Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » mieszkanie

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » mieszkanie

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 7)
jaskiermp

Post #1

2005-07-17 13:32 (3 lata temu)

jaskiermp

Z nami od: 17-07-2005

witam serdecznie...jak zapewne wielu z Was mam juz dosyc splacania komus domu i chcialbym kupic wlasny..jednak jak mawia moj ulubiony aktor widze ciemnosc ciemnosc widze(:. bylbym wdzieczny za jakies wskazowki.
1.Broker..polecicie jakiegos?
2.na co zwracac uwage?
to chyba tyle na dobry poczatek...aha w celu ulatwienia chce wziasc mieszkanie lub domek /kredyt/ z partnerka. do tej pory wynajmowalismy przez agencje/wzorowe referencje jesli takowe sa potrzebne posiadamy/NIestety martwia mnie nasze dochody gdyz wspolnie bedzie to ok 27-29tys. wplata wlasna max 10% choc wolalbym dac 5% kredyt 180-200tys max.
jaskiermp pozdrawia Was

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer ICQ

Post #2

2005-07-17 13:56 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

PODOBNY TEMAT Poczytaj moze cos znajdziesz ciekawego dla siebie

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3

2005-07-17 16:24 (3 lata temu)

przy 27-29tys masz marne szanse na mortgage w wysokosci 180-200tys.

raczej cos ponizej 100 tys tu widze...

Do góry stronyOffline

jaskiermp

Post #4

2005-07-19 18:51 (3 lata temu)

jaskiermp

Z nami od: 17-07-2005

no przyznam ze mnie rzuciles na ziemie za 100 mozna znalesc jakies studio tudziesz mizerny 1bed. mimo wszystko chyba jednak sprobuje.... badz co bodz nawet to bedzi elepsze jak splacanie komus domku:).
PS. czy maci jakies wiesci od "BL" ?
jaskiermp pozdrawia Was

Do góry stronyOffline

Numer ICQ

Anonimek

Post #5

2005-07-19 20:25 (3 lata temu)

Anonimek

Z nami od: 06-06-2005

Wyslij do niej maila, na pewno sie odezwie.
Co do 100tys to na polnocy Szkocji/Walii/Polnocnej Irlandii cos chyba znajdziesz. Jesli szukasz w Londynie - to wydaje mi sie, ze za tyle mozesz jedynie kupic cos w leasehold, na jakis krotki (ok. 30 lat) okres. Czyli bez sensu. Co ja plote - przeciez to zalezy ile macie odlozone.
Jak chcesz sie przekonac, co mozesz wydusic z Waszych dochodow - wejdz sobie np. na strony bankow i tam masz wszedzie "szacowanie" ile moglbys dostac pozyczki. Zazwyczaj limit jest zblizony - oferuja max. okolo 3-4 krotnosc rocznych dochodow.
Ale jak pisala BL - zazwyczaj jak rozmawiasz w banku jest mniej rozowo.

[ Wiadomość edytowana przez : Anonimek on 19-07-2005 20:26 ]

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6

2005-07-19 20:42 (3 lata temu)

na polnocy i w pewnych okregach jest tanio, nawet za 50k cos kupisz ale tam nie ma pracy, tzn jest malo a jak splacasz mortgage to jednak przydalaby sie jakas stabilna praca. zasada jest taka - im tansze mieszkania tym mniej pracy, albo duzo mniej platna praca, albo nieprzyjemne okolice (w sensie gangi beda ci wybijac okna w domu raz na tydzien)...

przyzwoity dom w przyzwoitej okolicy kosztuje kupe kasy...

sama tez kiedys myslalam nad kupnem. moglam kupic 2 bed house za 120k ale jak sie zastanowilam to doszlam do wniosku ze zanim splace ten dom to na pewno ta okolica mi sie znudzi, a na lepszy dom i tak nie bedzie mnie stac :-] zreszta nie lubie dlugotrwalych zobowiazan. za gotowke kupic - owszem, ale splacac do konca zycia, cos co nawet nie jest bliskie wymarzonemu miejscu...? neeeeh ;-)

moze w innym kraju, np w Australii jest duzo taniej. juz nie wspominajac Europy. np moja znajoma kupila dom 2 tygodnie temu - na Wegrzech, za 12k :-] choc dla mnie ich jezyk troche skomplikowanie brzmi i raczej nie pojde w jej slady :-P

Do góry stronyOffline

angel

Post #7

2005-08-18 16:53 (3 lata temu)

angel

Z nami od: 17-08-2005

Jakie 100,00,ja sama zarabiam 27,000 rocznie i chca mi dac pozyczke 150,000.Sprobuj w One Account.
Dorota

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer ICQNumer AIMNumer SkypeNumer MSN Messenger

aga-m

Post #8

2005-08-27 18:38 (3 lata temu)

aga-m

Z nami od: 27-08-2005

Witam wszystkich:)
Mam pytanie czy zna może ktos stronki z wynajem mieszkan lub domów w angli ?
z góry dzięki :)

Do góry stronyOffline

Numer ICQ