|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-11-13 18:09:58 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2008-11-13 18:14:46 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2008-11-13 18:15:44 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2008-11-13 18:24:40 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2008-11-13 18:35:01 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
witek28w | Post #6 Ocena: 0 2008-11-13 18:45:10 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2006 Skąd: Lethbridge,AB |
Cytat: 2008-11-13 18:35:01, Fairy80 napisał(a): Cytat: 2008-11-13 18:24:40, ania78 napisał(a): klaps a bicie to jest roznica klaps jest taki profilaktyczny, ktory nie sprawia bolu dziecku, ale daje do zrozumienia ze jest to kara za cos Rozumiem twój punkt widzenia, ale czy twoim zdaniem dziecko ma zrozumieć z tego doświadczenia że jak postąpi tak czy siak to oberwie? Źle to rozumiesz.Klaps jest karą za coś czego dziecku nie wolno robić,jeżeli nie pomaga perswazja słowna(czytaj,ja tłumacze a dziecko ma głęboko w poważaniu)to jak najbardziej klaps przemawia do wyobraźni i działa(wypróbowałem na córce,namiętnie siadała na kserokopiarce i żadne tłumaczenie nie pomagało,po klapsie już nie siada,ale i nie omija szerokim łukiem,czyli klaps poskutkował jako tłumacz i kserokopiarka jednak nie kojarzy się z bólem) I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.
|
KINGMASTERKA | Post #7 Ocena: 0 2008-11-13 18:49:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2008 Skąd: London |
moim skromnym zdaniem jest danie od czasu do czasu lania,kiedy dziecko cos przeskrobie..wiem ,ze ja bylam tak wychowywana i choc wtedy mi sie to nie podobalo ,to jednak teraz uwazam ,ze wyszlo mi to na zdrowie..bo uchroniło przed wieloma przykrymi sprawami..oczywiscie jeslijuz karać cielesnie u sposob uwazam ,ze dziecko powinno byc tego swiadome za co dostaje i nie powinno byc karane wtedy kiedy rodzicowi kapie piana z ust..bo taki gniew niczego nie uczy..
..rowniez w taki sposob wychowywalam swoje dzieci od najmlodszych lat..kiedy dostało klapsa..popłakało ale potem przychodzilo do mnie i kiedy zapytałam dlaczego dostało lanie mówiło mi -ze było niegrzeczne i dlatego ze je kokam..do dzis milo wspominam nawet takie chwile.. oczywiscie nie kazdemu sie podobał taki sposób wychowania ..ale taka osoba bedac ze mna na plazy na przyklad dostala od swojego dziecka z kopa w twarz ,bo go nie pozalowała jak sie przewrócił ..natomiast ja moglam spokojnie sie opalać ,bo moje dwa szkraby grzecznie bawiły sie w piasku nie robiac sobie ani nikomu krzywdy.. |
Post #8 Ocena: 0 2008-11-13 18:51:23 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
meggi1 | Post #9 Ocena: 0 2008-11-13 19:22:09 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2008 Skąd: birmingham |
uwazam ze danie przyslowiowego klapsa jest jak najbardziej zrozumiane wtedy gdy wszystkie metody zawodzatzn. w ostatecznosci.oczywiscie,tylko w pupe...niech dziecko wie ze nie na wszystko moze sobie pozwolic,potem nalezy wytlumaczyc za co a wtedy zrozumie ze tak sie nie robi...ostatnio ogladalam NIANIE i tam matka ktora nie mogla sobie poradzic ze swoim 3 letnim dzieckiem uderzyla go w twarz...3 latka:-Y niewiem jak wy ale ja w najwiekszych nerwach nie zrobilabym tego co za matka...rozumiem klaps ale policzek????:-Ynigdy.
|
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2008-11-13 19:22:50 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Dzieci ucza sie od nas szacunku, milosci, dobrych manier i ......przemocy. Ja zawsze dopchodzilam to tego tematu wg podejscia bardzo mi bliskiej osoby: Dziecko oczekuje, ze rodzic jest najmadrzejsza osoba i zna sposob na wszystko (a jak nie zna to znajdzie), a uderzenie dziecka to jakby oglosic swiatu (i dziecku) ze sie stracilo kontrole. MOze mialam szczescie, nidgy nie uderzylam, nawet klapsa, i chociaz nie raz brakowalo mi tchu tumaczyc cos x razy, zawsze myslalam o tej radzie, i nie wychowalam lobuzow ale uprzejmych i wyrozumialych mlodych ludzi.
Ada
|