Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » skóra pod szyja u niemowlaka potrzebuj...

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » skóra pod szyja u niemowlaka potrzebuje rady

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
agusia30

Post #1

2008-06-29 10:09:21 (3 miesiące temu)

agusia30

Kobieta

Z nami od: 26-06-2008

ja zawsze po kąpieli osuszałam skore a później dokładnie nawilżałam oliwka bambino i żadnych niespodzianek nie było ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nuska

Post #2

2008-07-01 13:37:57 (3 miesiące temu)

nuska

Z nami od: 09-01-2007

Najwazniejsze dobrze wysuszyc,dotyczy to każdej fałdki.Potem smaruje ciepła oliwka Johnsona i zero problemów.

Do góry stronyOffline

Angelika9

Post #3

2008-07-02 10:30:20 (3 miesiące temu)

Angelika9

Kobieta

Z nami od: 26-02-2007

Moja coreczka urodzila sie z piekna skorka. Polozna powiedziala zeby ja nie myc za czesto bo woda wysusza. Kazala tylko myc w samej wodzie bez mydla i niczym nie smarowac. Doszlo do tego ze po kilku tygodniach dostala cala skora byla totalnie wysuszona i piekaca a dziecko caly czas plakalo. Doprowadzilam wlasne dziecko do duzych problemow. Wygladala jak ciezko popazona. W Polsce lekarz powiedzial ze to atopowe zapalenie. Dal lekarstwo i po dwoch dniach zeszlo ale teraz ma bardzo wrazliwe skore. Zostalo jej jeszcze odpazenie na szyji i pod kolanami. Lekarz zalecil koniecznie codzienna krotka kapiel w letniej wodzie i tony kremu. Pomoglo super. A polozna widziala jak dziecko sie meczy i za kazdym razem kazala ograniczac kapiel. Mysle ze tym na szyji nie ma co sie przejmowac. Zejdzi jak dziecko podrosnie i bedzie sie wiecej ruszac. Poprostu trzeba to miejsce trzymac suche i czyste. I radze sluchac rad babci i wlasnej intuicji. Ja myslalam ze polozna wie najlepiej i pomoze mi przy pierwszym dzecku a okazalo sie ze tylko przyspazala mu cierpien. Nie wspomne juz ze wyzwala mnie ze zmylam dziecku ciemieniuche.

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #4

2008-07-02 10:40:19 (3 miesiące temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Z nami od: 22-05-2007

Jestem w totalnym szoku...:-o:-o Co to za polozna???Matko jedyna,czeste mycie szkodzi???Wysusza??Przeciez i tak smarujemy malucha po kapieli czy to oliwkami czy balsamem...brak mi slow...:-Y:-YA Tobie wspolczuje...naprawde,szkoda dziecka i Ciebie ...twoich nerwow i przezytego stresu...A co do ciemiuchy,to jak swiat swiatem -zawsze sie z nia walczylo,poprzez natluszczanie parafinka czy oliwka tudziez linomagiem przed kapiela a pozniej delikatnie(!) usuawalo.
Widac -stare metody i jak piszesz rady babci czy mamy sa o niebo lepsze, anizeli niejednej/jak w tym przypadku/poloznej.
Boze strzez nas przed takimi "specjalistkami"..wrrr
Tobie -spokoju a maluszkowi - zdrowia zycze...

Pozdrawiam Nenna1

I jeszcze jedno-ku przestrodze innych mam..Dziecko kapiemy codziennie!...podstawowa higiena...:-)
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

pota

Post #5

2008-07-02 11:50:05 (3 miesiące temu)

pota

Kobieta

Z nami od: 09-02-2007

jeszcze raz dziękuje wszystkim za rady,na chwile obecną moja córcia juz nic nie ma pod szyjka bardzo ładnie sie jej wygoiło po tym jak smarowałam po kapieli sudocremem a potem zasypywałam pudrem na odparzenia nivea :-D

Do góry stronyOffline

joala8

Post #6

2008-07-02 16:58:58 (3 miesiące temu)

joala8

Kobieta

Z nami od: 11-01-2008

Ja wychowałam dwójkę dzieciaków i używałam cudownego kremu linomag ->zero odparzeń, skórka delikatna -żadnych wyprysków, potówek itp. Wiem, że linomag występuje w dwóch postaciach, do kupienia w aptece - niestety nie wiem, czy w UK, bo tu wielu rzeczy nie ma:-(((
Joala/ http:[ link usunięty ][ link usunięty ]et

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony