|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-10-24 12:48:54 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
daggerss | Post #2 Ocena: 0 2008-10-24 12:52:35 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2008 Skąd: zaczarowana kraina |
Wydaje mi sie ze nikt nie moze Cie zmusic do placenia za cos czego nie chcesz, ale z drugiej strony to sie przydaje, wiec powinniscie o tym pomyslec tak mi sie wydaje.
Powiem Ci z wlasnego przykladu, ciesze sie ze mam ubezpieczenie, bo ja mam Nokie N95 i juz 3ci raz jest w naprawie. ![]() |
KINGMASTERKA | Post #3 Ocena: 0 2008-10-24 12:57:26 (17 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2008 Skąd: London |
..jesli Twoj telefon jest na garancji nie musisz miec ubezpieczenia a masz prawo domagac sie wymiany na drugi ,jesli Ci szwankuje..
..ja niejednokrotnie wymianialam tak tel.ale robilam to telefonicznie i prosilam o przyslanie do domu nowego ,bo nie mam czasu na lazenie po punktach ...przychodzil pan z delivrki ,ktory zabieral stary i dawał nowy .. .malo osob korzysta z tej opcji ..bo malo kto wie o tym... pozdrawiam ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2008-10-24 13:23:02 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
arielka30 | Post #5 Ocena: 0 2008-10-24 13:39:43 (17 lat temu) |
Z nami od: 22-10-2008 Skąd: Bradford |
Ja miałam taka sytuacje ale w T-Mobile brałam telefon na abonament i tez musiałam wziaść na niego ubezpiecenie Zaproponowano mi m-czne w kwocie 5.99 Nie duża kwota ale ubezpieczenie sie przydało po ok paru m-cy zalał mi sie telefon i niestety przestał chodzić Zadzwoniłam do ubezpieczalni, przysłali mi koperte kazali wrzucic w nia telefon i odesłac Po 3 dniach dostałam nowy telefon z folia i całym wyposażeniem Jedno tylko mnie zdziwiło choć płaciłam m-c ubezpieczenie i tak sciągneli mi dodatkowo z konta 25 fun za? W sumie niewiem za co chyba naprawe koszt wysyłki itd
![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2008-10-24 14:18:52 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anna69 | Post #7 Ocena: 0 2008-10-24 14:26:48 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat: 2008-10-24 12:57:26, KINGMASTERKA napisał(a): ..jesli Twoj telefon jest na garancji nie musisz miec ubezpieczenia a masz prawo domagac sie wymiany na drugi ,jesli Ci szwankuje.. ..ja niejednokrotnie wymianialam tak tel.ale robilam to telefonicznie i prosilam o przyslanie do domu nowego ,bo nie mam czasu na lazenie po punktach ...przychodzil pan z delivrki ,ktory zabieral stary i dawał nowy .. .malo osob korzysta z tej opcji ..bo malo kto wie o tym... pozdrawiam ![]() ale taka opcja jest tylko jak tel sie zepsul nie z twojej winy, a jesli np go zalejesz, upiscisz, zgubisz czy ukradna ci to nic z tym nie zribisz na gwarancji, a ubezpieczniee da ci nowy tel. Ja mam ubezpieczony tel w Lloydsie i z 2 tel, za ubz podrozne, AA cover, i karte transferu pieniaczy place L7 miesiecznie i jestem zadowolona. Ostatnio koledze te wpadl to WC i mial to ubz i poniewac jego tel byl dosc stary i nie byl dostepny w sklepc jako nowy to dali mu nowy wyzsay model odpowiednik starego. wiec ok ![]() uwazam ze ubzoiecznie sie przyudaje ![]() ale chyba nikt nie powinnien cie do tego zmuszac... |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2008-10-24 14:32:07 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To jak nastepnym razem beda Wam mowic, ze musicie miec ubezpieczenie, to powiedzcie, ze macie juz ubezpieczenie w ramach konta bankowego lub ze ubezpieczenie mieszkania obejmuje rowniez telefon. Warto zwrocic uwage, ze content insurance moze miec opcje ubezpieczenia przedmiotow poza domem: w to moze wchodzic aparat, telefon, komputer itp.
Pierwsze slysze, zeby byl mus ubezpieczenia telefonow. Bylabym tez ostrozna, gdy dzwoni ktos i twierdzi, ze musi Wam sprzedac ubezpieczenie, ewentualnie oferuje Wam tansze. To po prostu bardzo agresywna sprzedaz uslug. Nigdy nie zgadzajacie sie na kupno uslug przez telefon, jesli sami nie kontaktowaliscie sie z firma w tej sprawie i chcieliscie te uslugi zamowic. Jak dzwoni ktos bez uprzedzenia to jest duza szansa, ze chce sprzedac cos co jest Wam nie potrzebne lub jest to przekret i chodzi o dane Waszej karty. Carpe diem.
|
moniunia | Post #9 Ocena: 0 2008-10-24 14:42:53 (17 lat temu) |
Z nami od: 16-02-2008 |
A ja Wam zdradzę tajemnice służbową
![]() Telefony z sieci O2 kiedy zostaną zalane woda na przykład, zostają wymienione na nowe ![]() |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2008-10-24 14:53:31 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
do mnie jak kato s dzwoni z marketingu to ja mowie ze nie rozumiem po angielsku i mam spokój
![]() czasami się jednak opłaca, ja w ciagu 4 miesiecy zepsułem 3 telefony, 1. pękł wyświetlacz samoistnie na plaży, chyba od temperatury bo był w czarnej torebce. 2. wilgoć, przy czyszczeniu carpetów bywa że niemal pływam w parze, zwłaszcza gdy są to flaty i muszę wstawić maszynę do mieszkania 3 nokia 6500 clasic, mimo że była na pasku w skórzanym etui, to okazała się strasznie giętka, śliczny zgrabny wręcz damski telefonik, ale gdy zdejmowałem maszynę z samochodu przycisnąłem go i to samo poleciał wyświetlacz na pół. żadna z tych usterek nie jest na gwarancji, wiec gdybym miał ubezpieczenie nie było by problemu, faktem też jest że wcześniej miałem telefon po kilka lat i nic mu nie było obudowę miał nie jeden w opłakanym stanie ale działał, a te nowe ![]() ![]() Z drugiej strony jak komuś padnie na umowie bez gwarancji to zawsze można jakiś kupić za 20 funia i dojechać do końca umowy zaoszczędzi się w stosunku do ubezpieczenia sporo pieniazków Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|