2008-11-14 11:38:46, Fairy80 napisał(a):
2008-11-14 11:24:57, KINGMASTERKA napisał(a):
.i jeszcze jedno odnosnie Fairy ..rzeczywiscie obrazilas tutaj kilka osob ..rowniez i mnie..poniewaz nie mozna osadzac kogos nie znajac tej osoby..
..moze rzeczywiscie Twoje dziecko jest nad wyraz spokojne i czasem dla takiego wystarczy jedynie rozmowa i wszystko jest ok..ale dzieci sa rozne..sama mam dwojke dlatego widzę ta roznice ze jednemu wystarczylo powiedziec a drugiemu trzeba byla dać klapsa..poza tym starałam sie nie izolować je od swiata..dlatego tez po częsci uczyly sie szybciej samodzielnosci ale jednoczesnie miało na nie wpływ wiele innych czynnikow ..osob..itd..dlatego pamietaj ,ze nie mozna wszystkich zaszufladkować w jednym ,ze do kazdego dziecka mozna podejsc tak samo..
..zycze aby nikt z was nie mial klopotow ze swoimi pociechami choc wiem ,ze pomimo najlepszego wychowania jest to nieuniknione..jesli nie w malenkosci to w wieku dorastania..ale napewno w wiekszej czesci bedziemy mieli na to wplyw jesli zareagujemy w odpowiednim momencie i bedziemy znali swoje dzicko i przede wszystkim wiedzieli jak zareagować bez wzgledu na metode ale raczej patrzac na jej skutecznosc..
Wciąż mówicie że kogoś obraziłam, nie mam na to wpływu że ktoś czuje sie urażony moją opinią, może nie powinniście podchodzić do czyichś poglądów tak emocjonalnie. Personalnie nic do was nie mam i nie przeszkadza mi to wcale nawet kiedy ostro mnie krytykujecie, może jest mi łatwiej to znieść z jakichś powodów.Jak już pisałam wcześniej moje dziecko nie ma łatwego charakteru, jest silną osobowością. Jednak cała przyjemność wychowywania opiera się dla mnie na tym że jest to jakieś wyzwanie dla mnie prowadzące do ukształtowania ciekawej osobowości, bez kompleksów, nie mające oporów przed bronieniem swoich racji w przyszłości. Kiedy chciałam mieć dziecko to nie po to żeby chodziło jak szwajcarski zegarek.
tak niech nie chodzi jak szwajcarski zegarek , niech chodzi tak jak te wyrostki ktore mnie dzis zaczepily i ganialy za mna na rowerach i straszyly , 3 gowniarzy nie wiecej niz 12 lat mnie babe sama beda straszyc gdzie ja ide po dziecko do szkoly i sie boje ze znowu ich spotkam
tak napewno to dzieci ktore nigdy nie doswiadczyly klapsa widac im wyszlo na dobre bo niczego i nikogo sie nie boja oni tylko powoduja ze ludzie sie ich boja
tak napewno oni to maja to ciekawa osobowosc :-Y a moze to twoje tam bylo wlasnie twoje dziecko i jak bys sie czula ?