MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9750 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9749 | 9750 | 9751 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 9750 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jotkadakotka

Post #1 Ocena: 0

2014-07-28 20:38:03 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Kopina, ja tez nie rozumiem. Zalezy ci na dziecku, a wolisz z niego zrezygnowac, zamiast poszukac lepszej pracy? *DONT_KNOW*

Pomysl, zeby mieszkac w Polsce z dzieckiem, a ojciec tu w UK, to dla mnie osobiscie jest glupi. Nie po to przyprowadzamy nasze istotki na ten swiat, zeby im swiadomie 'zabierac' ojcow. Ja bym wolala bide klepac, ale byc cala rodzinka razem, niz pieniadze miec, a sie rozdzielac. Ale wiem, ze wiele malzenstw tak robi. W koncu zyjemy w wolnej Europie...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kardam

Post #2 Ocena: 0

2014-07-28 23:06:03 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Kopina zgadzam się z Jotką. Dziwne jest Twoje nastawienie odstawiania ojca od możliwości wychowania własnego dziecka. To ojciec jest tylko wołem roboczym, który ma harować daleko od rodzinny na jej utrzymanie z powodu 'widzi mi się' partnerki?
Dobrze pisze Ada - macie jeszcze czas i możliwość znaleźć lepszą pracę i ja na Twoim miejscu bym podjęła takie wysiłki (pod warunkiem, że naprawdę pragnęłabym tego dziecka).

Do góry stronyOffline

Kopina

Post #3 Ocena: 0

2014-07-29 01:26:24 (11 lat temu)

Kopina

Kobieta

Z nami od: 03-07-2014

Słuchajcie ja Wam tylko przedstawiłam co chodzi mi po głowie.Absolutnie nie chciałbym wyjechać i zostawić męza tutaj bo nie po to zakłada się rodzine nie atakujcie mnie bo ja napisałam o wszystkim co chodzi mi po głowie a o tym napisałam że głupie rozwiązanie.
Pewnie,ze będę szukała pracy tylko pójdę do kolejnej agencji i będzie to samo.Chciałam wiedzieć jak wygląda tutaj sprawa z praca podczas ciąży.
Mam bardzo dobry zawód i mogłabym ,myśle,ze be bez problemu dostać tu prace w swoim fachu ale hehehe język nie znam go aż w takim stopniu by sobie proradzić.Od wreześnia idę do szkoły może to coś mi pomoże wtedy mogę pracować całą ciązę.Zmartwił mnie fakt ,ze miałabym ciagać palety z brzuchem bo zasięgnęłam języka w pracy i niestety dziewczyny tak pracują w ciązy niestety chyba trafiłam na obóz pracy bo tam dziewczyny pracujące w agencji czy nie sa do wyeliminowania.Zaczynja się wędrówki z adwokatami i wtedy to się troche zmienia.Słyszałam ,ze kobiety w ciązy nie mozna zwolnic ale chyba jednak można.Jestem zielona w tym temacie i chciałam tylko dowiedzieć sie czegoś w tej kwestii by podjąć mądra decyzje.Choruje na nadczynność tarczycy w ciąży nie wiem jak będzie z moim zdrowiem.Bardzo chcemy dziecko ale też chcemy za coś żyć więc dlatego tak wnikliwie wszystko analizuje.Mąż od września idzie do innej pracy też nie wiadomo czy tam nie uda się by miał lepsze warunki.
Trochę źle mnie zrozumiałyście ;)

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #4 Ocena: 0

2014-07-29 06:48:46 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Tak to jest na forum Kopina, ty piszesz, co Ci po gloie chodzi... Mi piszemy, co nam do glowy przychodzi ;-).

Tak, jak juz pisalam, w teorii kobiata w ciazy ma tu bardzo dobrze. Prawo angielskie ja chroni. Ale z prawem jest tak, ze nie kazdy je respektuje. Jesli wiesz, ze tak jest u ciebie w pracy, to po prostu nie licz, ze ciebie potraktuja lepiej.

Dlaczego uwazasz, ze jak bedziesz szukac prace przez kolejna agencje, to sytuacja bedzie taka sama? Przeciez przez agencje tez mozna dostac pozniej kontrakt bezposrednio od pracodawcy. I nie kazda praca agencyjna, to magazyny, chlodnie i tasmowka. Uwierz mi, ja mam zajeb... prace i trafilam do niej wlasnie przez agencje. Co prawda, po kilku miesiacach musialam sie starac o przyjecie na stale - zlozyc podanie, CV, list motywacyjne i konkurowac z innymi kandydatami, bo stanowisko bylo ogloszene i w gazetach i na internecie. Ale wlasnie dlatego, ze ja juz tam pracowalam, to mialam prace prawie w kieszeni :-). Moj pracodawca zainwestowal we mnie duzo pieniedzy na kursy i szkolenia, a teraz musi mi na dodatek duzo placic, bo mi podniosl kwalifikacje :-D.

