MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9740 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9739 | 9740 | 9741 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 9740 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jotkadakotka

Post #1 Ocena: 0

2014-07-09 22:32:10 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Ciotka, a Ty zlozylas podanie o pierwszy 12-miesieczny paszport dla maluszka, czy o tymczasowy? Bo to chyba dwie rozne rzeczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

angela89223

Post #2 Ocena: 0

2014-07-10 05:48:28 (11 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

Antolinka ja smaruje calgel 3+ badz dentinox proszki o kant doopy u nas.
Widze ze u Jotki wolniej wychodza zabki mojej od zeszlego wtorku jak sie zabek przebil juz jest milimetr bialego na wieszchu w tydzien, moze dlatego moja tak cuduje bo szybko wylaza. Ide spac dalej. Pa kobitki

Do góry stronyOffline

ciotkaluta

Post #3 Ocena: 0

2014-07-10 09:04:44 (11 lat temu)

ciotkaluta

Kobieta

Z nami od: 19-06-2013

jotkadakotka, nawet mnie nie denerwuj:-o:-o ja powiedziałam facetowi w okienku w konsulacie że za 3 tyg. jade na wakacje i musze mieć paszport to on mi powiedział że tymczasowy na rok dostane dla maluszka najprędzej bo za 2 tyg. to teraz co???? ja nie wrócę na niego??????*TIRED*
marlena

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2014-07-10 09:30:49 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie, ten pierwszy paszport wyrobiony przed 12 miesiacem zycia jest tymczasowym paszportem (jak nie masz ani polskiego aktu orodzenia ani PESELu. Moze dziecko na nim podrozowac do konca daty waznosci.

paszport tymczasowy dla dziecka
Ada

Do góry stronyOffline

Marti85

Post #5 Ocena: 0

2014-07-10 10:07:41 (11 lat temu)

Marti85

Kobieta

Z nami od: 02-05-2013

Wczoraj rozmawialam z USC w Polsce i potrzebne sa akty urodzenia rodzicow ( max 2letnie) jak nie jestesmy malzenstwem i przetlumaczony ang akt urodzenia malej i podanie. Niestety nie ma mi tego teraz kto zalatwic i polece w sierpniu i pozalatwiam. jak bede miala ten polski akt urodzenia to moge w ambasadzie za jednym razem podanie o PESEL i paszport 5 letni zlozyc. mam nadzieje ze przed grudniem to zlatwie bo wykupilismy wczasy na grudzien a paszport malej do listopada wazny;/
ja w maju lecialam na tymczasowym z mala do polski i w Anglii mi nic nie powiedzieli a w Polsce zapytali o akt urodzenia dziecka bo ma inne nawisko niz ja….i ze nastepnym razem mam miec ten akt. Taka biurokracja w Polsce ze szkoda gadac…
moja corka ma 11 miesiecy i budzi sie w nocy z 20 razy!! ma 8 zebow i nie widac nastepnych, nie wiem co z nia. Jesli chodzi o jedzenie to je wszytko- najbardziej lubi ogorki kiszone mojej babci i kapusniak, parowki i lody;)

Do góry stronyOffline

paryzanka

Post #6 Ocena: 0

2014-07-10 10:40:10 (11 lat temu)

paryzanka

Kobieta

Z nami od: 07-12-2008

Witam,

Filipek za tydz.skonczy pół roczku:)
Chodząc na ważenie,rozmawiałam z kobietami na temat wprowadzania nowych produktów dla Malucha,oprócz książeczek dostałam także info,( co tylko potwierdziło moja teorie-z córka postepowalam podobnie),ze dzieci karmione piersia powinny byc do 6 m-ca wyłącznie mlekiem mamy,nst.powolutku wprowadzać nowe produkty zaczynając najlepiej od kleikow,kaszek po warzywa i owoce.
Jesli o nas chodzi,z racji pojawienia sie tzw."okienka immunologicznego" w 5tym m-cu dziecka karmionego piersia( w 6tym karm.sztucznie),rozpoczęliśmy od wprowadzenia glutenu-tudzież kaszki mamy i owsiankę.
tak wiec mój smyk zakosztowal tego,zjada ze smakiem odpowiednie porcje,z racji tego,ze zauważyliśmy wielkie zainteresowanie z jego strony jedzeniem(gdy my jemy),zaczęłam - podkreślam-bardzo powoli podawać mu owoce(do porannej kaszki),oraz małe porcje obiadku,z pierwszych warzyw:),po nich dopełnia sie moim mleczkiem.
Cały czas,w dzien i w nocy(ok.2razy)jest na moim mleczku.
Nie jestem zwolenniczka zbyt szybkiego "przejścia"z mleka naturalnego(inaczej jest z mieszanka),na "normalne"jedzenie.Wciaz dieta półrocznego malca winna składać sie z mleka.
Dodam tylko,ze córkę prowadziłam bardzo podobnie,uwielbia jeść i zjadła dosłownie wszystko;)
Filipek w porównaniu do córy,jest większy i cięższy o półtora kg.( ta sama waga i wzrost urodz.),apetyt mu dopisuje i chętnie kosztuje nowości.
Za tydz.wybieramy sie na ważenie,ale jego aktualna waga oscyluje miedzy8.400-8.500g.
Jest pogodny i baardzo grzeczny,bardzo lubi spać,potrafi na drzemce do 6 godz.nawet:0
Trafił nam sie Aniołek;)
Corcia ,muszę powiedzieć,ze była bardziej wymagająca,choc równie bezproblemowa,nie przerabialiśmy o obu przypadkach ani boli brzuszka/kolek,chętnie i równie często cycali obydwoje(corcia do 14m-ca,synka rownież tyle chce karmić-do końca nst.zimy a ile będzie czas pokaże;)), chowali/ja sie nam jak narazie bardzo dobrze;)
Na wakacje lecimy za niecałe 4 tyg.Cały czas czekamy na paszport(w kwietniu złożyliśmy o ang.i tydz.temu o polski).
Ang.niewiemy kiedy dostaniemy a pl.będzie wysłany 22-go lipca,za dodatkowa opłata,w normalnym trybie dostalibysmy w dzien wylotu;),dla zainteresowanych ,mieszkających w Londynie,nie trzeba jechać do ambasady,mozna to załatwić w POSK-u,umawiając sie wczesniej na wizytę.

Pozdrawiam Wszystkie Mamusie;)

[ Ostatnio edytowany przez: paryzanka 10-07-2014 10:59 ]

Do góry stronyOffline

ciotkaluta

Post #7 Ocena: 0

2014-07-10 14:41:02 (11 lat temu)

ciotkaluta

Kobieta

Z nami od: 19-06-2013

no ja tez się pokusiłam i kupiłam małemu kleik ryżowy i jabłuszko w słoiczku bo tak pięknie patrzy jak my jemy. kleiku nie chciał wcale choć zrobiłam na moim mleku a jabłuszko i owszem ale całe szczęście że dałam mu tylko pół łyżeczki żeby sprawdzić reakcje bo od 2 dni płacze że go brzuch boli i nie chce zrobić kupy.więc narazie odpuszczam sobie jedzonko inne niż mój cycuś:-] mały za 10 dni skończy 5 miesięcy, waży 8.100 i jest długi na 76cm. to chłop jak dąb mi rośnie*THUMBS UP* ciuchy na 6-9 mu ubieram od czasu jak skończył 3 miesiące a śpiochy teraz to 9-12 bo nogi ma za długie*ROFL* a wcale nie jest grubiutki ale palucha od nogi jeszcze do buzi nie wsadzi bo brzuchol mu przeszkadza i wiecie co już dwa razy przyłapałam go jak powiedział "DYD" jak był głodny a ja mówie mu przed każdym karmieniem "chcesz dyda?" i teraz nie wiem czy mi się wydawało tylko czy naprawde powiedział to świadomie:-o.
dziś było ostatnie szczepienie i czekam na to co będzie,oby było bez objawowo*DONT_KNOW* a 29.7 lece do Polski pochwalić się rodzince synusiem i zobaczyć synusia siostry bo urodziła 3 miesiące przede mną
marlena

Do góry stronyOffline

Numer Skype

ilka79

Post #8 Ocena: 0

2014-07-10 14:58:47 (11 lat temu)

ilka79

Kobieta

Z nami od: 14-02-2014

Czesc mamuski!
Pewnie mnie nie pamietacie,ale jakos czasu u mnie malo na forum,wiec pisze bardzo sporadycznie.
Widze,ze temat wprowadzania nowosci u maluchow.My za 2 dni konczymy 6 miesiecy I powoli sie zaczynam przygotowywac do podawania czegos innego niz mleko.Jeszcze miesiac temu,malego zupelnie nie interesowalo co jemy,ale teraz juz widac bardzo,ze jest gotowy na nowosci.Tak wiec pewnie na dniach zaczne powolutku rozszerzac mu diete:-] Ostatni raz byl wazony niecaly miesiac temu I wazyl 10.650 kg:-] Mierzony z jakies ponad 2 miesiace temu mial 70 cm dlugosci,wiec teraz az sie boje ile ma.Ciuszki na 9-12 juz malawe,wiec nosi juz 12-18 I sa w sam raz.:-]Za to pomimo swojej wagi jest tak ruchliwy,ze sama jestem zdziwiona,gimnastykuje sie calymi dniami,jego wlasne stopy sa najlepsza zabawka.Przesypia cale nocki bez zmian,rano musze go budzic,zeby starsza corke do szkoly zawiezc.W ciagu dnia spi 3 razy,lacznie okolo 3,5 godziny,wiec naprawde wszystko mozna przy nim zrobic,a jak nie spi to zajety sam soba.:-]
My tez sie wybieramy do Pl,juz 21 na 5 tygodni,wiec az sie boje pakowania,bo tyle rzeczy musze zabrac ze soba.Zdecydowalam,ze czesc wysle wczesniej kurierem,bo inaczej sie nie zapakuje.

Do góry stronyOffline

antolinka85

Post #9 Ocena: 0

2014-07-10 16:07:39 (11 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

Jotka, ja nie wiem jak będzie z tymi moimi odwiedzinami. Za późno przylatuje bo w połowie sierpnia, a jak przylece to musze wszystko ogarniac w nmowym mieszkaniu (jeżeli jakieś znajdziemy ;/ )a do tego lecą moi znajomi ze mną w odwiedziny więc typowe ogarniaie zacznie się jak wrócą. A Ty kiedy lecisz do Polski?
ps. a niby jak ja bym się miała zabrać z tym łóżeczkiem :-P? Chyba że planujesz jechać potem do mnie z Polą :-]?

Angela, no to jak Twojej tak szybko wychodzą, to pomęczysz się troche i spokój będziesz miała :-) a u nas idą i idą, pewnie za miesiąc wyjdą albo dwa. Ja oszaleje jak tak będzie z każdym zębem bo do dwóch lat to ona może połowe zębów będzie miała :-D

Citokaluta, a jak Tatuś się sprawuje? W końcu to jego pierwszy syn :-)

Witajcie po przerwie Ilka79 i Paryzanka :-)

„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

kardam

Post #10 Ocena: 0

2014-07-10 17:20:48 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Hej dziewczyny :-)
A ja wpadam z pytaniem. Co ja mogę do samolotu wziąć dla Korneli do jedzenia? Tzn lecimy tak, że wypada Jej popołudniowa kaszka w samolocie i po lądowaniu w Pl wieczorne mleczko. I zastanawiam się czy mnie wpuszczą z wodą w butelkach i jak jest z mlekiem zmodyfikowanym?
Właśnie dziś nadałam paczkę do Pl z mlekiem zamkniętym, a w domu został mi już tylko otwarta puszka i mam nadzieję, że to nie będzie problem? Bo zanim mi przyjdzie kolejne zamówienie z mlekiem, to ja będę już w Pl :-/

Do góry stronyOffline

Strona 9740 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9739 | 9740 | 9741 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,