Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » Mam wielki problem z zasilkami - pr...

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » Mam wielki problem z zasilkami - prosze o rade!!!!

Nowy tematTemat zamknięty

Autor (Odpowiedzi: 3)
arabeskaa

Post #1

2008-07-12 14:25:08 (3 miesiące temu)

arabeskaa

Kobieta

Z nami od: 12-07-2008

Krotko,w listopadzie zeszlego roku stracilam prace. Lacznie w tamtym roku pracowalam od 17 kwietnia 2007 do 7 listopada 2007. 19 listopada 2007 zarejestrowalam sie na Jobseekers Allowance. W styczniu dostalam negatywna odpowiedz ,iec zlozylam apelacje. Pracownik Jobcentre Plus zniszczyl moje dokumenty i powiedzial , zemam czekac na list od nich . Kiedy w maju zadzwonilam do Glownego biura gdzie czekalam co z apelacja, powiedzieli mi, ze nie powinnam byla rezygnowac z podpisywania sie w Jobcentre i dalszego szukania pracy, na wiadomosc, ze to ich pracownik wprowadzil mnie w blad, powiedziano mi abym jak najszybciej sie znowu zarejestrowal. Zrobilam to od razu 2maja. Druga decyzja takze przyszla negatywna, ale wywalczylam tyle , ze chodze tam i podpisuje sie, co kiedys bedzie mi sie wliczalo do lat pracy.Apelacja w trybunale odbedzie sie 24 lipca tegoroku. W miedzyczasie z koncem stycznia okazalo sie, ze jestem w ciazy, mam termin na 2 pazdziernika,nie zakwalifikowalam sie na Maternity Allowance, czy ktos z Was moglyby mi podpowiedziec czy mam mozliwosc starac sie o jakis zastepczy zasilek jako matka, ktora w tej chwili oprocz Child Benefit nie ma zadnych dochodow? Wyjasnie , ze 1 corka ma 17 lat , uczy sie full time w College, drugie dziecko jest nieplanowane(nie moglam poddac sie aborcji-moja corka strasznie rozpaczala , bozawsze chcial miec rodzenstwo) ajego irlandzki tata, nie chce juz z nami miec nic wspolnego i nie zamierza w zaden sposob nam pomagac. Bede wdzieczna za kazda Wasza wskazowke ,zakazdy kontakt ,przez ktory mozemy uzyskacjakakolwiek pomoc. Z gory dziekuje, jestem calkowicie zdesperowana.:-[

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

frelcia

Post #2

2008-07-12 14:51:36 (3 miesiące temu)

frelcia

Kobieta

Moderator

Z nami od: 01-05-2007

Witam. Nie bede pisala, ze temat juz byl bo za chwile mi napisze ktos, ze sie powtarzam. Sproboj wpisac w wyszukiwarce slowo zasilki a znajdziesz duzo tematow na ten temat. Ja polecam ze swojej strony dzial pytania i odpowiedzi.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailNumer MSN Messenger

kik1976

Post #3

2008-07-12 14:53:39 (3 miesiące temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

zglos sie do csa, spytaj w job centrem , gdzie sie mieszcza w twoim miescie. powinni ci pomoc w sprawie uzyskania alimentow od ojca dziecka, oraz zalatwienia innych spraw, jak np dofinansowanie do mieszkania i na pierwsze dziecko. maja nawet przetlumaczona ulotke na jezyk polski.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Webmaster

Post #4

2008-07-12 15:18:13 (3 miesiące temu)

Webmaster

Mężczyzna

Administrator

Z nami od: 18-04-2003

Dokładnie tak, jak napisały dziewczyny. Najpierw dział Pytania i Odpowiedzi, a później instytucje. Nie widzę potrzeby dalszego rozwijania tematu.
Moja praca jest bardzo odpowiedzialna, gorzej ze mną...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu