MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do fachowców-problem remontowy.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-06-26 14:04:58 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-06-26 16:13:18 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-06-26 19:18:50 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-06-26 23:06:48 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2008-06-27 07:16:46 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

wszytko OK, ale najpierw trzeba sprawdzić czy czasem tapeta nie trzyma ściany :D
i to nie żart, czasami gdy zrywa się ściany to pod spodem właściwie już ze starości nic nie ma, rozłazi się to coś rękami.
Te tapety to faktycznie OHYDA :-| też bym je zerwał, ale trzeba przygotować się na ew większe wydatki, zwłaszcza gdy masz bardzo stary dom.
za pilastrowanie to jak mąż nie robił tego nigdy to ja bym się nie brał, choć kiedyś pomagaem plastrażowi, i docierałem do lustra, ciężka praca i trzeba mieć umiejętnosci i wiedze.
Też bym się za to nie brał.
Lepiej poszukać kogoś wśród znajomych może zrobi za cenę ze zniżką a zrobi to fachowo, bo jak ma narobić góry i doliny i nie dotrzeć na lustro to potem znowu filowanie i docieranie, po prostu robota 2 razy i kupa kurzu i będziecie się tak samo wnerwiać jak teraz, a przecież to nie ubranie co wywalisz do kosza tylko co dzień na to będziesz patrzeć ;)

i strzeżcie się brr oszustów, ostano trafiałem na kilku klientów którzy zostali oszukani przez ""fachowców"" przy takich pracach.:-Y
Trzymam kciuki!
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

vitek

Post #6 Ocena: 0

2008-06-27 09:57:01 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Tapety bym zdjął bo pewnie są paskudne i starsze niż świat.
Plastrowanie niestety jest bardzo drogie. Ja sam robiłem ale wyczerpałem przy tym zapas bluzgów na najbliższe 10 lat a i efekt nie jest tak idealny jakby profesjonalista robił, ale na pewno jest lepiej niż było
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #7 Ocena: 0

2008-06-28 21:11:30 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2008-06-27 09:57:01, vitek napisał(a):
wyczerpałem przy tym zapas bluzgów na najbliższe 10 lat

Q...a chyba weznę się za Qxxxa pilastrowanie :-]

A tak na poważnie kurcze przez kilka miesięcy byłem pomocnikiem plastrarza i cholera powiem że za chiny nikomu nie zazdroszczę tej roboty, fakt ze robił zajebiście szybko i niesamowicie dokładnie, gdy on skończył ja brałem łatę i na mokro docierałem żeby była dosłownie świecąca ściana :-W
dla niego była to pestka, były bokser, ja nie byłem wstanie udźwignąć tyle plastra i tak szybko by nie spieprzyć zanim zastygnie. Potem widywałem innych speców ale kurde to nie too...

Cytat:

2008-06-26 14:04:58, nuska napisał(a):

No i schody-pomalowac na biało,zerwac farbe(czym?)i polakierowac?A moze wykładzinka?;-)
Bede wdzieczna za wszelkie sugestie.

Co do carpetu na schodach to włąsnie jest z deka sztuka, bo jak nie naciągniesz jej odpowiednio i nie przygwożdzisz to bardzo szybko przestanie się trzymać i będzie paskudnie, a sprzęt do tego jest dość kosztowny no i trzeba mieć trochę wiedzy, z racji pracy czasami mam do czynienia z takimi amatorskimi wykładzinami, i powiem krutko wygląda to pasudnie, i niech to .... bo marszczy się, odłazi,zasysa do ssawki maszyny, i nijak nie mogę tego dokładnie wyczyścić.
a jak masz drewniane schody to mozna je łądnie zrobić, trzeba kupić dobrego sendera, odrazu powiem że odradzam te tanie, bo są do niczego! stracicie czas i pieniadze.
wyczysczone z farby wyszlifowane schody i wogóle drewno nasączamy odpowiednią bejcą czyli barwnikiem, lub od razu lakierujemy lakierem bezbarwnym, nie za grubo wręcz symbolicznie, potem ponownie szlifujemy aż będzie gładkie (gdy farba schnie zerwane włukna stają dęba pod lakierem)
i ponownie DOKŁADNIE odkurzone dechy malujemy i te operacje powtarzamy aż uzyskamy odpowiedni zadawalający nas efekt, na końcu zazwyczaj jako 3 lub 4 warstwa powlekamy warstwą lakieru z połyskiem.
Dla bezpieczeństwa na krawędzie założyłbym specjalne antypoślizgowe paski, ja tak zrobiłem kiedyś u siebie w domu gdy na tyłku laska zjechała z piętra, bo też maiłęm wszytko w parkietach i drewnie.

Aha nie wiem czy się uda, ale ja bym unikał lakierów "ekoogicznych" bo to taka ekologia na opak, szybko się ściera i trzeba powtażać, kurcze szkoda ze nie pamiętam nazwy, ale ja zastosowałem za radą kolegi szwecki lakier do parkietów, po 7 latach lakier wyglądał jak nowy, mimo że bardzo dużo ludzie się przewijało codziennie.

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 28-06-2008 21:35 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2008-06-28 21:30:26 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 28-06-2008 21:34 ]

Do góry stronyOffline

norma11

Post #9 Ocena: 0

2009-05-30 18:51:46 (16 lat temu)

norma11

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2008

Witam. Jestem wlasnie na etapie zrywania tapet, idzie mi bardzo ciezko i zmudnie (jedno pociagniecie to cm2) Kilka warstw tapet i farby. Jest jakis parownik do zdejmowania tapet jezeli zna ktos fachowa nazwe to ja poprosze. Ogolnie jestesmy na etapie remontu domu (dom z council, stan raczej nienajlepszy) i chetnie poczytam rad dotyczacych scian, podlog,schodow, sufitow no i ogrodow. Zycze milego weekendu.

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #10 Ocena: 0

2009-05-30 19:04:36 (16 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Steamer for Wallpaper

Tu zobacz

;-);-)
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,