Str 5.2 z 13 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
hanias |
Post #1 Ocena: 0 2008-11-14 23:27:33 (17 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2008 Skąd: tunbridge wells |
Cytat:
2008-11-14 22:12:30, eladudzia napisał(a):
Hania, a brałaś jakieś swoje rzeczy do tego hostelu typu: pościel, wanienkę dla dziecka itp.? Mój mąż mieszkał jak przyjechał do UK przez pierwsze dwa tygodnie w takim hostelu i bardzo źle go wspomina. Jest załamany że z takim malusim dzieciątkiem musimy iść.
wanienki nie mialam, ale jak masz malusie dziecko to lepiej wez bo tam zwykle sa tylko prysznice. w pokoju masz tylko czajnik, filizanki, kawe i herbate. nie wolno miec mikrofalowki, zwierzat i nie wolno palic w pokoju. pranie robisz u znajomych albo w pralni. jak masz mozliwosc to wez najpotrzebniejsze rzeczy dla dzieci i dla was (tzn cos do ubrania, mleko dla dziecka,kilka zabawek, mydlo itp...)a reszte rzeczy ulokuj u znajomych. garaz bylby najlepszym rozwiazaniem bo zawsze mozesz isc i dobrac to co potrzebujesz. wez tez tak na wszelki wypadek lozeczko turystyczne dla malenstwa bo nie wszystkie hostele maja to na wyposazeniu...
a co jeszcze?? nie wiem
pytaj ๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑
|

|

|
|
|
eladudzia |
Post #2 Ocena: 0 2008-11-14 23:40:10 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-06-2007 Skąd: Grays |
dzięki Haniu za informacje
|

|
 |
|
Korba102 |
Post #3 Ocena: 0 2008-11-15 08:05:01 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-02-2008 Skąd: London |
W wyposażeniu standardowym jest: kompletne umeblowanie kuchenne szafki itp. Linoleum w kuchni i w łazience. Wiadomo wyposażenie sanitarne WC, WB,BT w kuchni sink. Wykładzina niekoniecznie w pozostałych pomieszczeniach, to jest zależne od Council Ogrzewanie elektryczne-
musisz mieć licznik na dwie taryfy. Gazowe Combiboiler lub Boiler z systemem kumulującym gorącą wodę (cylinder) przyłącze - media z ant zbiorczej gotowe do podłączeń urz. takich jak TV
DVB lub DAB w niektórych SAT na Sky o linii BT nie muszę wspominać. Kafle nad blatem kuchennym lecz niekoniecznie, Kafle w łazience nad BT (wanna)i WB lecz umywalka również niekoniecznie, lustro w łazience. Mieszkanie musi być pomalowane w standardzie, wszystko na biało lub ściany, uniwersalny kolor magnolia. Okna również pomalowane, konkretnie ramy okienne drzwi listwa przypodłogowa. Sprawna wentylacja, to jest okap nad Kuchenką gazową piekarnik , Lub kuchnia gazowo elektr jak w Polsce. Wentylator wywiewny w kuchni oraz w łazienkach. Dodatki- uchwyt do papieru toaletowego, stojak na ręcznik, kuchenny papierowy. To dodatki niestandardowe lecz mogą być.
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) [ Ostatnio edytowany przez: Korba102 15-11-2008 08:07 ] Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|

|

|
|
norma11 |
Post #4 Ocena: 0 2008-11-15 09:27:51 (17 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2008 Skąd: Tam gdzie cisza |
Ja z rodzina tez wyladowalismy w hostelu mamy 2 sypialnie kuchnie lazienke i pokoj dzienny. Jestesmy pierwszymi lokatorami tego mieszkania nawet pozwolili nam wybrac mieszkanie, ktore nam sie podoba. Jest super a tez bardzo sie balam. Zycze powodzenia
|

|
 |
|
eladudzia |
Post #5 Ocena: 0 2008-11-15 10:07:05 (17 lat temu) |
rozumiem, że mieszkałaś w hostelu a później przydzielili Ci mieszkanie. Co do wyboru mieszkań, to zależy jakią część UK się zamieszkuje. Zapewne w Londynie nie mają takiej szansy. Biorą to, co dają i nie wybrzydzają.
|

|
 |
|
|
vitek |
Post #6 Ocena: 0 2008-11-15 10:21:22 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Ja mieszkałem 2 tygodnie w hostelu, zanim nie dostałem domu. Żadnych luksusów tam nie było, 5 osób w 1 pokoju, dzieci śpiące na materacach, ale jak to mówią 2 tygodnie można na jeżowej dupie przesiedzieć, lato było więc dzieciaki biegały po podwórku i było git, atmosfera jak na obozie harcerskim The Mythbuster
|

|

|
|
norma11 |
Post #7 Ocena: 0 2008-11-15 15:44:23 (17 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2008 Skąd: Tam gdzie cisza |
Do hostelu trafilismy 8 lutego tego roku i mieszkamy tutaj nadal ja, maz syn i corka. Tak jak juz pisalam mamy dwie sypialnie(duze), duza kuchnia z oknem, pokoj dzienny i duza lazienka. Mieszkanie docelowe (trzy sypialniowy dom)pierwsza propozycje mamy dostac nastepnego lata ale nam mieszka sie tutaj super i jakos niebardzo nam sie spieszy do tego domu. Mieszkanie jest w budynku, ktory ma cztery mieszkania nowiuskie wszystko i czysciutkie.
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: 0 2008-11-15 18:41:07 (17 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
evasta4 |
Post #9 Ocena: 0 2008-11-15 19:17:38 (17 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Oj szkouje mnie to tez,do czego czloweik sie posuwa zeby zdobyc mieszkanie szybko?!!!Sami dorosli ok,ale dzieci ciagac...  "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|

|
 |
|
eladudzia |
Post #10 Ocena: 0 2008-11-15 21:17:16 (17 lat temu) |
wiesz avasta4, Twoja wypowiedź jest żenująca. Wróć do swoich wcześniejszych postów i jeżeli zapomniałaś co pisałaś, to przeczytaj je ponownie. Ciągniesz z tego państwa jak z dojnej krowy, a obrażasz innych. Wstydziłabyś się.
Co do bezdomności, to nie mieszkamy na ulicy. Tak wogóle, to stać nas obecnie na wynajęcie studio flat lecz po przeniesieniu naszych wszystkich rzeczy (łóżka, szafy itp.) mielibyśmy może wolnej przestrzeni metr na metr. Jeżeli jest szansa zdobyć większe mieszkanie, to jestem gotowa przemieszkać kilka tygodni w hostelu niż cisnąć się w kawalerce. Nie rozumiem ludzi, którzy przyjechali tutaj i wypisują jakieś bzdury na forach. Skoro dobrze Wam było w Polsce to po jaki gwizdek przyjeżdzaliście do UK? Wydaje mi się że odpowiedź jest prosta, dla lepszego życia. Więc po co takie gireki?
:-Y:-Y:-Y
|

|
 |
|