Str 8 z 13 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Korba102 |
Post #1 Ocena: 0 2008-11-16 08:41:13 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-02-2008 Skąd: London |
Prawo Councilowskie daje możliwość otrzymania domu, w przypadku rodziny wielodzietnych, lecz fakt nie zawsze brany pod uwagę. Mieszkania z Councilu dają tylko gwarancję, że w przypadkach losowych, lokator nie zostanie na lodzie. Fakt jest oczywisty, na jedno dziecko, przypada jeden pokój i plus rodzice. Przepis jest jednoznaczny i równy dla wszystkich rodzin, chociaż zdarzają się odchyły. Większą szansę mają Tęczaki na takowe domy, jak my biali. To na marginesie.
Dobrze jest w przypadku przejściowym wziąć prawnika , chociaż w niektórych przypadkach jest to dodatkowym obciążeniem, dla budżetu rodzinnego.
Zauważyłem że większa część osób zaczęła się tu, bardziej przepychać, niż doradzać w prostej jakże oczywistej sprawie Zastanawiam się nieraz, czy to ma przesłanki zazdrości?.
[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 16-11-2008 08:46 ] Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|

|

|
|
|
vitek |
Post #2 Ocena: 0 2008-11-16 10:02:43 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat:
2008-11-16 08:41:13, Korba102 napisał(a):
Prawo Councilowskie daje możliwość otrzymania domu, w przypadku rodziny wielodzietnych
Korba to jak i wszystko co piszesz to są wyłącznie twoje wymysły. Rodziny bez dzieci oraz osoby samotne również mogą otrzymać lokal od councilu.
Prawo nie daje nikomu gwarancji że taki lokal dostanie, natomast nakłada na councile obowiązek 'przeciwdziałania bezdomności' czyli gmina ma zadbać o to aby nikt na jej terenie nie pozostawał bez dachu nad głową. Council może tylko wtedy odmówić pomocy gdy uzna że ktoś celowo uczynił się bezdomnym (wyprowadził się z zajmowanego domu, został eksmitowany za zaległości z czynszem lub dewastowanie itd.) The Mythbuster
|

|

|
|
Korba102 |
Post #3 Ocena: 0 2008-11-16 10:22:17 (16 lat temu) |
Vitek Ty jako Forumowicz masz zalety kopania i szukania dziwnych niezgodności w większości odpowiedzi. Pozwolisz że po raz kolejny i zarazem ostatni raz, coś Ci wyjaśnię może Twój umysł będzie w sumie to pojąć. Po pierwsze, to co piszę to nie są moje wymysły, po drugie, piszesz że osoby samotne i bezdzietne mogą również otrzymać lokal od Council, jeśli według Ciebie tak jest, to dlaczego ja ze swoim szczęściem, mając status w UK „bezdomnego” nie otrzymaliśmy tej pomocy? Mało tego w council powiedziano nam, że to wstyd być bezdomnym i zaproponowano nam spotkanie z innym bezdomnymi, będących w tej samej sytuacji. Zaznaczam! byś dobrze to zrozumiał...
że zostaliśmy bezdomnymi, tylko za to że nasz Landlord zalegał bankowi za mortgage 14 tyś pounds. Więc nie mów mi, o czym piszę, ponieważ nie piszę informacji wyciągniętych z palca. A zwłaszcza których nie jestem pewny!
:-Y Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|

|

|
|
mak4701 |
Post #4 Ocena: 0 2008-11-16 11:19:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-04-2007 Skąd: UK |
Korba no to musze jednak cie rozczarowac a poprzec vitka. Na moim pietrze z 5 rodzin (wraz z moja rodzina) trzy rodziny to sa pary bezdzietne. Wiec cos jest jednak na rzeczy.... a juz nie wspomne ile jest takich par na innych pietrach mieszkam w wiezowcu.... Pozdrawiam
|

|
 |
|
almar812 |
Post #5 Ocena: 0 2008-11-16 11:53:06 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2008 Skąd: tredegar |
ja czekalam 1,5 roku na dom.wkoncu sie doczekalismy  dom obecnie jest w remoncie.mieszkam w Walii i tutaj daja mieszkania odnowione i odswiezone tylko podloge trzeba samemu polozyc.u nas dziecko dostaje osobny pokoj + rodzice swoj.my dostalismy domek blizniak 3 sypialnie+salon+jadalnia.koszty wynosza 200 funtow z woda+85 za counsil(akurat counsil jest rozny)
|

|
 |
|
|
ktosktos |
Post #6 Ocena: 0 2008-11-16 13:31:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-04-2008 |
ja tez znam kilka osob samotnych ktore dostaly mieszkanie z councilu " teraz serca mam dwa, smutki dwa
i miłość po kres, i radość do łez"
|

|
 |
|
evasta4 |
Post #7 Ocena: 0 2008-11-16 13:46:49 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
I ja zycze Eli i jej rodzinie pomyslnosci i jak najszybszego znalezienia mieszkania!
PS Rozmawialam z kolezanka,ona jak aplikowala o mieszkanie w councilu to zapisano ja na liste mieszkan councilowskich oraz jednoczesnie na druga liste-mieszkan options(tak to sie chyba pisze).Ponoc te options sa troche drozsze,ale zazwyczaj nowe,b.zadbane.I po 9mcach czekania dostala wiadomosc,ze jest dla nich wlasnie to options,i miala pol roku jeszcze na wprowadzenie sie tam.To nowy,siezo wybudowany wiezowiec,wlasnie dla councilu.Dostala bardzo,bardzo ladne i duze 3pokojowe mieszkanie z balkonem,w sumie 65metrow.Jest ich troje(jedno dziecko).Placi 560 co mc ze wszystkim juz.Miala duzo szczescia,poniewaz mieszkanie naprawde ladne.
Acha,w stanie surowym,tzn okna byly  ,sciany pomalowane,ale musiala klasc wykladziny no i oczywiscie caly sprzet domowy.Bonow zadnych niestety nie dostali. "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|

|
 |
|
vitek |
Post #8 Ocena: 0 2008-11-16 14:13:33 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Bonów nie dostali bo one są na materiały do remontu, a skoro mieszkanie jest nowe to remontu nie wymaga (bony nie służą do zakupu wykładzin, mebli ani sprzętów domowych, tylko farby, gips itp. fakt że w B&Q i Homebase nie zwracają na to uwagi i można kupić także np. dywan).
Korba widocznie byłeś za mało przekonywujący
[ Ostatnio edytowany przez: vitek 16-11-2008 14:14 ] The Mythbuster
|

|

|
|
Korba102 |
Post #9 Ocena: 0 2008-11-16 14:21:22 (16 lat temu) |
mak4701 zasadnicze pytanie,czy te osoby mieszkaja w Londynie? Niczym mnie nie rozczarujesz bo jak juz wspomnialem wczesniej,podzielilem sie swoimi doswiadczeniami a nie wiadomosciami wyssanymi z palca,wiecej nie bede polemizowal w tym temacie bo to nie ma sensu i tak kazdy interpretuje sobie wypowiedzi na swoj wlasny sposob,a tym bardziej by kogos ugryz  Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|

|

|
|
Korba102 |
Post #10 Ocena: 0 2008-11-16 14:33:39 (16 lat temu) |
Cytat:
2008-11-16 14:13:33, vitek napisał(a):
Bonów nie dostali bo one są na materiały do remontu, a skoro mieszkanie jest nowe to remontu nie wymaga (bony nie służą do zakupu wykładzin, mebli ani sprzętów domowych, tylko farby, gips itp. fakt że w B&Q i Homebase nie zwracają na to uwagi i można kupić także np. dywan).
Korba widocznie byłeś za mało przekonywujący
Wybacz ale ja nie mam poprostu na to czasu by chodzic dzien w dzien i dopominac sie o mieszkanie,ponizajac sie w ten sposob,zbierajac tysiace zaswiadczen,pozatym od nowego roku maja weryfikowac zarobki tych co maja mieszkania z counsilu i dobrze zarabiaja,zatem odpowiedzcie sobie sami na nie,co bedzie sie wtedy dzialo,pozatym zaznaczam ze sa to rowniez wiadomosci nie wyssane z palca.Dodam jeszcze ze dla mnie wazniejsze jest godne zycie a nie uzeranie sie z biurokracja,wystarczyl mi jeden dzien ktory poswiecilem na te sprawe bedac w Counsilu i widzialem ile tam jest ludzi w takich sytuacjach,jaki tam jest mess i smrod,jednak nie neguje tych co sie o takie mieszkania staraja,wrecz przeciwnie,jesli maja czas i zdrowie oraz duzo cierpliwosci,zycze im powodzenia
[ Ostatnio edytowany przez: <i>vitek</i> 16-11-2008 14:14 ]
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|

|

|
|