MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie domu-szkoda

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2008-11-23 22:23:07 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

"Help with repair costs from £6.49 a month

Following a breakdown attended by the AA, your car, van or motorcycle may need replacement parts and even garage labour, which can be expensive. AA members can take out repair cover, which can help to cover the costs."

Oczywiscie trzeba przeczytac dokladnie warunki umowy, bo polisa nie bedzie dla kazdego.
http://www.theaa.com/breakdowncover/faqs.html#BreakdownRepairCover

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

witek28w

Post #2 Ocena: 0

2008-11-23 23:32:08 (17 lat temu)

witek28w

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Cytat:

2008-11-23 22:23:07, Richmond napisał(a):
"Help with repair costs from £6.49 a month

Following a breakdown attended by the AA, your car, van or motorcycle may need replacement parts and even garage labour, which can be expensive. AA members can take out repair cover, which can help to cover the costs."
Oczywiscie trzeba przeczytac dokladnie warunki umowy, bo polisa nie bedzie dla kazdego.
http://www.theaa.com/breakdowncover/faqs.html#BreakdownRepairCover

witek28w .... skad ty zes sie urwal ....
znasz choc troszke angielski ...
Przejzalem oferta AA i RAC ... i jak ci np. pompa padnie to
owszem pomoga ale tylko zacholowac do warsztatu , no i zalezy od
pakietu jaki wykupisz mozesz jescze dostac auto zastepcze
ale za pompe i koszty wymiany placisz sam ..
To samo tyczy sie ubezpieczena...

Pozdrawiam i zyczye ci samochodu z sprawna pompa ...
Jesli wiesz ze jest inaczej do daj linka , albo wklej tekst ktory
to potwierdzi ...

No i proszę,zostałem uprzedzony,angielski może nie jest najlepszy ale to co mi potrzebne to sobie umiem znaleźć i mylę się tylko niekiedy.Wystarczy poszukać,poczytać,dobrze przetłumaczyć i zrozumieć co pokrywa polisa i ile kosztuje.

Reszty poszukam jutro,dziś już deczko za późno,a praca od 5 rano,więc dobranoc.

[ Ostatnio edytowany przez: witek28w 23-11-2008 23:37 ]

I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3 Ocena: 0

2008-11-24 07:55:03 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Nawet jeżeli uznamy to za polisę pokrywającą koszta naprawy samochodu, to działa ona tylko w przypadku breakdown, czyli unieruchomienia auta podczas jazdy, co także jest zdarzeniem nagłym i niespodziewanym. I raczej nie liczmy na 'pełną' naprawę, technik z vana AA naprawi prowizorycznie (on the roadside) tak żebyśmy mogli jechać dalej albo dojechać do warsztatu. Taki jest cel AA kóre powstało w latach 20. gdy takie awarie samochodów były na porządku dziennym.

Odbiegliśmy nieco od tematu, a ja tylko posłużyłem się analogią z samochodem żeby wyjaśnić że nie można ubezpieczyć kosztów naprawy domu. Jeśli już to jedynie koszt usunięcia skutków awarii, np. zalania.

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 24-11-2008 07:59 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

witek28w

Post #4 Ocena: 0

2008-11-24 20:20:07 (17 lat temu)

witek28w

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Cytat:

2008-11-24 07:55:03, vitek napisał(a):
Nawet jeżeli uznamy to za polisę pokrywającą koszta naprawy samochodu, to działa ona tylko w przypadku breakdown, czyli unieruchomienia auta podczas jazdy, co także jest zdarzeniem nagłym i niespodziewanym. I raczej nie liczmy na 'pełną' naprawę, technik z vana AA naprawi prowizorycznie (on the roadside) tak żebyśmy mogli jechać dalej albo dojechać do warsztatu. Taki jest cel AA kóre powstało w latach 20. gdy takie awarie samochodów były na porządku dziennym.

A wy dalej swoje,zadzwoń do AA i zapytaj o szczegóły.Wszystko zależy od opcji jaką wykupisz,nie dorabiajcie swoich opinii tylko sprawdźcie u źródła.Zabiorą ci samochód nawet z pod domu,jeśli akurat masz taką opcję w pakiecie.Miałem zdarzenie na drodze i miałem zepsute auto pod domem więc nie truj mi tu o tym, do czego było AA w latach 20-tych,świat się rozwija i firmy też poszerzają usługi.A breakdown to bardzo szerokie pojęcie-jak samochód mi nie pali pod domem,to to też jest nagłe zdarzenie i nazywa się w AA breakdown.

[ Ostatnio edytowany przez: witek28w 24-11-2008 20:24 ]

I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5 Ocena: 0

2008-11-24 22:01:58 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Ok, rozumiem, zaraz zapiszę się do AA i jak tylko będę potrzebował coś zrobić przy aucie, zadzwonię i panowie zabiorą sprzed domu, naprawią i odstawią a wszystko za kilkadziesiąt funtów rocznej składki. A ja głupi tyle na mechaników wydawałem :-?
I na tym skończmy ten oftop samochodowy
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,