Str 15.9 z 16 |
|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2011-01-03 11:30:23 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Ja nie mam blisko Lidla (trzeba by jechać do Moston, a tam Nigeria), ale mam Aldiego. Tak, jest pewien prymitywizm, ale się naprawdę opłaca. Jeżdżę zwłaszcza po warzywa, owoce i sery. No i ich wpływ na inne sieci. Teraz Edam, Gouda są w Tesco po 0.99 a Tesco Cheddar w plasterkach po 0.59. No bo inaczej by nie sprzedali...
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2011-01-03 14:00:24 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-01-03 09:20:56, ChrisCov napisał(a): Cytat: 2011-01-03 00:25:31, Adacymru napisał(a): Niedawno kupilam "mieszanke" w pudelku na chleb w Lidlu (Wheat Rye) i dzisiaj zabraklo nam chleba, wiec sprobowalam. Jak ten chleb ma się do diety Dukana? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 03-01-2011 09:21 ] Ja juz jestem na ostatnim etapie diety od 4 tygodni prawie, wiec "normalne" jedzenie juz niekoniecznie dukanowskie moge stosowac, ale patrze nadal na sklad szczegolnie soli i tluszczu, i bylam mile zaskoczona, ze szczegolnie tluszczu nie byl wysoki, sadze, ze na III etapie, kiedy juz mozna chleb jesc, ten chleb bylby odpowiedni. Niejednokrotnie ktos mi zadawal pytanie widzac jak wcinam cos co musialam sobie odmowic na pierwszym czy drugim etatpie, pewnie w przekonaniu, ze na diecie bede cale zycie. Z drugiej strony to takie pytania przypominaja mi, ze nie tylko chudsza sylwetke osiagnelam poprzez ta diete, ale rowniez zdrowie, co jest najwazniejsze. A wracajac do tematy sklepu, to nie wiem, czy wczesniej chodzilo o brak polek (regalow) i produkty leza na podlodze, czy Polek (jako narodowosci obslugi).... ![]() ![]() Nikt nie namawia nikogo, ze musi zakupy w Lidlu robic, jest wiele produktow, ktorych ja nie kupuje, np nie moge uzywac ich firmowych srodkow czystosci, bo mi skora pewnego razu po probie z rak zaczela schodzic, ale to nie znaczy, ze sa zle, dla mnie moze nieodpowiednie, ale zapewne dla wielu sa ok, bo ludzie kupuja. Ja tylko podzielilam sie opinia na temat chleba z "mieszanki" w pudelku, bo pierwszy raz ten produkt kupilam, jak ktos woli, to moze sobie nawet piekarza zatrudniac w domu do pieczenia swojego chleba, czy bedzie lepszy....to tylko opinia, jedna z wielu.
Ada
|
elizaglasgow | Post #3 Ocena: 0 2011-01-03 17:22:51 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Cytat: 2011-01-03 08:55:14, krakn napisał(a): pecha macie, gdzieś komuś musiało się coś rozlać i wcale nie musaiło to być na półce, raczej wątpie, a magazyny wszędzie wyglądają tak samo wiec mogło się to zdarzyć w każdym sklepie. Wy to macie dobrze z tymi rzeźnikami ja kiedyś popełniłem zakup u rzeźnika kawałek wołowinki rosołowej, dosłownie plaster wielkości dłoni, zabuliłem 6,5 :> No ale taki sklep to luxus w Londynie, teraz tu w miasteczku widziałem też sklepiki ale jeszcze mi nie było po drodze tam na zakupy, wiec może tu maja normalne ceny. My mamy do wyboru dwa duże sklepy, Tesco i W.Rose w tym drugim to już zupełnie porażka, dobry sklep dla tych co jedzą gotowe jedzenie i mało ![]() W sumie najczęściej i najbardziej lubię Sainsburego do tego wyskok do Lidla po napoje i jarzyny ew dokupię sera, choć np mozzarela choć dobra to "rzadka" jest wiec cena wcale nie taka atrakcyjna, niemniej kupuje gdy nie kupie w sainsburym, czasami jajka do panierek, bo tak do jedzenia "na twardo" to kupuje te ekologiczne. Masz Waitrose, ja nie mam takowego pod nosem, trzeba dojezdzac, a podobno maja zawsze dobre, swiezutkie warzywa i owoce.Ja ma rzeznika niedaleko domu i ma wysokie ceny, ale nie na wszystko.Moi synowie lubia kielbaski Cumbernauld a u rzeznika koles robi takie kielbaski na twoich oczach.Chcesz 8 sztuk, zrobi ci 8 sztuk.No i wolowina u niego to odbiega jakoscia od tej z hipermarketow, wszystkich razem wzietych.Cena tez jest inna, jak juz powiedziales.Na Swieta poszlam, kupilam kawalek na bitki, jakies 1.50kg, na obiad, na 7 osob i zaplacilam ...28f za ten kawalek.Troche mnie olsnilo przy kasie.Problem w tym, ze zakupy tam moge robic tylko w sobote, lub w tygodniu, przed 8 rano a nie zawsze mam czas stac w kolejce.Maja naprawde swieze wyroby-wedliny-palce lizac. Tak zachwalacie tego Lidla, moze wybiore sie tam w czwartek po pracy, moze cos fajnego znajde tym razem. ![]() |
vitaclub | Post #4 Ocena: 0 2011-01-05 15:24:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2008 |
ja z Lidla to tylko slodycze i sledziki
![]() alive
|
Matej11 | Post #5 Ocena: 0 2011-01-05 17:42:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-03-2007 Skąd: Crewe |
jak słodycze to cukiernia w sainsburym
![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-01-05 17:57:22 (14 lat temu) |