Str 12 z 16 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2010-12-12 09:22:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no widzisz ty nie nazekasz..
czyli ani lidl ani tesco...
Wychodzi na to ze najlepsza praca to taka gdzie jeszcze nie pracowalismy  ))
Dlatego zawsze powtarzam drogie mamuski, ze jak kochacie swoje dzieci to zadbajcie o zakres obowiazkow i prac do wykonania od najmniejszego bajdla, to potem dzieciak nie bedzie w szoku jak pojdzie do pracy. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
Vivienne |
Post #2 Ocena: 0 2010-12-12 10:09:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Cytat:
2010-12-12 09:22:37, krakn napisał(a):
Dlatego zawsze powtarzam drogie mamuski, ze jak kochacie swoje dzieci to zadbajcie o zakres obowiazkow i prac do wykonania od najmniejszego bajdla, to potem dzieciak nie bedzie w szoku jak pojdzie do pracy.
a ja dopisze: zadbajcie o edukacje swoich dzieci. Zamiast kolejnej plazmy pieniadze zainwestujcie w rozwoj intelektualny pociech, zeby nie musialy one pracowac fizycznie.
A wracajac do tematu, moim supermarketem jest Morrison i zauwazylam, ze na kasach sa zawsze te same osoby, inne osoby pracuja w dziale miesnym, inne rybnym. Ponadto rozmawialm kiedys z dziewczyna, ktora pracuje w M. i prace sobie chwalila.
|

|
 |
|
krakn |
Post #3 Ocena: 0 2010-12-12 11:02:08 (14 lat temu) |
cora sasiada pracuje w naszym wiejskim W. Rose, tez zadowolona, ale tez nie do konca jest tak ze kasjer jak nie ma klientow to siedzi i pilje paznokcie, po prostu idzie na magazyn albo miedzy polki, ale nie ma cisnienia ile towarow na minute, no ale w tym sklepie za towary sie placi dwa razy tyle co w lidlu.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
Post #4 Ocena: 0 2010-12-12 14:22:30 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
user105 |
Post #5 Ocena: 0 2010-12-12 18:54:52 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2007 |
Cytat:
2010-12-12 14:22:30, leonka napisał(a):
Cytat:
nie tylko lidl stosuje takie metody
He he... Sie usmialam... Metody: masz na mysli lista obowiazkow, z angielskiego: job description... ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Powiem w tajemnicy ze kazdy dobry pracodawca takowe "metody" stosuje.
Jak tu zarobic by sie nie narobic. Coz, sa inne sposoby, np: benefity  Albo zostac mamagerem
Przepraszam bardzo, metody - metodami zwiększania efektywnosci pracownika OK ale przydzielanie zadan pracownikowi ktore sa "ponad ludzkie sily" lub nie do wykonania to juz trąca o mobbing.
Wydaje mi się, ze niepotrzebnie atakujecie dziewczyne, byc moze jest ona jedna z tych osob ktore chca by wszystkie zlecone zadania zostaly wykonane a nie daje rady.
@ anetka114 moje rady :
1)pomysl sobie ze w Polsce dostala bys za tą samą prace 600 zl i z cala pewnoscia nie byla bys traktowana lepiej.
2) jesli punkt 1 nie pomogl - pojedz na urlop do Polski
3) jesli punkty 1i2 nie pomogly zmien prace.
A tak odnosnie cen lidlowskich to nie zauwazylem ze tam jakos jest specjalnie taniej, najtanszy wydaje mi sie tesco i asda.
Nie wiem byc moze akurat te artykuly ktore kupuję są w lidlu drozsze.
|

