lat temu) |
Z nami od: 02-10-2008 Skąd: Oldbury |
No i jeszcze polecam mrozone paczki z dżemem i bita smietana,no po prostu pychchcha.
A z wymieninych tez lubie sledziki,likier a'la Baileys i sa jeszcze takie zielone puszki-nie pamietam jak sie nazywaja(sos z piersia kurczaka)na makaron idealne do obiadu Często gonimy za czymś, co wydaje się nam dobre. Myślimy,że jeśli to osiągniemy poczujemy się spełnieni. Ale tak się nie dzieje, bo nie zauważamy,że szczęście jest tuż obok nas...
|
Hrabia666 | Post #2 Ocena: 0 2010-03-02 07:08:20 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 06-02-2010 Skąd: londyn |
Tylko - pytam - dlaczego w Lidlu na Wyspach te same towary są mniej więcej o połowę tańsze niż w Lidlu w Polsce? Jak się zorientowałem to bzacząłem bojkotować tę sieć.:-Y
|
jarek_jan | Post #3 Ocena: 0 2010-03-02 08:34:46 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2009 Skąd: coventry |
Cytat: 2010-03-02 07:08:20, Hrabia666 napisał(a): Tylko - pytam - dlaczego w Lidlu na Wyspach te same towary są mniej więcej o połowę tańsze niż w Lidlu w Polsce? Jak się zorientowałem to bzacząłem bojkotować tę sieć.:-Y Bojkotuj wszystkie sklepy, ktore sa obecne w Polsce bo Lidl na tle innych jest tanszy. Jarek
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2010-03-02 08:46:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2010-03-02 08:34:46, jarek_jan napisał(a): Cytat: 2010-03-02 07:08:20, Hrabia666 napisał(a): Tylko - pytam - dlaczego w Lidlu na Wyspach te same towary są mniej więcej o połowę tańsze niż w Lidlu w Polsce? Jak się zorientowałem to bzacząłem bojkotować tę sieć.:-Y Bojkotuj wszystkie sklepy, które są obecne w Polsce bo Lidl na tle innych jest tanszy. a ty myslisz ze dlaczego wyjechaliśmy? od tych bojkotów groziła nam śmierć głodowa i chodzenie z gołą pupą ![]() ![]() ![]() Cytat: 2010-03-01 22:55:30, wonsatymarian napisał(a): Cytat: 2010-03-01 22:43:19, krakn napisał(a): a co do zakupów to też kupuje cały wózek ale albo raz w tygodniu albo i na dwa tygodnie. krakn, qurde, nie wygladasz na takiego zyrtego... masz moce przerobowe jojojo ![]() marian kurde masz racje bo to nie ja w naszym domu opróżniam ten koszyk, dla ułatwienia dodam ze nasz pies też jest nie winny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
anetka114 | Post #5 Ocena: 0 2010-12-11 03:04:01 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-12-2010 Skąd: Birmingham |
A ja tak z drugiej strony chciałabym troche poopowiadac, tzn. jak to jest być pracownikiem lidla. Pracuje w lidlu od czterech miesiecy i musze powiedziec ze to najgorsza praca jaka kiedykolwiek mialam. Wiadomo praca w sklepie jak to praca w sklepie: kasa, wykladanie towaru, sprzatanie itp., ale atmosfera... Management do bani, nikt z nikim nie gada, bo wszyscy musza zapierad..., bo zawsze za malo ludzi na zmianie i to nie dlatego ze kogos nie ma bo jest na zwolnieniu lekarskim, tylko dlatego ze tam tak jest. W ten sposob ta firma zarabia, kosztem pracownikow maja takie niskie ceny. A dlaczego takie kolejki zawsze w lidlu? Bo pani ktora jest na drugiej kasie (na kasie oczywiscie norma 35 items/h) ma jeszcze od cholery innych zadan, wiec latasz bo tym sklepie jak ten wariat. Poza tym management oszukuje na godziny. Moje godziny nigdy sie nie zgadzaja. No i jeszcze jeden problem w tej firmie. Jak dostaniesz kontakt na 30h to masz farta. 20h to norma, ale zdarza sie tez ze 10 daja a to juz smiech na sali. A i jeszcze taki haczyk jest ze to ze masz powiedzmy 30h w kontrakcie to nie znaczy ze musisz tyle wyrabiac bo kontrakt przewiduje to ze mozesz przepracowac mniej i nie ma nic do gadania, a ze te niewypracowane godziny odciagna ci z nastepnej wyplaty. Jest jeszcze jedna z wielu historii!!! Tym razem to juz w ogole przesadzili! Ktoregos razu mielismy promocje z pewnymi kuponami o wartosci 5 funtow. Zrobilam blad bo ktos przyniosl 6 takich kuponow, ja je wszystkie przyjelam, a powinnam byla tylko jeden! Przez to zostalam zawieszona na 2 tygodnie. Od razu jakies podejrzenia ze specjalnie to zrobilam, ze moze znalam ta osobe. Masakra!!! W sumie jestem im za to wdzieczna bo placili mi przez te 2 tygodnie a ja sobie w domku odpoczywalam. Najlepsze jest to ze chcieli mnie za to zwolnic! Na szczescie miesiac po rozpoczeciu pracy tam zapisalam sie do zwiazkow zawodowych
![]() ![]() |
|
|
anetka114 | Post #6 Ocena: 0 2010-12-11 03:08:15 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-12-2010 Skąd: Birmingham |
Sorki mala pomyla z ta norma na kasie. Norma w lidlu to 35 itemow na minute. Teraz juz wiecie dlaczego kasjerzy tak szybko zasuwaja na kasie ze nie masz czasu spakowac towaru
![]() |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2010-12-11 05:16:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
lubie lidla, dobra cena i nie namoczone wszelkej masci zielsko tak jak w innych sklepach, bo kto to widzial zeby 1 piertuszka wazyla pol kilo.
Czesto tanie winogrona, smietana i ser. Podoba mi sie ze kasjerzy nie spia w czasie kasowani, czyli robia to po co przyszli do pracy. Dobra organizacja pracy, jak robi sie kolejka dostawiaja kasjera, jak nie potrzebny to wspaniale wykzystuja czas, dajac mu zajecie zeby nie marnowac czasu i zeby nie dluzylo mu sie w pracy, dzieki temu mozemy kupowac taniej, Ci ktorym sie nie odpowiada organizacja Lidla zawsze moga wybrac np W.rose, albo M&S Tam kasjer ma czas pogadac, ladnie opakowana pietruszka dluugo "szorowana" w wodzie, pewnie ekipa tez robi co chce i kiedy che ... Taaa, i obudzil mnie budzik ![]() dzien dobry kto jeszcze idzie dzis do pracy? ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #8 Ocena: 0 2010-12-11 08:03:19 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2010-12-11 09:16:56 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
sazedim | Post #10 Ocena: 0 2010-12-11 09:47:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2010 Skąd: Dewsbury |
Ja tez uwazam ze dobrze ze ostrzega innych,a niektorzy tutaj mysla ze jak ma prace to trzeba byc wdziecznym i godzic sie na wszystko,pozwolic soba pomiatac i przyjmowa wszystko z usmiechem na twarzy bo przeciez dali mi prace...pffff
Ja zycze tylko tego zebys znalazla sobie inna lepsza prace ![]() ![]() |