MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9756 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9755 | 9756 | 9757 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 9756 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agarudii

Post #1 Ocena: 0

2014-08-21 08:32:39 (11 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2014-08-20 22:18:17, ewa28300 napisał(a):
Czy ktorejs z was Dziewczyny zdarzyla sie taka sytuacja: negatywny wynik testu ciazowego, a jednak ciaza? Test wykonany na czczo z rana, nawet kilka takich negatywnych testow do tygodnia po uplywie terminu planowanej miesiaczki, a potem zonk, ze to xx tydzien ciazy? Dziwne...

Chyba z 10 testów przez miesiąc mi wychodziło negatywnych :-] aż w końcu sie okazało, ze to 6tydzien :-]
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kardam

Post #2 Ocena: 0

2014-08-21 09:27:07 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Jotkadakotka pochwal się jaką zmywarkę kupiłam, bo ja stoję właśnie przed zadaniem wyboru. Jak nie chcesz publicznie możesz przesłać mi priv :-)

Nie pamiętam czy Wam pisałam jak mi ukradziono mleko Małej z paczki, którą wysyłałam do Polski na czas wakacji. Wczoraj przyszła odpowiedź, że według protokołu szkody nie da się ustalić jednoznacznie, że mleko znajdowało się w paczce w czasie przekazania jej przez nadawcę do kuriera :-M] nic tylko filmiki teraz kręcić jak się pakuje paczkę *DONT_KNOW* z drugiej strony kierowca zaznaczył, że paczka nie była uszkodzona, choć powtarzałam mu, że przecież oryginalna taśma została zerwana, to ciągle mówił, że w pytaniu chodzi o to czy karton został zniszczony :-U

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-08-21 09:51:10 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #4 Ocena: 0

2014-08-21 10:37:53 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Kardam, jesli chodzi o zmywarke, to dlugo mozna pisac. Wszystko zalezy od tego, czego potrzebujesz. Dla mnie wazne byle pewne funkcje i oczywiscie cena. Chcialam Bosha, ale ceny maskryczne. Za swoja Whirpool'a zaplacila £290, a za podobna Bosha bylo by ponad £ 500 :-o.

1. Czy potrzebujesz wolnostojaca (freestanding), czy do zabudowy (build-in)?
Do tej do zabudowy potrzebujesz swoje drzwiczki do mebli. Sa drozsze, ale nie widac, ze masz zmywarke, tylko wyglada jak zwykla szafka.
2. Dla mnie byla wazna funkcja opoznionego startu (delay start), bo mamy w nocy tania taryfe i zmywarke poszczamy na noc.
3. Przy tym, wazne jest, zeby byl program samego plukania. Bo jak zostawisz naczynia po calym dniu na zmywanie nocne, to moze miec problem z zaschnietym jedzeniem. Ja zazwyczaj po objedzie, wlaczalam plokanie i ustawialam na mycie po polnocy.
4. Patrzylam tez by gorny koszyk mial regolowana wysokosc (hight adjustable top basket), bo nasze talerze sa ogromne i mogly by sie nie zmiescic.
5. Chcialam duza ilosc programow. Niektore maja 4, niektore 7.
6. Oczywiscie bardzo wazne jest zuzycie energi i wody, choc zuzyciem wody ja sie nie przejmowalam, bo wode placimy w ryczalcie. No i glosnosc zmywarki (ta co wybralam jest glosna, ale to jej w sumie jedna wada).
7. NIE KUPUJ ze znanych sklepow. Zdzieraja! Moja znalazlam w Argosie za F330 przeceniona z F 480. WOW! Co nie? A kupilam za F290 z dostawa na drugi dzien. W wielu miejscach musisz czekac na dostawe do 2 tygodni.
5 lat temu kupowalam lodowke i zmywarke z Boots bootskitchenapplances. Tak boots sprzedaje zmywarki :-]. I bylam bardzo zadowolona. Tym razem zamowilam z ao.com i na razie super obsluga. Szybka darmowa wysylka. W bootsie byla troche tansza, ale droga wysylka.

Jak cos bedziesz potrzebowac, to pytaj. Jestem w tej chwili na bierzaco :-].

Do góry stronyOffline

kardam

Post #5 Ocena: 0

2014-08-21 11:28:12 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Ja lubię gadżety ;-) i mi się spodobała z Hotpoint z dodatkową szufladą u góry na sztućce.
Na zużycie wody nie patrzę tak dokładnie, bo jak dopasowałam zużycie energii, wody, ilość dodatkowych funkcji to się okazało, że ceny były dużo wyższe. Przeliczyłam sobie według taryf dostawcy wody ile wydam na wodę rocznie przy danych zmywarkach i wyszło, że na tych mniej z używających oszczędzam ledwie £20 rocznie, a taka zmywarka z £200 droższa jest.
W sumie jedyne o czym nie pomyślałam, to o programie samego płukania, choć muszę się zastanowić czy będę miała potrzebę używać go.
Ja niestety myślę o zakupie na raty, tylko że my półtora miesiąca temu się przeprowadziliśmy i nie wiem czy nie będzie problemu z potwierdzeniem adresu.

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #6 Ocena: 0

2014-08-21 12:30:02 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Kardam, ta szuflada na sztudzce, to raczej tylko gadzet. Po wielu latach uzywania zmywarki, jakos nie widze potrzeby na cos takiego. A jesli chodzi o funkcje plukania, to np tak: Rano robisz jajecznice na sniadanie. Zmywarka ledwie zapelniona, nie wartko zmywac. Do popoludnia naczynia leza w zmywarce i zasychaja. Po objecie wlaczas dopiero zmywarke. W takich sytuacjach warto splukac naczynia. Bo chyba recznie tego nie bedziesz robic? :-o

Zamiast rat, zaaplikujcie onkarte kredytowa nieoprocentowana. My tak zawsze kupujemy sprzet. Splacasz ile chcesz i kiedy chcesz (oprocz minimum payment oczywiscie) i nie placic oprocentowania.

Do góry stronyOffline

kardam

Post #7 Ocena: 0

2014-08-21 16:27:39 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Jotka właśnie sprawdzałam przed chwilą Experiana mojego męża (jedynie on w tej chwili pracuje) i o zmywarce na raty czy kartę kredytową możemy po marzyć :( po wzięciu kredytu hipotecznego spadł mu scoring do 2pkt! Aż to się niemożliwe wydaje :o

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #8 Ocena: 0

2014-08-21 16:53:05 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

No to chyba Kardam, musisz troche na ta zmywarke poczekac :-(. Ja przy jednym dziecku, szaleje bez zmywarki, a tobie sie drugie zaraz rodzi :-o.

Jak samopoczucie wasze? I jak tam z dieta Cornelki?

A co do tego mleka w przesylce, to jestem w szoku. Ja bym chyba dalej sie wyklocala, ale ja wogole jestem klotliwa :-].

Do góry stronyOffline

kardam

Post #9 Ocena: 0

2014-08-21 17:06:22 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Wszystko jest kwestią ułożenia priorytetów ;-) zmywarka będzie trawa do ogrodu poczeka ;-)

Co do mleka zamierzam do polskiego rzecznika praw konsumenta napisać, tylko muszę wszystko pozbierać do kupy, poskanować i wysłać mailem.

A Cornelka niestety co chwilę ma jakieś plamy na skórze. Ostatnio dałam jej bułki skrawek i nie pomyślałam, że do bułek dodaje się mleko i niestety tego samego dnia dostała wysypki, pojawiły jej się placki suchej skóry, znów na czole zrobiła jej się obwódka czerwona i swędząca i kupa była żadna, więc teraz uważam trzykrotnie bardziej co jej podaję. Ogólnie mam wrażenie że jak na roczne dziecko je bardzo monotonnie, bo dodatkowo ma odruch wymiotny na wszystko co w kawałkach i muszę jej wszystko miksować :-( w kawałkach zje tylko to co do rączki dostanie, ale z np ćwiartką jabłka schodzi jej godzinę, więc obiadu jej tak nie podam.

A jak tam Twoja Pola i jak jej alergia?

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #10 Ocena: 0

2014-08-21 17:10:48 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

U nas alergia zniknela. Sladu nie ma :-). Najprawdopodobniej, to alergia nie bylo, ale z jakiegos powodu mleko alergiczne Poli pomoglo. Dalej je dostajemy na recepte, bo GP powiedziala, ze nie ma potrzeby spieszyc sie z jego odstawieniem. Ale Poli daje czasami zwykle mleko modyfikowane i mleczne produkty, bez zadnych problemow.

Slyszalas o masle klarowanym?

[ Ostatnio edytowany przez: jotkadakotka 21-08-2014 18:06 ]

Do góry stronyOffline

Strona 9756 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9755 | 9756 | 9757 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,