MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Karmienie niemowlat.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-09-24 16:21:31 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nenna1

Post #2 Ocena: 0

2008-09-24 16:38:11 (17 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Kwas foliowy -przyjmujemy przed i w 1 trymestrze ciazy, gdy tworza sie narzady ukladu nerwowego. To witamina z grupy B,ktora zapobiega powstawaniu u dziecka wad ukladu nerwowego. W pozniejszym okresie ciazy rowniez pomocna - w leczeniu niedokrwistosci.
Czyli do ok. 4 miesiaca -powinno sie przyjmowac kwas foliowy ale rowniez i pozniej(-najlepiej skonsultowac to z lekarzem).Wystarczajaca dawka to 1 mg./ ale tu rowniez powinien wypowiedziec sie lekarz ,gdyz u niektorych moze byc potrzeba zwiekszania dawki/

Pozdrawiam i zapraszam do tematow zwiazanych z ciaza np. TU..lub inny dowolny,ktorych jest tu mnostwo...;-) Nenna1
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-09-25 13:32:22 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #4 Ocena: 0

2008-09-25 13:41:47 (17 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Jest ogolnie o karmieniu dzieci i mozesz sie tu dopisac ze swoimi pytaniami /a jak dokladnie przeczytasz -to zobaczysz , ze jest wzmianka i o krowim i modyfikowanym mleku/

Dokleilam Twoje pytania.

Pozdrawiam Nenna1
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

goskauk

Post #5 Ocena: 0

2008-09-25 14:07:44 (17 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Ja zawsze dawalam moim mleko krowie od roku.moja najmlodsza ma teraz rok i juz zaczelam wczesniej jej dawac ale tylko tluste to niebieskie full fat milk.Nie trzeba nawet gotowac tylko podgrzac troche.Tu dzieci od lat pija takie mleko od 12 miesiecy.W Polsce jest nie pasteryzowane i trzeba gotowac.
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

ania111

Post #6 Ocena: 0

2008-09-25 14:40:26 (17 lat temu)

ania111

Kobieta

Z nami od: 15-08-2008

ja takze mam pytanie.ktos moze wie czy mozna kupic nakladki slikonowe na piersi poniewaz karmienie piersia to moj odwieczny problem.w Polsce przy poprzednich dzieciach bardzo mi pomogly a tutaj nie bede miala cierpliwosci do sciagania pokarmu jakimis pompkami ktore mi zaproponowano

Do góry stronyOffline

aniteczka1981

Post #7 Ocena: 0

2008-09-25 17:42:36 (17 lat temu)

aniteczka1981

Kobieta

Z nami od: 23-09-2008

dudzia...ja mam dwojke dzieci-7 letnia juz corke i 6 miesiecznego synka...wspomne na poczatku(zeby nie bylo..)ze moje dzieci sa zdrowe..corka w ciagu calego swojego zycia byla przeziebiona moze z cztery razy i oprocz chorob zakaznych,ktore przeszla nie choruje wcale...wiec do czego nawiazuje...Corce zaczelam podawac mleko krowie jak miala 4 miesiace..najpierw z kleikiem pozniej gotowalam kaszke manna..(dopiero po 6 miesiacu) jak urodzilam synka karmilam go piersia lecz z powodu pobytu w szpitalu(przedluzajaca sie zoltaczka fizjologiczna)przeszlam na butelke..na poczatku oczywiscie modyfikowane..ale odkad skonczyl 4 miesiace to podaje mu krowie z kartonu..z kleikiem teraz z kaszka manna...Ja wiem ze mleko krowie ma alergeny i takie tam ale moim dzieciom nic nie jest sa zdrowe,nie maja nadwagi..my sie wychowalismy na krowim odtluszczonym(takie niebieskie he he) i zyjemy...wiec nie dajmy sie zwariowac..pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

magba

Post #8 Ocena: 0

2008-09-25 17:51:55 (17 lat temu)

magba

Kobieta

Z nami od: 27-06-2007

Cytat:

2008-09-25 14:40:26, ania111 napisał(a):
ja takze mam pytanie.ktos moze wie czy mozna kupic nakladki slikonowe na piersi poniewaz karmienie piersia to moj odwieczny problem.w Polsce przy poprzednich dzieciach bardzo mi pomogly a tutaj nie bede miala cierpliwosci do sciagania pokarmu jakimis pompkami ktore mi zaproponowano

Oczywiście że są nakładki silikonowe i możesz je kupic np w BOOTSie, jest duży wybór ;-)
.........Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi...............

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

roksana82

Post #9 Ocena: 0

2008-09-25 20:33:09 (17 lat temu)

roksana82

Kobieta

Z nami od: 15-09-2008

hmmm...nie bylo mnie troche i widze ze pojawilo sie sporo odpowiedzi... jutro rano sprobuje mojej coreczce podac kaszke manna (zrobie tak jak piszecie-na wodzie i najwyzej wymieszam z mlekiem)...trzymajcie kciuki!!!pozdrawiam i dzieki za rady!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

wiolonczela

Post #10 Ocena: 0

2009-01-26 10:04:01 (16 lat temu)

wiolonczela

Kobieta

Z nami od: 19-04-2008

witam! drogie mamy, poradźcie, mój 7 miesięczny synek (karmiony piersią wyłącznie do 6 miesiąca) nie ma od trzech dni ochoty na jedzenie, tzn. chętnie zje słoiczek z owocami ale sukcesywnie odmawia kaszek. Myślę, że to jest jakaś reakcja obronna bo bo od dzisiaj jest 4 dzień jak się nie wypróżnił i chociaż nie widać aby coś mu z tego powodu dolegało; jest żywy, bawi się,śmieje itp. to boję się, aby nie zlekceważyć jakiegoś ważnego sygnału.
Czy istnieje taki przestój jedzeniowy? Czy może kaszki, które notabene są na modyfikowanym mleku zaszkodziły mu? Czy mogę i jak przyrządza się kaszki domowe dla dzieci nadal karmionych piersią. ile może trwać taki okres, czy podać mu jedzenie (zupkę) dopiero wtedy jak się wypróżni czy próbować dalej?
dodam, ze podawałam mu herbatkę ale żadnego skutku nie wywołała:-?.
Poza tym, nigdy na siłę jedzenia ani picia mu nie wpychałam, a pierś ma na żądanie.
DZięki za porady

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,