MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9765 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9764 | 9765 | 9766 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 9765 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Luna_uk

Post #1 Ocena: 0

2014-12-27 21:06:01 (10 lat temu)

Luna_uk

Kobieta

Z nami od: 09-09-2013

Hej dziewczyny ;*

Kardam gratulacje!! *FLOWER**FLOWER**FLOWER*

Jeszcze nie tak dawno temu krążyła lista porodówkowa, a teraz kolejne maluchy kończą roczek, nam brakuje 11 dni :).

Moja Maja też w 10 miesiącu miała spory skok rozwojowy. W 9 miesiącu zaczęła raczkować, a jakiś czas prędzej pełzała. Pierwszy ząbek wyszedł w 7 miesiącu, miesiąc później następny i była przerwa, 2 tygodnie temu wyszły kolejne trzy i szykują się następne.
Mała dalej na moim mleczku. Zje to co dostanie do rączki, z papek lubi jedynie deserki z dodatkiem jogurtu lub twarożku.
Stawia pierwsze kroczki, z dnia na dzień coraz więcej a w oczkach ma takie chochliki i patrzy co może zbroić. n:-M]

My nadal w Polsce, zapuszczamy już tu korzenie na stałe.

Dużo zdrówka i radości w Nowym Roku *DRINK**DRINK**DRINK*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

antolinka85

Post #2 Ocena: 0

2015-01-03 15:37:04 (10 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

Hej Luna!!!! :-)

No to szykuje się imprezka, kurcze jak ten czas leci i Maja będzie miała roczek :-)
Powiedz jak Ci się żyje w tej Polsce? Tatuś Mai oprzytomniał czy nie...? Jeżeli nie, masz ochoty nie odpisuj na to pytanie.

Jak Maja przechodzi ząbkowanie? Bo Lilia strasznie do tego jest baaaardzo dużym łobuzem :-)

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

Luna_uk

Post #3 Ocena: 0

2015-01-11 19:29:16 (10 lat temu)

Luna_uk

Kobieta

Z nami od: 09-09-2013

Juz po imprezce :) - wczoraj Majcia miała.

Antolinko, ja na życie w Polsce nigdy nie narzekałam, do UK wyleciałam za miłością, a nie pracą, ja nie potrzebuję wiele do szczęścia. Są tu tak samo rzeczy fajne jak i takie, które mnie wkurzają. Póki co za pracą się nie rozglądam, ale prędzej czy później coś znajdę. W Anglii pracowałam jako kelnerka, wiec kokosów nie zarabiałam, ale byłam sama sobie, teraz muszę utrzymać siebie i Małą.

Ząbkowanie... ja każde marudzenie Mai zganiam na zęby haha.

Do góry stronyOffline

kardam

Post #4 Ocena: 0

2015-01-12 01:08:54 (10 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

U nas cztery pierwsze zęby nawet nie wiem kiedy wyszły, natomiast kolejne to tragedia jakaś. Kolejen dwa wychodziły u nas tuż po powrocie z wakacji z Pl i myślała najpierw, że Nela ma deorechę, bo w Pl było po 30 st i słońce a my tutaj wróciliśmy do około 12st i ciagłego deszczu, taki omres ale trafił. Niestety jej stan ciągłego niezadowolenia, płakania itp utrzymywal się miesiąc i to buły zęby. A teraz od ponad miesiąca już idzie jej 5 zębów na raz. Dwa już wyszły, 3 dziąsła mamy na maksa napuchnięte, a Nela nie wie sama co z sobą ma zrobić. Był tydzień, że dostawała 4 razy na dobę paracetamol i spała z nami, bo z bólu nie wyrabiała. Dłoń cała w buzi aż ma skórę wokół ust podeszłą krwią, bo tak je rozpycha. No po prostu płakać się chce razem z nią.

Do góry stronyOffline

malinosia1989

Post #5 Ocena: 0

2015-01-17 21:44:32 (10 lat temu)

malinosia1989

Kobieta

Z nami od: 25-10-2010

Witam dziewczynki...
Kardam chyba moge Ci gratulowac ...wszystkiego dobrego... nie bede cofac .... kiefy rodzilas?? Chlopiec dziewczynka??? Kurcze zaniedbalam was kobietki ,postaram sie nawrocic...
"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

malinosia1989

Post #6 Ocena: 0

2015-01-17 21:47:09 (10 lat temu)

malinosia1989

Kobieta

Jotkadakotka melduj sie co u Ciebie??
"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

malinosia1989

Post #7 Ocena: 0

2015-01-24 10:50:42 (10 lat temu)

malinosia1989

Kobieta

Mamusie a co tu tak lichoo???

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

antolinka85

Post #8 Ocena: 0

2015-02-07 15:46:40 (10 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

No moja też te ząbkowanie ma straszne, z każdym kolejnym zębem jest gorzej. Czwórka już jej jedna prawie wyszła ale zanim się przebiła to wieczór przed tak płakała że przez godzine nie mogliśmy jej uspokoić :/. Wiem kardam co czujesz nie da się patrzeć na cierpienie dziecka. My mieliśmy jeszcze pobieranie krwi w polsce na tyogdniowym urlopie i uwaga mojej córce babka pobierała krwe z żyły........ryk niesamowity Lilia się wyrwała i nie mogłam jej uspokoić tak mi się strasznie chciało płakać, że ledwo tam wysiedziałam.

Malinosia, tu od dawien dawno już jest cicho. Mamusie jedna za drugą pouciekały. Jak ktoś napisze, to przez miesiąc nie ma odpowiedzi i też rezygnuje. Ja sobie np zapominam żeby tu wejść zajrzeć :)
„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

lichowie

Post #9 Ocena: 0

2015-03-01 12:56:26 (10 lat temu)

lichowie

Z nami od: 20-09-2007

Cześć dziewczyny,
mój dzień porodu zbliża się wielkimi krokami i właśnie pakuję torbę do szpitala. Posiłkuję się poradami z różnych stron internetowych dot. co ze sobą zabrać. Na jednej z nich ktoś zasugerował czekoladki dla położnej po tym jak się już dziecko urodzi. Szczerze to się przyznam, że wcześniej to mi to do głowy nie przyszło. Teraz się zastanawiam nad tutejszymi zwyczajami. Mogłybyście się podzielić swoimi doświadczeniami?

Do góry stronyOffline

anulkaa_

Post #10 Ocena: 0

2015-09-01 11:06:59 (10 lat temu)

anulkaa_

Kobieta

Z nami od: 03-10-2008

Hej dziewczyny ktoś jeszcze tu zagląda?
Jestem ciekawa jak sobie poradzilyscie lub radzicie z nośnikiem Antos za chwilkę skończy dwa lata i łatwo nie jest wie o co chodzi na nocnik siada i może siedzieć godzinę ale jak chce siku to każe sobie założyć pieluche jak tego nie zrobię to jest taki płacz pozniej to już wydaje mi się że płacze bo chce siku a nie chce zrobić ani w nocnik ani bez pieluchy. Chyba narazie mi zostanie edukować go w teorii. A może macie jakieś sprawdzone sposoby? Pozdrawiam wszystkie obecne i jak przyszłe mamy wracajcie tu :-D

Do góry stronyOffline

Strona 9765 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9764 | 9765 | 9766 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,