Str 2 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-09-22 15:04:32 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
beata76 | Post #2 Ocena: 0 2008-09-22 15:17:57 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2007 Skąd: Londyn |
Ja mojej niuni daje wlasnie kleik ryzowy i kaszki ryzowe i robie je na mleku aptamil
[ Ostatnio edytowany przez: beatakrzos 22-09-2008 15:18 ] Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|
gosian | Post #3 Ocena: 0 2008-09-22 16:01:30 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cytat: 2008-09-22 15:04:32, ania78 napisał(a): kasze manna odloz jak dziecko skonczy 2 lata, za wczesnie jeszcze, do zwyklego mlego dodaj raczejkleik ryzowy, bedzie bardziej syte. Dlaczego jak skonczy 2 lata? Moja córka jak skonczyla 1.5 roku to zaczelam jej podawac kaszke manne.Synek natomiast jak skonczyl 13 miesiecy to dostaje codziennie kaszke manne na kolacje.Gotuje ja normalnie na mleku krowim z butelki.Slyszalam o przypadkach,ze mamy od pol roczku dawaja swoim dzieciom mleko krowie..jak dla mnie troszke za wczesnie... Czytalam ,ze mamy takim maluszkom jak twoje, gotuja kaszke na wodzie(taká géstá) a potem mieszajá já z mlekiem modyfikowanym,wiéc moze tak sprobuj...Albo moze mleko sojowe bedzie dobre... Pozdrawiam [ Ostatnio edytowany przez: gosian 22-09-2008 16:02 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
roksana82 | Post #4 Ocena: 0 2008-09-24 08:59:18 (17 lat temu) |
Z nami od: 15-09-2008 |
ostatnim razem jak bylam w polsce rozmawialam z pediatra i powiedziala mi ze kasze manna mozna podawac w niewielkich ilosciach juz od 6 miesiaca. dodaje mojej coreczce po troche do zupki i nic jej nie jest. a kleik ryzowy i rozne kaszki ryzowe tez daje, ale caly problem polega na tym ze jak zje kleik to i tak spi mi po nim w nocy 2 godziny.myslalam ze moze po kaszce mannej pospi dluzej!
|
gosian | Post #5 Ocena: 0 2008-09-24 09:20:42 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
roksana,bo twoje dziecko jeszcze malutkie jest i ma prawo sie budzic w nocy.Niektore dzieci przesypiaja cale noce juz od paru miesiecy ,a niektore budza sie po kilka razy..Moj synek sie budzil 2-3 razy w nocy do roczku na mleczko(karmilam piersia)teraz ma 15 mies.Kazde dziecko jest inne.Jeszcze troszke i samo zacznie przesypiac nocki...zobaczysz...
Powodzenia ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
beata76 | Post #6 Ocena: 0 2008-09-24 09:27:19 (17 lat temu) |
Moja niunia ma 4 miesiace i tydzien,Tez sie budzi czasem co 2 godz,ale czasem potrafi przespac 5.Mam nadzieje ze juz niedlugo bedzie przesypiac noc, bo moj pierwszy syn nie przesypial nocy przez 1,5 roku
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|
Nenna1 | Post #7 Ocena: 0 2008-09-24 09:35:57 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Czy mleko modyfikowane można gotować?
Sposób przygotowania do spożycia mleka modyfikowanego nie wymaga gotowania. Jeżeli jednak mleko zagotujemy należy pamiętać, że wysoka temperatura dezaktywuje część witamin, które są w składzie mleka w określonych ilościach i proporcjach.Czyli jezeli w diecie takiego "duzego" malucha -raz podamy mleko o mniejszej ilosci witamin...chyba nic sie nie stanie ![]() ![]() Poczytaj rowniez .. TO Poza tym - ta batalia o karmienie mlekiem modyfikowanym az tak dlugo( np. do 2-3 lat)-to nic innego jak wymysl producentow (jakos trzeba "opchnac" ten produkt,ktory jest pare razy drozszy od zwyklego mleka)-ale to tylko moja osobista opinia,kazdy robi jak uwaza.Zasady zmieniaja sie jak w kalejdoskopie wraz z uplywem czasu i wprowadzeniem nowych produktow na rynek. Np. ..maslo (prawdziwe) - zle,potem znow dobre...potem margaryna - bo na bazie roslinnej....ech..pamietam te czasy.. ![]() ![]() ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
beata76 | Post #8 Ocena: 0 2008-09-24 09:39:20 (17 lat temu) |
Nenna1 masz racje.Kiedys nie bylo kaszek,kleikow,mlek w proszku,a ludzie mieli dzieci i jakos musialy byc karmione.
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|
elmirka | Post #9 Ocena: 0 2008-09-24 10:36:39 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Witam wszystkie Mamusie
![]() Ja tez mam wielki problem z jedzeniem mojego synka. A w zasadzie z niejedzeniem. Ma on juz skonczone 7 miesiecy a z kolei nie chce jesc nic innego poza mlekiem. Jest to dla mnie troche przerazajace, bo przeciez takie dzieci potrzebuja juz innych skladnikow, a on wypluwa i wrecz go naciaga (!!!) ![]() Probowalam roznych dan i deserkow ze sloiczkow, jak i sama przecieralam jabluszko lub marchew. Probujemy codziennie, lub co drugi,trzeci dzien (zeby go calkiem nie zrazic) i nic. Jak bylam w Polsce to pediatra powiedzial, ze nie mam sie narazie czym martwic, bo ze najwyrazniej jeszcze nie potrzebuje.. ![]() Szczerze powiedziawszy nie wiem juz co mam robic- pomozcie... ![]() |
ktosktos | Post #10 Ocena: 0 2008-09-24 15:02:16 (17 lat temu) |
Z nami od: 04-04-2008 |
moze przetrzymaj troche malca zeby wyglodnial, moze wtedy zje, moj maly na poczatku tez nie chcial jedyne co mu podchodzilo to makaron z szynka z hippa a teraz prawie wszystko zjada, musisz probowac i byc cierpliwa a napewno sie uda...
" teraz serca mam dwa, smutki dwa
i miłość po kres, i radość do łez"
|