MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9760 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9759 | 9760 | 9761 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 9760 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kardam

Post #1 Ocena: 0

2014-11-05 06:32:06 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Cześć dziewczyny :-) moja miała w 10 miesiącu jakiś spory skok rozwojowy i wtedy zaczęła raczkować, samodzielnie wstawać o meblach, chodzić na bok o meblach, potem chodzić o walkerze do przodu i za rączki do przodu i nagle zastopowała na dwa miesiące, żeby po tym czasie ruszyć 'bez trzymanki' do przodu na nogach ;-) ale nie jest żywiołowym dzieckiem, raczej spokojnie się bawi. Czasem coś uda jej się znaleźć nowego w domu, to wtedy przez godzinę nie mam dziecka ;-) ostatnio tak znalazła opakowanie ze słomkami i ponad godzinę siedziała i te słomki wyjmowała i wkładała ;-) jak opowiadam o tym mamie, to się śmieje, że jest identyczna jak ja :-D
Niestety z alergią się męczymy dalej. W sumie to z alergimi. Ze trzy tygodnie podawałam jej po łyżeczce, góra dwie czegoś na mleku i niby nie miała symptomów, a jak jej podałam cały jogurt niestety na drugi dzień wstała z ranami na całej twarzy, z wysypką na szyi itd. Na szczęście nowy lekarz dał jej od razu syrop na alergię. Byliśmy też u dietetyka dziecięcego - mamy dalej dawać Aptamil Pepti 2, na który mamy recepty, przez najbliższe 3 miesiące (do kolejnej wizyty) nic nie próbować z mlekiem krowim,nnatomiast jak już wyleczymy buźkę mamy spróbować mleko owsiane.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Matti123

Post #2 Ocena: 0

2014-11-05 07:04:01 (11 lat temu)

Matti123

Kobieta

Z nami od: 23-05-2013

A co dawalyscie jesc dzieciom butelkowym po 9 miesiacu? Ja z wygody nadal na sloiczkach hippa jestem. Rano maly je ok 200ml mleka z lyzeczka kaszki, po 3 godzinach kaszke mleczna lyzeczka, po 4 godz obiadek ze sloiczka , pozniej deserek ze sloika i na noc mleko z 4 lyzkami kaszki w butli. Pije tylko wode i w ciagu dnia dostaje chrupki kukurydziane, mandarynke, melona badz jablko to zalezy co mam i jak my jemy to zawsze cos od nas z talerza . Czasem ziemniaczki z obiadu, jajecznice, lubi chkeb z maslem.

Do góry stronyOffline

Izka85

Post #3 Ocena: 0

2014-11-05 15:32:49 (11 lat temu)

Izka85

Kobieta

Z nami od: 20-04-2012

Hej dziewczyny :) widze, ze cos sie ruszylo! Moj maly za tydzien skonczy roczek... Jak ten czas szybko przelecial, a pamietam jak zaczelam tu pisac, bedac jeszcze w ciazy. Od 9,5 miesiaca mamy 8 zabkow (wszystkie jedynki i dwojki) i jak narazie sie zatrzymalo. Od 11 miesiaca synek zaczal chodzic i jest doslownie wszedzie. Bardzo zywiolowe dziecko mi sie trafilo ;) jest ciagle na moim mleku, a oprocz tego probuje jesc wszystko to co my i nic mu nie szkodzi jak narazie.

Do góry stronyOffline

kardam

Post #4 Ocena: 0

2014-11-05 16:30:23 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

A Nela ma tylko 5 zębów i skończone 14 miesięcy ;-)

Do góry stronyOffline

angela89223

Post #5 Ocena: 0

2014-11-05 17:51:47 (11 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

Matti moja kaszek nie rusza, nie chce bo boli ja brzuszek i ma problem z kupa, u nas rano jest mleko, potem owoce, banan jablko mandarynka, co sie nawinie, banana je sama jablko tre na grubo mandarynke rwe na kawalki. Potem jest mleko znow. Potem kanapka z szynka badz samym maslem czasem zamieniam owoce na jajecznice a owoce daje pozniej. Potem obiad ze sloika plus nasz z taleza tez ziemniaki, ryz makaron warzywa i miesko rwe na kawalki jak mam gotowane, zalezy co jest na obiad, potem przed spaniem jeszcze mleko, a w nocy mleko o1am i 5.30. Pije soki i wode, dotego chrupki ryzowe, i kukurydziane czasem.