|
 |
|
|
anetka114 |
Post #6 Ocena: 0 2010-12-12 19:15:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-12-2010 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2010-12-12 07:16:45, NowaMama napisał(a):
Proponuje zatrudnic sie w Tesco i porownac, tak sie sklada, ze tam pracuje i oprocz wykladanie towaru trzeba chodzic na kasy, lapac zlodziei, pomoc w piekarni wiec nie tylko lidl stosuje takie metody, ale w przeciwienstwie do ciebie na prace nie narzekam, bo przynajmniej mam co robic i nie musze udzielac sie w watku "nuda w paracy", a jak ci nie pasuje to nikt ciebie lancuchami do bramy nie przywiazal wiec mozesz zmienic prace
pewnie ze nikt mnie nie trzyma i dlatego zaczynam szukac nowej pracy! to co pisze mam nadzieje bedzie przestroga dla tych co mysla o pracy w lidlu. wielu mysli ze moze mi sie pracowac sie chce i sobie tu na forum postanowilam ponarzekac. to tak wcale nie jest, bo praca jest naprawde ciezka. prosze sobie wyobrazic palete nabialu i wedlin, ok.1,5m wysokosci. wymagaja zeby to wylozyc w 20 minut. i to tez nie jest tak ze ja tylko narzekam, bo na tym sie nie konczy, np. zanim przyjelam sie do lidla w tym sklepie w ktorym ja jestem nie placili za nadgodziny, twierdzac ze to pracownik nie wyrobil sie z robota i dlatego musi zostac dluzej. Gdy zorientowalam co sie tam dzieje zaczelam sie z nimi o to klocic. Dzisiaj placa, mysle ze dzieki temu ze ktos sie w koncu odezwal.
|

|
 |
|
anetka114 |
Post #7 Ocena: 0 2010-12-12 19:20:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-12-2010 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2010-12-12 10:09:32, Vivienne napisał(a):
Cytat:
2010-12-12 09:22:37, krakn napisał(a):
Dlatego zawsze powtarzam drogie mamuski, ze jak kochacie swoje dzieci to zadbajcie o zakres obowiazkow i prac do wykonania od najmniejszego bajdla, to potem dzieciak nie bedzie w szoku jak pojdzie do pracy.
a ja dopisze: zadbajcie o edukacje swoich dzieci. Zamiast kolejnej plazmy pieniadze zainwestujcie w rozwoj intelektualny pociech, zeby nie musialy one pracowac fizycznie.
A wracajac do tematu, moim supermarketem jest Morrison i zauwazylam, ze na kasach sa zawsze te same osoby, inne osoby pracuja w dziale miesnym, inne rybnym. Ponadto rozmawialm kiedys z dziewczyna, ktora pracuje w M. i prace sobie chwalila.
ja poznalam w lidlu managera ktory przeszedl z pozycji supervisora w morrisonie. w morrisonie mial gorsza place i pozycje. co jest interesujace - zalowal swojego wyboru...
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: 0 2010-12-12 19:23:05 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Mieszko |
Post #9 Ocena: 0 2010-12-12 19:33:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Cytat:
2010-12-12 19:15:22, anetka114 napisał(a):
wielu mysli ze moze mi sie pracowac sie chce i sobie tu na forum postanowilam ponarzekac. to tak wcale nie jest, bo praca jest naprawde ciezka.
Bez urazy, ale tak właśnie brzmią twoje posty - trzeba pracować, o menadżerach piszesz z wyższością, ach, jacy to oni głupi, mało godzin... i dlatego takie odpowiedzi otrzymałaś. Nie tylko ta praca jest ciężka, BTW.
A wracając do głównego założenia tego wątku: ja polecam muffinki Triple Chocolate, słone precelki, czekolady, serki Yofrutta. No i my zawsze kupujemy dużo drinków energetycznych (niestety, uwielbiamy je) - wolimy je od Red Bulla itp. wynalazków.
|

|
 |
|
krakn |
Post #10 Ocena: 0 2010-12-12 19:41:35 (14 lat temu) |
Cytat:
2010-12-12 19:15:22, anetka114 napisał(a):
bo praca jest naprawde ciezka. prosze sobie wyobrazic palete nabialu i wedlin, ok.1,5m wysokosci. wymagaja zeby to wylozyc w 20 minut.
no faktycznie cieżako albo licho
hm, to u mnie tez byś faktycznie nie dała rady,
Moja Beata przenosi około 100 wiader wody i tyle samo scieku dziennie, i nosi po 2 naraz często z piętra na piętro ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Ale za to wygrywa zawody na ręke z bikersami ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Nie pękaj, dasz rade, a jak nie dasz to już wiesz nie trac tam czasu Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|