MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dawanie klapsa dzieciom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

Str 8 z 16

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gillian

Post #1 Ocena: 0

2008-11-14 10:54:45 (16 lat temu)

gillian

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2008

Cytat:

2008-11-14 10:25:31, Fairy80 napisał(a):
To nie jest żadne uzasadnienie, jeśli to taka świetna metoda to można całe życie tłuc się karzdy z karzdym z byle powodu, za tzw. poglądy

Jeśli nie widzisz różnicy między jednorazowym klapsem, a biciem - to szkoda, ale nie rób z ludzi na siłę jakichś kanalii, bo to jest po prostu przykre.

Cytat:

Zwolennicy klapsa podjęli taką zagorzałą dyskusję, dlaczego tak się usprawiedliwiają, tak zacięcie bronią swoich racji

Przeciwnicy klapsa podjęli taką zagorzałą dyskusję, dlaczego tak się usprawiedliwiają, tak zacięcie bronią swoich racji

Cytat:

czyżby nie mogli poprostu przyznać że nie potrafia postępować ze swoimi dziećm. Z tego co czytam jednak można się bez tego obejść, poprostu trudno niektórym przyznac się do tego że nie potrafią.

Wybacz, ale nie masz prawa oceniać jak ktoś wychowuje własne dzieci. To jest najzwyklejsze w świecie chamstwo i przejaw prostactwa. Nie potrafisz wymieniać poglądów z innymi użytkownikami bez wycieczek personalnych? To lepiej w ogóle nie zabieraj głosu w kontrowersyjnych tematach, bo moim skromnym zdaniem powyższa opinia była co najmniej niepotrzebna, do tego nad wyraz niedojrzała i pewnie nawet nie wiesz ile osób mogłaś właśnie obrazić. To jest, jeśli w ogóle się tym przejmujesz.

Nikt nie broni Ci wychowywać dzieci (tak z czystej ciekawości: masz dzieci?) na swój sposób, ale ty też nie narzucaj innym swojej "jedynej słusznej racji".

Świat nie jest w 100% biały czy czarny, a dla każdej jednostki dobro i zło oznacza co innego. Nie możesz na siłę oceniać sprawy przez pryzmat swoich poglądów i postawy moralnej, bo znacznie spłycasz temat.
I had me a vision, there wasn’t any television! From looking into the sun, I’m looking into the sun !

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-11-14 10:55:30 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gillian

Post #3 Ocena: 0

2008-11-14 11:02:44 (16 lat temu)

gillian

Mężczyzna

Oczywiście, z samego założenia nie mogę być odpowiedzialny za ograniczony światopogląd mojego rozmówcy. Przytocz no proszę gdzie "uzasadniasz swoje wypowiedzi logicznie" - może atakując użytkownika "vicealigator" prostackim tekstem o rączkach, co to niby zaraz mają w ruch pójść? :-)

Edyta mówi: Podoba mi się sposób w jaki po chwili zastanowienia "złagodziłaś" swojego posta. Na przyszłość radzę po prostu przeczytać trzy razy swoją wypowiedź przed kliknięciem na "wyślij".

[ Ostatnio edytowany przez: gillian 14-11-2008 11:04 ]

I had me a vision, there wasn’t any television! From looking into the sun, I’m looking into the sun !

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #4 Ocena: 0

2008-11-14 11:08:31 (16 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

..nie chce sie juz wdawac tu w dyskusje..ale mysle ,ze kazdy kto tu sie wypowiadał sam powinien spojrzec na swoje dziecko i zobaczyc czy jego metoda wychowania jest dobra...

..wiele matek jest tak zapatrzone w swoje malenstwa dlatego nie dostrzega wiele błedów jakie popełnia..jest to po częsci naturalne..czasem warto jednak stanac obok i spojrzec na to obiektywnie ..jak inni widzą moje dziecko ,czy jest rzeczywiscie dobrze wychowane ..czy jest grzeczne..

..mysle ,ze mamy typu uwazam tak i tak ...ale i tak na moje dziecko to nie dziala..musza tez uswiadomic sobie ,ze czasem ich milosc matczyna poprostu zasłania im pewne bledy w wychowaniu ..

..kazdy z nas chcialby aby nasze dzieci byly najpiekniejsze i najwspanialsze ..dlatego wiekszosc z nas tak własnie na nie patrzy ..ciezko jest zmienic to nastawienie..wiem sama ,ze kiedy mowiłam komus co mi sie nie podoba w moim dziecku ,to patrzono na mnie spod byka..bo przeciez powinnam z klapkami na oczach mowic ,ze jest przeciwnie..ale wole obiektywizm niz wyidealizowany obraz swojego dziecka..

..jestem akurat wsrod tych ,ktorzy popieraja danie czasem klapsa dziecku ..bo na pewnym etapie rozwoju jest to najlepsza metoda na to aby dziecko czulo respekt do rodzica..oczywiscie z biegiem lat to sie zmienia ..bo starszemu dziecku raczej juz słuza kary za jakis niedobry uczynek ..zapewne wiele z nas popelnia wiele bledow ,jak i ja napewno wiele w zyciu popelnilam ..wychowanie dziecka nie jest taka prosta sprawa .tym bardziej ,ze dzieci maja dostep do wszystkiego ..od nas jednak zalezy czy spojrzymy na nie ..tak widzą je inni..moze wtedy uswiadomimy sobie czy nasza mtoda jest najlepsza..

..a tak poza tym ..zyczę jak najmniej problemow z pociechami..i pozdrawiam..

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2008-11-14 11:10:46 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

szkrabusia

Post #6 Ocena: 0

2008-11-14 11:12:34 (16 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

Fairy80 na stronie 7 opisałam pewne zdarzenie. Powiedz proszę co ty byś w takiej sytuacji zrobiła i jaka by była twoja reakcja?

Do góry stronyOffline

gillian

Post #7 Ocena: 0

2008-11-14 11:15:09 (16 lat temu)

gillian

Mężczyzna

Cytat:

2008-11-14 11:10:46, Fairy80 napisał(a):
Nie wiem w którym miejscu brak mi kultury

W momencie w którym atakujesz innych użytkowników, patrz wyżej.

Cytat:

swoją opinię, mam do niej prawo

Oczywiście, natomiast nie masz prawo narzucać jej innym - tak jak i my nie mamy prawa narzucać swoich opinii Tobie.

Cytat:

umiem przyjąć krytykę ale też nie muszę się z nią zgadzać.

No właśnie widzę jak przyjmujesz: odwracasz kota ogonem, unikasz tematu i przyjmujesz postawę obronną, zamiast się do tej całej otrzymanej krytyki jakoś odnieść.

Cytat:

Natomiast widzę już dlaczego tak trudno wam zrozumieć mój punkt widzenia, poprostu brak wam cierpliwości i tolerancji.

Polecam lekturę:
Prawo Godwina

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2008-11-14 11:23:06 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #9 Ocena: 0

2008-11-14 11:24:57 (16 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

.i jeszcze jedno odnosnie Fairy ..rzeczywiscie obrazilas tutaj kilka osob ..rowniez i mnie..poniewaz nie mozna osadzac kogos nie znajac tej osoby..

..moze rzeczywiscie Twoje dziecko jest nad wyraz spokojne i czasem dla takiego wystarczy jedynie rozmowa i wszystko jest ok..ale dzieci sa rozne..sama mam dwojke dlatego widzę ta roznice ze jednemu wystarczylo powiedziec a drugiemu trzeba byla dać klapsa..poza tym starałam sie nie izolować je od swiata..dlatego tez po częsci uczyly sie szybciej samodzielnosci ale jednoczesnie miało na nie wpływ wiele innych czynnikow ..osob..itd..dlatego pamietaj ,ze nie mozna wszystkich zaszufladkować w jednym ,ze do kazdego dziecka mozna podejsc tak samo..

..zycze aby nikt z was nie mial klopotow ze swoimi pociechami choc wiem ,ze pomimo najlepszego wychowania jest to nieuniknione..jesli nie w malenkosci to w wieku dorastania..ale napewno w wiekszej czesci bedziemy mieli na to wplyw jesli zareagujemy w odpowiednim momencie i bedziemy znali swoje dzicko i przede wszystkim wiedzieli jak zareagować bez wzgledu na metode ale raczej patrzac na jej skutecznosc..

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

szkrabusia

Post #10 Ocena: 0

2008-11-14 11:29:17 (16 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

hmmmy
dzieci trzymały matkę za ręce jedno się wyrwało.
może i brak wyobraźni u tej matki ( nie jestem tego pewna),ale czy tylko u niej?

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,