Str 9 z 16 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-11-14 11:38:46 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
KINGMASTERKA | Post #2 Ocena: 0 2008-11-14 11:50:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2008 Skąd: London |
Cytat: 2008-11-13 18:51:23, Fairy80 napisał(a): Kingmasterka, w przypadku tej osoby na plaży to wcale nie znaczy, że ty masz rację,ona poprostu nie umiała postępować ze swoim dzieckiem.To wcale nie znaczy że ty sobie świetnie radzisz tylko dlatego, że twoje dzieci siedziały jak myszy pod miotłą.Konsekwencją takiego postępowania może być fakt, że twoje dzieci mają teraz problemy w szkole i niekoniecznie musi tu chodzić o rasizm w stosunku do Polaków.Może bycie zbyt dominującym rodzicem rodzi ich brak umiejętności w radzeniu sobie z ludżmi. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Fairy80</i> 13-11-2008 19:09 ] widzisz Fairy ..czasem trzeba umiejetnie wypowiedziec swoje zdanie ,nawet jesli sie ma odmienne od innych ..Ty natomiast piszesz wprost ,ze moje wychowanie jest zle i innych rowniez a Twoje najwlasciwsze..ok..moze rzeczywiscie masz takie cudowne dziecko ,choc dla mnie to aż nie do uwierzenia ..ale coz.moze rodza sie takie talenty intelektualne ,ktore wychowanie maja juz we krwi... ..ale zastanawiam sie w jaki sposób uczysz tych wszystkich dobrych rzeczy skoro sama pokazujesz ,ze nie umiesz uszanowac zdania innych.. ..co do szwajcarskiego zegarka..coz..troszke przesadzasz..gdybysmy nie mieli w jakis sposob strofować swoje dzieci ,bez wzgledu na metodę ,nie potrzebne byloby wychowanie.. .i naprawde gratuluje Ci tak fantastycznego dziecka ..bo moje niejednokrotnie musialam strofować ,czynawet dawac klapsa aby zrozumiały co jest dla nich dobre.. |
meggi1 | Post #3 Ocena: 0 2008-11-14 13:41:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2008 Skąd: birmingham |
witam!temat aczal sie bardzo niewinnie kazdy mowi co o tym mysli ale widze ze niektore osoby nie umieja tego zrozumiec ze kazdy ma inne zdanie mimo to pozdrawiam,a do kingmasterki nie przejmuj sie opinia wazne ze wiesz jak wychowywac swoje dzieci popieram cie w 100%.
|
eltax1978 | Post #4 Ocena: 0 2008-11-14 15:57:04 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
Cytat: 2008-11-14 11:38:46, Fairy80 napisał(a): Cytat: 2008-11-14 11:24:57, KINGMASTERKA napisał(a): .i jeszcze jedno odnosnie Fairy ..rzeczywiscie obrazilas tutaj kilka osob ..rowniez i mnie..poniewaz nie mozna osadzac kogos nie znajac tej osoby.. ..moze rzeczywiscie Twoje dziecko jest nad wyraz spokojne i czasem dla takiego wystarczy jedynie rozmowa i wszystko jest ok..ale dzieci sa rozne..sama mam dwojke dlatego widzę ta roznice ze jednemu wystarczylo powiedziec a drugiemu trzeba byla dać klapsa..poza tym starałam sie nie izolować je od swiata..dlatego tez po częsci uczyly sie szybciej samodzielnosci ale jednoczesnie miało na nie wpływ wiele innych czynnikow ..osob..itd..dlatego pamietaj ,ze nie mozna wszystkich zaszufladkować w jednym ,ze do kazdego dziecka mozna podejsc tak samo.. ..zycze aby nikt z was nie mial klopotow ze swoimi pociechami choc wiem ,ze pomimo najlepszego wychowania jest to nieuniknione..jesli nie w malenkosci to w wieku dorastania..ale napewno w wiekszej czesci bedziemy mieli na to wplyw jesli zareagujemy w odpowiednim momencie i bedziemy znali swoje dzicko i przede wszystkim wiedzieli jak zareagować bez wzgledu na metode ale raczej patrzac na jej skutecznosc.. Wciąż mówicie że kogoś obraziłam, nie mam na to wpływu że ktoś czuje sie urażony moją opinią, może nie powinniście