Po drugie, kto ci kaze szukac pracy, tylko przez agencje? Malo, to jest ogloszen wlasnie w gazetach i na internecie? Jak nie sprobujesz, to na pewno nie dostaniesz.

A z wlasnej ciekawosci, moge spytac jaki masz zawod?

Do góry stronyOffline

kardam

Post #5 Ocena: 0

2014-07-29 07:32:22 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z tym zwolnieniem kobiety w ciąży to nie do końca tak jest. Nie można zwolnić kobiety z powodu ciąży. Jeśli kobieta zostanie zwolniona z powodu ciąży jest to uznawane za dyskryminację i jeśli potrafi to udowodnić może z pomocą różnych organizacji bądź prawników ubiegać się o powrót do pracy bądź zadośćuczynienie.
Co do nadczynności tarczycy. Ja mam akurat niedoczynność i trafiłam w ciąży pod opiekę szpitala, który ma w zwyczaju kontrolować stan zdrowia co 4 tygodnie. Miałam i w obecnej ciąży też mam wizyty te w szpitalu u endokrynologa na oddziale Women's Health i jak tylko do endo zgłaszałam jakiś problem z ciążą, to on wołał ginekologa czy położną, żeby ze mną to omówili.

Do góry stronyOffline

antolinka85

Post #6 Ocena: 0

2014-07-29 09:09:47 (11 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

Angela, moja tez się ciągle tak wydziera, najgorsze są noce bo albo się ciągle wierci i mnie budzi albo, co najczesciej sie dzieje budzi się z wrzaskiem i wstajemy 5-6 potem ona sobie spi na spacerze a ja już straszyć zaczęłam ;-) Przed wczoraj wyszła nam 3 jedynka, górna lewa i widze, że już górna prawa będzie się przebijać obym wtedy mogła wreszcie spaćććććććććććććććć :-)
Ps. do tego czasem nagle wpada w taki histeryczny płacz i nie wiem czy charakter sie ujawnia czy z bólu.

No i mam inny problem kupiłam jej już kiedyś niekapek z tt i nie chce z niego pić :-( tylko gryzie ten dziubek.*TIRED*

[ Ostatnio edytowany przez: antolinka85 29-07-2014 09:17 ]

„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

kardam

Post #7 Ocena: 0

2014-07-29 09:19:15 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Antolinka Moja pierwszego niekapka też nie umiała obsługiwać, dopiero drugi jej przy pasował. Także z niekapkami trzeba też wycelować :-) jest ich tyle rodzajów, że każdemu dziecku co innego pasuje.

A my dziś do alergologa. Wyniki z krwi już mamy. Na szczęście Nelą na 6 stopni 'alergizacji' ma góra 2 stopień, ale na 27 odczynników sprawdzonych wykazuje alergię na ponad połowę. Zobaczymy co alergolog powie na te wyniki, jak je zinterpretuje.

Do góry stronyOffline

Kopina

Post #8 Ocena: 0

2014-07-29 13:33:20 (11 lat temu)

Kopina

Kobieta

Z nami od: 03-07-2014

Jesrem optometrysta i ootykiem czyli badanie wzroku,soczewki kontaktowe,okulary,no niby moglabym robic okulary ale tu juz chyba bylyby schody :p

Macie racje.ze nie koniecznie musi to byc agencja.
Mieszkamy prawie od roku w takiej dziurze ze szok wkolo same magazyny i nic wiecej nie ma.DLatego uczepilam sie tych magazynow :)

Do góry stronyOffline

angela89223

Post #9 Ocena: 0

2014-07-29 14:32:03 (11 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

Kopina w milton keynes napewno znalazlabys prace w zawodzie, jesli zaczniesz mowic pelno ogloszen widzialam na indeed. Z kettering blisko do mk, tylko pewnie ceny mieszkan was przeraza.

Do góry stronyOffline

angela89223

Post #10 Ocena: 0

2014-07-29 14:36:54 (11 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

Antolinka ja nie wiem jak Ty dajesz rade moja tak strasznie sie darla 2 tyg teraz troche wrzucila na luz, wczesniej tez nie byla aniolkiem, malo spi duzo marudzi od urodzenia, ostatnio daje czadu nie ma litosci, a ja chodze jak zombi, jeszcze mlody ma wakacje przez te 5tyg chyba sfiksuje totalnie, a za 4tyg do pracy, domu dalej nie znalezlismy ahh ogolnie szkoda gadac....

Do góry stronyOffline

Strona 9750 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9749 | 9750 | 9751 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,