MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nietypowe chyba - jak wyszkolic psa?? juz wysiadam :-(

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hanias

Post #1 Ocena: 0

2008-11-20 22:48:53 (17 lat temu)

hanias

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Cytat:

2008-11-20 15:52:12, karjo1 napisał(a):
Cytat:

2008-11-19 23:30:00, hanias napisał(a):
1.tylko przy pedigree i puszkach "shop own made" nie maja rozstroju zaladka. probowalam inne

No to lecimy, z tego, co piszesz, to psy maja z jedzeniem mix jakich malo: gotowane-suche-puszki-dodatki. Nie ma szans przy takim zywieniu na opanowanie sraki... Sprobuj sobie wrzucic kilka fastfoodow, bigos, fasolowe, pare kanapek, troche owowcow i kalka kawalkow torta, popic kwasnym mlekiem i wtedy wrocimy do rozmowy ;).

2.ryz pojawia sie jako niewielki dodatek do karmy z puszki, ale to tylko czasami i tylko swiezy
j.w.
3.psy nie maja kwalifikacji hodowlanych bo nie maja rodowodow. czlonkowie rodziny a nie lalki na wystawy8-)
Te wystawy to tylko czesc planowej hodowli, dzieki ktorej sa tak roznie wygladajace rasy. Stanowia czesc sprawdzenia, o ile pies nie ma wad wrodzonych, nie pozwalajacych na degenerowanie rasy. Kupowanie psow "w typie" jest nabyciem za spore pieniadze kundelka podobnego albo i nie do danej rasy. Co ma w genotypie, jakie obciazenia, byc moze pochodzi od rodzicow blisko spokrewnionych, nigdy nie wiesz.
Poza tym dobry hodowca bedzie sluzyl wsparciem i doswiadczeniem nabywcy - zamiast szukac tu pomocy, wybralabys sie na kawe do hodowli i uzyskala wiekszosc informacji.

4.rodzice zalatwiali sie na zewnatrz
Mo coz, pozostaje uczyc od poczatku, cierpliwie i ciagle - moze kiedys sie wreszcie uda. Jak wiesz, ze zalatwiaja sie z 10 minut po jedzeniu, pakuje je po posilku na krotki spacer "za potrzeba" + nagradzanie. Im wiecej razy zalatwia sie w domu, tym bardzie zakotwiczy im sie takie zachowanie.

5.za smakolykowymi zabawkami bede gonic jutro

6.jak wyuczyc psa przychodzenia jak mu sie nie da odejsc??
Bez problemu, dluga linka, pies pod kontrola odchodzi na pare metrow, przywolanie i za kazdym razem ma przyjsc +nagroda

7.nie mam ogrodka. mieszkam w bloku na 2 pietrze bez windy
Jakim cudem udalo sie wynajac mieszkanie dla rodziny z psem? Dla mnie jest to w sferze marzen nierealnych, niestety, gdy padalo haslo dzieci+zwierzaki, to tylko dom wchodzil w gre, buuu..

8.po swinskich uszkach psiaki mi wymiotuja dalej niz widza.
Znaczy sie, ze trzeba dalej szukac odpowiednich smakolykow, moze za duzo dostaly, na poczatek powinny dostac z pol ucha, podzielone na wszystkie psy.
9. jakbym miala ogrodek to nie mialabym problemu
;-)

Problem bylby dalej, podejrzewam.Tylko latwiej byloby pracowac z psami :).

1. psy nie maja rozwolnienia!! one poprostu wala kupe. taka normalna. z dieta cud sama se probuj
2. nie chcialam psow z rodowodem, ani nawet chlubnie nazywanych "po rodowodowych rodzicach". wzielam takie jakie mi sie spodobaly:-D widzialam i ojca i matke wszystkich moich psow. wygladaly jak 2 yorki i 2 shih-tzu. trzecia sunia jest siostra mojego zaginionego ponad rok temu rasowca. papiery ze heja - ozimillion line, wlos piekny itd itp... moj pierwszy pies przygotowywany stricte na wystawy... i co?? chip ma, ale sie psiak do dzis nie znalazl. matka mojego zaginionego pixela puscila sie po kątach no i mam teraz shadow:-)najbardziej zaborcze stworzenie jakie mialam...ale jak mi sie kladzie spac na karku to nic nie mowie
i to byl moj pierwszy i ostatni pies z rodowodem
4. przeciez pisalam ze wychodza zaraz po jedzeniu
5.no
6. zaczelam puszczac luzem i linka mi nie potrzebna
7.nie wynajelam. dostalam z council bo bylam osobą bezdomną... tak z dnia na dzien. dzeki mojemu bylemu.
ale nie ma co zazdroscic... nie chcialabys sie zamienic:-[ nikt nie chce
8.wystarczy ze one trochę uszko pomemłają i juz wymiotują. jak sie uda to moze 1 cm kwadratowy zdaza w tym czasie odgryzć.
9. zlozylam aplikacje o prace... taka gdzie po roku, dwóch pracy dostaje sie służbowe mieszkanie, wiec ogrodek dla dziecka i pieskow powoli sie zbliża :-D:-D:-D

