| Code: |
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Dom i Rodzina » termin zapisu do szkol |
| Autor | (Odpowiedzi: 13) | |||
|---|---|---|---|---|
| Anonim | Post #1 2005-06-25 17:38 (3 lata temu) |
|||
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
Hey w sierpniu planujemy przyjazd do Southampton z dziecmi w wieku 10-14-16 lat Czy sa jakies terminy zapisu szkol (czy musze to zrobic wczesniej ?) Za wszystkie info z gory dzieki
|
|||
| Anonim | Post #2 2005-06-25 20:46 (3 lata temu) |
|||
|
||||
| Anonim | Post #3 2005-06-27 17:08 (3 lata temu) |
|||
|
Dzieki mysle ze inf. sa wyczerpujace
|
|||
| Anonim | Post #4 2005-07-08 20:41 (3 lata temu) |
|||
|
Ale niezależnie nie mogą Ci odmówić szkoły dla dziecka bez względu kiedy tu przyjedziesz.Fakt, że nie są zbyt wyrywni, trzeba samemu trochę nacisnąć.W zasadzie chodzi tylko o to czy znajdziesz miejsce w szkole, która Cię interesuje a zawsze warto pójść i porozmawiać oni tu lubią polskie dzieciaki, bo są normalne .
|
|||
| Anonim | Post #5 2005-07-09 08:18 (3 lata temu) |
|||
|
jesli wiecie gdzie będziecie mieszkac, to podzwoń do najblizszych szkółipoinformuj ich , że przyjeżdzasz, musza znaleźc jakies miejsca
|
|||
Post #6 2005-07-09 09:01 (3 lata temu) |
||||
|
Na miejsce w szkole trzeba czekac czasem nawet pol roku.Musisz znalezc szkole ,ktora bedzie najblizej twojego miejsca zamieszkania .Zadzwon tam i umow sie na spotkanie powiedza ci jak dlugo musisz czekac -moze bedzie tak ze nie trzeba czekac-najlepiej zapisz dziecko do szkoly katolickiej (jezeli jestescie katolikami) dokumety potrzebne to akt chrztu dziecka ,akt slubu koscielnego,i na miejscu bedzie ci potrzebne potwierdzenie parafi do ktorej bedziesz nalezec (moze byc Polska) ale to juz na miejscu w szkole ci powiedza co musisz zalatwic .Zadzwon do kilku szkol i zorientuj sie w ktorej beda najkrotsze terminy oczekiwania na miejsce.Dzieci mozesz zapisac do szkoly w kazdej chwili nie ma okreslonego czasu.
Na tej stronie znajdziesz szkoly ktore dotycza sie dzieci 10 i 14 lat 16 latek nie musi juz chodzic do szkoly jezeli jednak chcesz zpisac go do jakiejs szkoly to musi znac jezyk .Mam kolezanke ,ktora ma 17 lat od roku chodzi na kursy jezykowe zeby dostac sie do colegu. Kiedy sie zapisala przeprowadzili z nia rozmowe i zrobili jej test niestety jej jezyk nie byl wystarczajacy i dlatego musiala pojsc na te kursy. Zycze wam powodzenia |
|||
| Anonim | Post #7 2005-07-12 20:28 (3 lata temu) |
|||
|
Jest jedno ale...mnie poinformowano, że zmieniły się przepisy i bez spotkania z dziećmi...co oznacza ,że są w UK nie będziemy zaczynać procesu poszukiwania szkoły.
Co w zasadzie wbrew zapowiedziom o kilku miesięcznym czekaniu, po małym przyciśnięciu załatwiliśmy w 3 tygodie. |
|||
Post #8 2005-07-12 20:46 (3 lata temu) |
||||
|
Przepisy sie nie zmienily ja zapisywalam swoje dzieci do szkoly 3 lata temu i wtedy tez musialy byc w UK.To przeciez jest chyba normalne
|
|||
| Anonim | Post #9 2005-07-13 17:13 (3 lata temu) |
|||
|
Nie zupełnie...moja koleżanka załatwiała formalności z Polski....
|
|||
Post #10 2005-07-13 19:29 (3 lata temu) |
||||
|
Moze to zalezy od szkoly ale wiem ze trzeba spotkac sie osobiscie z derektorem szkoly .
|
|||