Do góry stronyOffline

anulkaa_

Post #6 Ocena: 0

2014-11-05 18:14:36 (11 lat temu)

anulkaa_

Kobieta

Z nami od: 03-10-2008

Moj ma rok i dopiero 3 zęby :D z tego dwie jedynki na dole i jedna dwójka na gorze i druga dwójka na górze mu rośnie :D będzie z niego mały wampirek .
Maluch chodzi jak szalony właśnie zastanawiam się nad kupnem bucików macie może jakieś propozycje, na pierwsze buty gdzie i jakie kupić ?

Do góry stronyOffline

angela89223

Post #7 Ocena: 0

2014-11-05 18:50:45 (11 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

anulka ja bym poszla do clarksa, ale wszystko zalezy od Ciebie i ile chcesz na te buciki wydac. Czasem te same buciki mozesz kupic w tkmaxsie warto byloby zmierzyc stope zeby dobrac odpowiedni rozmiar.

Do góry stronyOffline

paryzanka

Post #8 Ocena: 0

2014-11-05 20:30:17 (11 lat temu)

paryzanka

Kobieta

Z nami od: 07-12-2008

Witajcie:-)

To moze i ja skrobnę co u nas;-)

Synuś,w odróżnieniu od siostry,jest spokojnym dzieckiem,raczkować zaczął na skończone 9m-cy(córa 7m-cy),czyli nie tak dawno;-),wstaje,trzymając sie mebli i najchętniej poszedłby już na nóżki,gdyby mógł;-)Kala chodziła juz samodzielnie w jego wieku.
Ząbków ma sztuk 2,ale bardzo blisko sa juz kolejne,bo dziaselka bardzo nabrzmiałe i widać już kreseczki,górne jedyneczki i za nimi cała reszta powinna być lada moment;-)Porównujac do siostry,to i tak ma dużo,córce pierwsze zabki zaczęły wychodzić po 12m-cu...
Cały czas na piersi,jada kaszki,owoce,pieczywo norm.i chrupkie,obiadki ale najchętniej,jeśli sam moze sobie łapkami wybierać.
Podsumowując,dzieciaczki mam rożnego usposobienia,temperamentu:-)
Na szczęście,z identycznym upodobaniem do jedzenia;-)
Obydwoje,będąc ma Mamy mleczku,nie dają pospać w nocy...teraz jeszcze to ząbkowanie...budzący sie co chwile,łapie pierś to ja puszcza...bywa cieżko,zmęczenie daje w kość...ale ogólnie jest chyba dobrze,dzieci przepadają za sobą:-),aż łezka sie czasem w oku kręci,jak sie na nich patrzy:-)

Do góry stronyOffline

kardam

Post #9 Ocena: 0

2014-11-06 08:45:46 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Co do butów to dobre pytanie, bo ja tutaj znam tylko Clarks i tam kupiliśmy Neli pierwsze buty do chodzenia, a w Polsce po domku buciki. Więcej firm nie znam a muszę w weekend kupić jej zimowe buciki, bo mi jej nóżki przemarzły wczoraj, a założyłam jej przezornie 2 pary skarpet.

Do góry stronyOffline

paryzanka

Post #10 Ocena: 0

2014-11-06 09:03:04 (11 lat temu)

paryzanka

Kobieta

Z nami od: 07-12-2008

Ja tez butki dla dzieci kupuje w Clarks'ie,zwłaszcza te pierwsze,dla starszej pociechy czasem tez innych firm ale to wszystko zależy -jak leży;-)

Mój Maluszek ma dość mocny katar i od czasu do czasu pokasłuje...
Dzis starsza siostra poszła do szkoły z koleżanka i jej mama,nie chciałam na to zimno brać Filipka...ale tak na ogół to chodzimy,czy chory czy zdrowy...bo i co zrobić,dzis wyjątkowo poprosiłam koleżankę...

Nocka,z serii -co godz.pobudka,a nad ranem ,co by sie pospalo,to Tatuś i siostra,ranne ptaki,pobudziły....

[ Ostatnio edytowany przez: paryzanka 06-11-2014 09:39 ]

Do góry stronyOffline

Strona 9760 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9759 | 9760 | 9761 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,