podchodzić do czyichś poglądów tak emocjonalnie. Personalnie nic do was nie mam i nie przeszkadza mi to wcale nawet kiedy ostro mnie krytykujecie, może jest mi łatwiej to znieść z jakichś powodów.Jak już pisałam wcześniej moje dziecko nie ma łatwego charakteru, jest silną osobowością. Jednak cała przyjemność wychowywania opiera się dla mnie na tym że jest to jakieś wyzwanie dla mnie prowadzące do ukształtowania ciekawej osobowości, bez kompleksów, nie mające oporów przed bronieniem swoich racji w przyszłości. Kiedy chciałam mieć dziecko to nie po to żeby chodziło jak szwajcarski zegarek. tak niech nie chodzi jak szwajcarski zegarek , niech chodzi tak jak te wyrostki ktore mnie dzis zaczepily i ganialy za mna na rowerach i straszyly , 3 gowniarzy nie wiecej niz 12 lat mnie babe sama beda straszyc gdzie ja ide po dziecko do szkoly i sie boje ze znowu ich spotkam tak napewno to dzieci ktore nigdy nie doswiadczyly klapsa widac im wyszlo na dobre bo niczego i nikogo sie nie boja oni tylko powoduja ze ludzie sie ich boja tak napewno oni to maja to ciekawa osobowosc :-Y a moze to twoje tam bylo wlasnie twoje dziecko i jak bys sie czula ? ![]() ![]() Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|
Webmaster | Post #5 Ocena: 0 2008-11-14 16:14:04 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2003 Skąd: Yorkshire |
Pozwoliłem sobie oczyścić trochę dyskusję z niepotrzebnych wypowiedzi - każdy post mający choć jedno zdanie odnoszące się do tematu pozostał w temacie. Przypominam użytkownikom o regulaminie forum oraz o zasadach zwykłej kultury osobistej.
Chciałem przy okazji zaznaczyć, że choć posiadanie większej ilości kont w portalu jest dozwolone, nie podoba mi się, że w tym temacie dwójka użytkowników prowadzi dyskusję na dwa konta. Jeżeli macie coś do powiedzenia, przed wysłaniem odpowiedzi upewnijcie się, że jesteście zalogowani na swoim koncie, a nie należącym do męża/żony/syna/córki/psa/mleczarza/etc. Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie
![]() |
|
|
perfekcja | Post #6 Ocena: 0 2008-11-14 16:18:37 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
Cytat: klaps to oznaka slabosci rodzica. i braku wyobrazni. brak fizycznej przemocy w stosunku do dzieci to nie to samo co wychowanie bezstresowe. kara nie musi byc fizyczna (i nie powinna byc). Zgadzam sié w calej rozciáglosci. |
Post #7 Ocena: 0 2008-11-14 16:39:32 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gillian | Post #8 Ocena: 0 2008-11-14 17:03:06 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2008 |
Na kulturę osobistą pierwszy zwróciłem uwagę Ci ja i wciąż uważam, ze w dobrym guście były by przeprosiny z Twojej strony. Możesz wierzyć lub nie, ale naprawdę przesadziłaś i obraziłaś kilka osób... :/
Jeśli uważasz że przeciwko Twojej osobie został uknuty jakiś spisek, OK - nie moja broszka, natomiast nie jest to zachowanie normalne. No wybacz. I had me a vision, there wasn’t any television! From looking into the sun, I’m looking into the sun !
|
eltax1978 | Post #9 Ocena: 0 2008-11-14 17:10:51 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
a ja dalej chodze po domu i brzuch mi ze strachu boli jak pomysle o tych gowniarzach i ze moge ich znowu spotkac czy bedac sama czy z corka !!!
i co czy dalabym klapsa? ja bym tak im dupy zloila ze na drugi raz wszystkim by sie klaniali i do glowy im by nie przyszlo zaczepiac samotne baby a juz napewno z dzieckiem :-Y Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|
Post #10 Ocena: 0 2008-11-14 17:10:53 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|