MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nietypowe chyba - jak wyszkolic psa?? juz wysiadam :-(

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hanias

Post #1 Ocena: 0

2008-11-18 21:56:35 (17 lat temu)

hanias

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

witajcie
mam pytanie do osob bardziej doswiadczonych niz ja...
mam 3 psy w wieku 8 i 7 miesiecy. wredy ciagle sr..a i szczaja w domu... nakarmie i wychodze z nimi, napija sie i wychodze z nimi, a te wredne potwory 5 minut po polgodzinnym spacerze potrafia sie zes..c i zesikac tak ze nie da sie przejsc:-|
a na dworze standardowo 2x kupa i przynajmniej 4x siusiu kazdy z psow

ja juz wysiadam:-Y:-Y:-Y dzisiaj sie tak wkkkk ze sie zaczelam wydzierac jak wariatka... to mi sie jeszcze zeszczaly ze strachu:-( a na mile zakonczenie dnia jeden z tych trzech potworow zaszczal mi kanape. wywalilam z pokoju, zamknelam w kuchni i nie wiem co dalej. jak tak dalej pojdzie to albo ja wylece albo one bo ja juz mam dosc.

od 20 lat mam psy ale pierwszy raz trafily mi sie tak walniete przypadki

wszelkie rady mile widziane

p.s. maty odpadaja bo od poczatku psy je traktuja jako zabawke i jedzenie...zostaje tylko smietnik w calym domu
๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2008-11-18 22:30:46 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

wonka21

Post #3 Ocena: 0

2008-11-19 07:49:18 (17 lat temu)

wonka21

Z nami od: 14-05-2007

Po pierwsze, jesli karmisz psy to nie idz z nimi na spacer 5 min po jedzeniu-odczekaj troche 1-2 godzinki. Po drugie stosuj metode pochwal, jesli piesek zalatwi sie na dworze daj mu smakolyk(odrazu nie po 20 minutach,zeby wiedzialy za co dostaly nagrode) Psy zrozumieja ze dostaja nagrode za odpowiednie czyny.Troche to potrwa ale powinno pomoc. I nie karc pieskow za zle wykonanie zadania. Jesli nie dostana smakolyka to juz bedzie dla nich pewnego rodzaju kara. Jesli masz jeszcze jakies pytania pisz-sprobuje pomoc.:-]

[ Ostatnio edytowany przez: wonka21 19-11-2008 07:54 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2008-11-19 11:39:35 (17 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Trudno cos podpowiedziec tak na odleglosc. Jakie to sa psy, jak dlugo je uczysz czystosci, z jakich warunkow trafily do Ciebie (moze z kenneloza, moze nie znaja wlasciwego zachowania), jak sa uczone, jaka karma?
Problem moze miec podloze w psychice badz jakas infekcja sie wdala (poszlo po wszystkich).
Na poczatek podpowiedz cos wiecej, zajrzyj tu (im dalej tym wiecej info):
http://www.dogomania.pl/forum/f456/ciagle-sikanie-121175/
Z rad na juz, od nowa nauka czystosci na dworzu, spacery co 3-4 godziny, karmienie po spacerze porannym i popoludniowym ( zeby zdazyly przetrawic wszystko przed noca), mnostwo cierpliwosci - nerwy i krzyk cofaja Ci prace o xxx tygodni. No i ciekawe spacery, zabawy, szkolenie, nie pochodzenie po parku, a psy robia co chca i bawia sie z soba - to Ty masz byc najciekawsza, rozrywka i umyslowa i fizyczne wyzycie bedzie najlepszym sposobem na dobry kontakt ze zwierzakami.
Po wykluczeniu choroby ( wet i badanie - mocz ogolny, kal z kilku dni w kierunku robali) ewentualnie klatka/kennel, gdzie po spacerze moga sie wyciszyc, zjesc smakolyki- zdrowy pies nie bedzie brudzil legowiska.
Nawiasem mowiac, dolozylas sobie pracy biorac az 3 futra w podobnym wieku, lepszym rozwiazaniem jest wypracowanie wiezi z jednym, potem dokladanie do stada ;-)

PS. Wiadkuju, jak to 2 miesiecznemu szczylowi "jeszcze" sie zdaza, on jest w wieku, kiedy dopiero powinien byc wydany do nowego domu :-o.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 19-11-2008 11:42 ]

Do góry stronyOffline

hanias

Post #5 Ocena: 0

2008-11-19 16:26:22 (17 lat temu)

hanias

Kobieta

Cytat:

2008-11-19 07:49:18, wonka21 napisał(a):
Po pierwsze, jesli karmisz psy to nie idz z nimi na spacer 5 min po jedzeniu-odczekaj troche 1-2 godzinki. Po drugie stosuj metode pochwal, jesli piesek zalatwi sie na dworze daj mu smakolyk(odrazu nie po 20 minutach,zeby wiedzialy za co dostaly nagrode) Psy zrozumieja ze dostaja nagrode za odpowiednie czyny.Troche to potrwa ale powinno pomoc. I nie karc pieskow za zle wykonanie zadania. Jesli nie dostana smakolyka to juz bedzie dla nich pewnego rodzaju kara. Jesli masz jeszcze jakies pytania pisz-sprobuje pomoc.:-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>wonka21</i> 19-11-2008 07:54 ]

witaj
jak nie wyprowadze psow na dwor zaraz po jedzeniu to mam taki smrod w domu ze glowa boli.nie wiem co z nimi jest nie tak, ale jak tylko zjedza to juz glutek idzie...robali nie maja.
nagrody dostaja... i nic

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

hanias

Post #6 Ocena: 0

2008-11-19 16:27:58 (17 lat temu)

hanias

Kobieta

Cytat:

2008-11-18 22:30:46, wiadkuju napisał(a):
Jest spray do treningu. Moze to podziala? Moj ma 2 miesiace i zdazy mu sie jeszcze siknac, ale jak jest sam 3 godz w domu....Ale na gryzienie kabli kupilam Spray i dziala w 100%
spray do treningu uwielbiaja wylizywac :-Y
futryny, schody i balustrade obzarly tak ze juz prawie czas na wymiane. dzisiaj wysmarowalam octem bo zaczely obgryzac przedostatnia futryne

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

hanias

Post #7 Ocena: 0

2008-11-19 16:37:01 (17 lat temu)

hanias

Kobieta

karjo1, przepraszam ale nie bede cie cytowac :-D bez urazy:-D

ze wszystkim co napisales masz racje, ale nie moge tych potworow puscic luzem bo one jak zobacza chocby fruwajacy listek to juz sie zaczyna pogon za nim. gluche jak pien wtedy sa...
karma - pedigree od momentu jak zostaly "odstawione" od matek.probowalam eukanube ale po tym to dopiero rozstroju dostaly.
moze faktycznie za malo z nimi wychodze... tzn za krotkie spacery robie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

szkrabusia

Post #8 Ocena: 0

2008-11-19 17:07:48 (17 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

A ja mam propozycje jest takie forum:

http://forum.dogs.pl/

Spróbuj tam poszukać takiego tematu albo po prostu go załóż. Pewnie się tam znajdą bardziej kompetentne osoby które też maja po kilka psów:D

Ja niestety zawsze miałam jednego wiec nie bardzo znam się na zachowaniach stada :-?

Proponuje jeszcze książkę: John Fisher " Okiem psa " Może nie koniecznie dotyczy dokładnie tego problemu ale na pewno pomaga w wychowaniu psiaków.

A poza tym zaobserwuj który pies dominuje to może być bardzo pomocne w tresurze.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2008-11-19 17:36:00 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2008-11-19 17:57:01 (17 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Lo matko, znow ta nieszczesna teoria dominacji... Sam Fisher jak zobaczyl, jakie glupstwa pisze, to sie z nich wycofal...
Po pierwsze zmien karme, pedigree jest jedna z najgorszych smieciowek. Pomysl o BARF.
Zapomnij o zamykaniu na caly dzien psow w klatkach, to moze uspokajac , gdy wychodzisz, ale przyzwyczajanie trwa dosc dlugo.
Na poczatek badanie moczu i kalu, potem duzo lektury, danie zajecia psom (np. nauka tropienia itp.)
Tu masz swietnego szkoleniowca, z radami online, madra osobe:
http://www.owczarek.pl/zofia/journal/default.asp
http://zofia-mrzewinska.blog.onet.pl/
PS. Na niewiele pytan odpowiedzialas. To, ze psy szaleja bez kontroli, to oznacza Twoja porazke, jako opiekuna, ze nic z nimi nie robisz. Znajdz dobre szkolenie, ucz psy biegania na dlugiej lince (wychodzisz z kazdym z osobna i pracujesz). Za kilka lat bedziesz zbierala owoce tego, co dzis wypracujesz.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 19-11-2008 18:14 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,