Str 7.3 z 16 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-11-14 09:45:01 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2008-11-14 10:18:20 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2008-11-14 10:25:31 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2008-11-14 10:34:01 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
szkrabusia | Post #5 Ocena: 0 2008-11-14 10:40:18 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-09-2008 Skąd: Brighton |
Ja również zawsze byłam przeciwniczką klapsów do pewnego zdarzenia, kilka lat temu, którego byłam świadkiem:
Matka z dwójką dzieci w podobnym wieku około 3 lat szła chodnikiem koło wyjazdu z parkingu(typowy polski parking na blokowisku),ktoś z niego wyjeżdżał. W pewnym momencie jedno z dzieci wyrwało się i wybiegło na ten wyjazd. Matka szybko z ciągnęła malucha na chodnik, samochód był w bezpiecznej odległości i zahamował. Reakcja matki: dała klapsa I wiecie co nie dziwie się jej. Bo kto z was by ryzykował że jak ostro nie zareaguje to to dziecko znowu tego nie zrobi? Mogła tłumaczyć, nakrzyczeć i mieć nadzieje że się to nie powtórzy. Tylko następnym razem może się to tak nie skończyć i nie będzie szansy na tłumaczenie ![]() Dziecko nie widziało zagrożenia, nie słyszało pisku opon no bo go nie było. Oczywiście ja nie jestem dalej zwolenniczką klapsów ale są sytuacje, w których nie można inaczej zareagować ![]() [ Ostatnio edytowany przez: szkrabusia 14-11-2008 10:41 ] |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2008-11-14 10:40:26 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2008-11-14 10:43:05 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gillian | Post #8 Ocena: 0 2008-11-14 10:54:45 (17 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2008 |
Cytat: 2008-11-14 10:25:31, Fairy80 napisał(a): To nie jest żadne uzasadnienie, jeśli to taka świetna metoda to można całe życie tłuc się karzdy z karzdym z byle powodu, za tzw. poglądy Jeśli nie widzisz różnicy między jednorazowym klapsem, a biciem - to szkoda, ale nie rób z ludzi na siłę jakichś kanalii, bo to jest po prostu przykre. Cytat: Zwolennicy klapsa podjęli taką zagorzałą dyskusję, dlaczego tak się usprawiedliwiają, tak zacięcie bronią swoich racji Przeciwnicy klapsa podjęli taką zagorzałą dyskusję, dlaczego tak się usprawiedliwiają, tak zacięcie bronią swoich racji Cytat: czyżby nie mogli poprostu przyznać że nie potrafia postępować ze swoimi dziećm. Z tego co czytam jednak można się bez tego obejść, poprostu trudno niektórym przyznac się do tego że nie potrafią. Wybacz, ale nie masz prawa oceniać jak ktoś wychowuje własne dzieci. To jest najzwyklejsze w świecie chamstwo i przejaw prostactwa. Nie potrafisz wymieniać poglądów z innymi użytkownikami bez wycieczek personalnych? To lepiej w ogóle nie zabieraj głosu w kontrowersyjnych tematach, bo moim skromnym zdaniem powyższa opinia była co najmniej niepotrzebna, do tego nad wyraz niedojrzała i pewnie nawet nie wiesz ile osób mogłaś właśnie obrazić. To jest, jeśli w ogóle się tym przejmujesz. Nikt nie broni Ci wychowywać dzieci (tak z czystej ciekawości: masz dzieci?) na swój sposób, ale ty też nie narzucaj innym swojej "jedynej słusznej racji". Świat nie jest w 100% biały czy czarny, a dla każdej jednostki dobro i zło oznacza co innego. Nie możesz na siłę oceniać sprawy przez pryzmat swoich poglądów i postawy moralnej, bo znacznie spłycasz temat. I had me a vision, there wasn’t any television! From looking into the sun, I’m looking into the sun !
|
Post #9 Ocena: 0 2008-11-14 10:55:30 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gillian | Post #10 Ocena: 0 2008-11-14 11:02:44 (17 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2008 |
Oczywiście, z samego założenia nie mogę być odpowiedzialny za ograniczony światopogląd mojego rozmówcy. Przytocz no proszę gdzie "uzasadniasz swoje wypowiedzi logicznie" - może atakując użytkownika "vicealigator" prostackim tekstem o rączkach, co to niby zaraz mają w ruch pójść?
![]() Edyta mówi: Podoba mi się sposób w jaki po chwili zastanowienia "złagodziłaś" swojego posta. Na przyszłość radzę po prostu przeczytać trzy razy swoją wypowiedź przed kliknięciem na "wyślij". [ Ostatnio edytowany przez: gillian 14-11-2008 11:04 ] I had me a vision, there wasn’t any television! From looking into the sun, I’m looking into the sun !
|