10. dodaje punkt...moje dziecie zostalo w końcu przyjęte na pelen etat do przedszkola wiec teraz sie chyba wszystko unormuje. bede miala ciut więcej czasu:-]wrotki na nogi i jazda na wycieczke.one, tnz. psy to uwielbiają, ale nie moglam praktykowac bo moja dwulatka za mna nie nadazala na piechote:-]:-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: hanias 20-11-2008 22:52 ]

๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

hanias

Post #2 Ocena: 0

2008-11-20 22:55:48 (17 lat temu)

hanias

Kobieta

Cytat:

2008-11-20 10:26:37, Maya64 napisał(a):
Ja tam expertem od pieskow nie jestem i nawet rybki w akwarium nie mam ale jak juz monikaspodymek zasugerowala zerknij na link "Dog whisperer" .Leci na bierzaco codziennie o7pm a w niedziele wszystkie odcinki z calego tygodnia na sky 1 freeview.
Ja juz wszystkie obejrzalam i czuje sie teoretyczno-telewizyjnym expertem.Twoj problem rowniez byl poruszany i wyglada to bardzo nietrudne do zalatwienia.Jak monikaspodymek rowniez zasugerowala pokaz psom kto jest szefem w twoim domu.
Naprawde zerknij na ten program pomoze ci zrozumiec psy i ich psychologie co rozwiaze ci wiele problemow.
Ja dzieki niemu nauczylam sie paru taktyk ktore zastosowalam na psie u rodziny.Dzialalo az wszyscy sie pytali jakiego zaklecia uzylam ze pies siedzi cicho.;-)
"STAY CALM AND ASSERTIVE" Tak mowi Cesar Milan i ma swieta racje.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Maya64</i> 20-11-2008 10:31 ]

mam tylko 4 podstawowe kanaly angielskie i polsat... tylko to niestety:-[
ale program widzialam:-Djest swietny

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

hanias

Post #3 Ocena: 0

2008-11-20 23:07:37 (17 lat temu)

hanias

Kobieta

karo1
pierwsze rady zaczely dzialac:-]
daje psom jesc po spacerze a nie przed, zmniejszylam porcje odrobinke, i daje im sie porzadnie wybiegac.:-D:-D one potrafia przychodzic jak sie je woła:-D:-D ale profilaktycznie najwiekszego świrusa mam na wyciąganej smyczy
kupy w domu byly tylko jak wrocilam z pracy o 12.30, pare drobnych siusków, ale tez nic strasznego. nie tak jak wczesniej. siuski po nocce mnie jakos nie wkurzaja bo wiem ze to dosc dlugi odstęp pomiedzy spacerami, a one jeszcze szczeniory.
dobra... dzieciak spi, wiec spadam wysikac psiory i lece spac. a wy piszcie piszcie8-)
poczytam jutro...

DZIEKUJE SERDECZNIE

[ Ostatnio edytowany przez: hanias 20-11-2008 23:08 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2008-11-21 08:21:52 (17 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No i tak trzymac, powodzenia!
Ciesze sie ogromnie :-D.
Jeszcze wpadniesz zupelnie w psie sporty, z taka ekipa to mozna cuda robic.. Jeszcze zerknij tu:
http://www.thekennelclub.org.uk/meet/young_kc.html
i niedlugo dziecko podeslesz z psami ;).

Do góry stronyOffline

hanias

Post #5 Ocena: 0

2008-11-27 13:17:45 (17 lat temu)

hanias

Kobieta

hera w psim szpitalu. zlapala parvo albo cos lyknela na dworze. 2 pozostale sie maja dobrze, tylko ja wysiadam... mam nadzieje ze bedzie dobrze. w koncu chyba moge dostac taki prezent na urodziny??
bo nic wiecej nie chce :-[:-[:-[:-[:-[

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

hanias

Post #6 Ocena: 0

2008-12-01 20:56:13 (17 lat temu)

hanias

Kobieta

teraz juz mam 2 psy chore na parvo :-(
dzisiaj zawiozlam drugiego psiaka do szpitala... na chwile obecna koszt 470funtow i rosnie

ubezpieczcie swoje psy!! zebyscie nie wpadli w takie g.... jak ja.
ja zapomnialam ubezpieczyc i teraz w blyskawicznym tempie zblizam sie do bankructwa... a i lez ze wzgledu na psiaki tez duuuzo. pomoc chyba nikt nie pomoze

wysiadam:-[:-[:-[:-[

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,