MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9739 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9738 | 9739 | 9740 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 9739 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

angela89223

Post #1 Ocena: 0

2014-07-09 16:46:51 (11 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

Ja tez daje sloiczki bo wiem ze mieso i warzywa sa sprawdzone, za jakis czas zaczne podawac nasze obiady. MM 5 sloiczkow obiadowych? Bo chyba nie kumam?! Moja zjada pol malego obiadowego miedzy 3-4 pm i pol owocowego okolo 9am. Reszta to mleko badz mleko z kleikiem ryzowym lub kukurydzianym, zaraz bede wprowadzac owsianke i po niedzieli cale jako do obiadu, tzn bialko i zoltko.

Antolinka Mloda drze sie w dzien okrutnie, dotego piszczy i krzyczy jak chce ja uspic to musze jej dobrze smoczek zelem na zeby wysmarowac, poszarpie sie czasem rzuca sie na wszystkie strony, nie codziennie ma takie akcje ale ma. Ogolnie teraz tez wszystko wymusza piskiem, lub rykiem nawet jak widzi, ze ide po schodach na gore to juz wyje... Jakos przetrwamy;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

poncia88

Post #2 Ocena: 0

2014-07-09 17:22:02 (11 lat temu)

poncia88

Kobieta

Z nami od: 19-09-2013

Czesc Kobietki:)oj widze ze wateczek o mamuskach wkoncu ruszyl bo ostatnio zapadla tu totalna cisza:(Fajne macie tematy o zabkach i jedzonku kiedy ja to bede przerabiac-przyjdzie jak dzis)

Mam pytanko do was gdzie i jakie polecacie sklepy z odziezaa ciazowa dla przyszlej mamy w sierpniu jade do PL na weselicho i musze sie juz powolutku zaczac rozgladac...?

Do góry stronyOffline

Matti123

Post #3 Ocena: 0

2014-07-09 17:23:40 (11 lat temu)

Matti123

Kobieta

Z nami od: 23-05-2013

5 sloiczkow?!?! To co ty mu dajesz ? U nas dwa dziennie- obiadek i deserek. Kaszke daje do mleka tylko na noc. Jutro zaczynamy grysik wprowadzac.

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #4 Ocena: 0

2014-07-09 17:43:54 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Poncia, ja duzo kupowalam z New Looka, bo moglam zamowic przez internet, odebrac paczke ze sklepu i wziasc do domu. Jak mi nie pasowalo, to odnosilam do sklepu, ktory zreszta mam 10 minut spacerkiem od domu, a 5 od pracy.

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #5 Ocena: 0

2014-07-09 18:00:51 (11 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Sloik - owsianki na sniadanie, owocow na drugie, obiad, deser, rice pudding na kolacje. Po kazdym sloiku dalej otwiera buzie :-o w tym linku, ktory wkleilam jest, ze rodzic wybiera co i kiedy, a dziecko ile. No ale tyle co on to juz przesada. No i my, sami dla siebie i dzieci, jemy 5 razy dziennie, wiec Mlody je ok. 8, 11, 14, 17, 20, a potem idzie albo i nie, spac :-D

Sloiki daje zawsze na poczatku, zeby zobaczyc co dziecko lubi a czego nie. Teraz juz wiem co gotowac i juz w niedziele zje z nami pierwszy wspolny obiad - warzywa z parownika i duszona piers z kurczaka. Dzis mu kupilam owsianke i kleik ryzowy, takze spoko, przynajmniej wiem ile przygotowywac.

Do góry stronyOffline

antolinka85

Post #6 Ocena: 0

2014-07-09 20:06:08 (11 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

Anulka, Ty się tak nie rozpędzaj, bo Lilii zęby wychodzą przez 3 miesiące :-P coś tam widać, ale nie wiem czy to ząbki a dotknąć nie da.
Nie martw się, Twojemu synkowi wyjdą wszystkie na raz i będziesz miała po kłopocie :-)

Jotka, Lilia to woli każde łóżeczko w którym jest kuzyn :-].
Wiesz, to nie chodzi ,że nie jej w turystycznym nie ma za co się złapać, a w tym drewnianym co ją wsadziłam to hyc na nogi. Dzisiaj ciągle tylko stała jak była na posesji kuzyna :-D

Angela a Ty jaką maścią smarujesz swojej córze dziąsła? Moja upiornica dziś się rzucała jak miała usnąć, no nie chce mi tutaj usypiać w łóżeczku a mi kręgosłup siada. Odkąd sama siada to nawet budząc się z krzykiem w nocy to jeszcze oczy zamkniete a ona bach siedzi.Ps. jak się troche pomęczyła wrzeszcząc na mnie w łóżeczku to wysmarowałam smoka maścią i usnęła ,oczywiście z poklepywaniem i głaskaniem *TIRED*

Co do słoiczków to moja zjada 190ml czy ile tego jest w dużych od gerbera. tzn zjadała bo przez tą gorączkę coś jej się porobiło i kiepsko je.

Wiecie co, straszliwie się dzisiaj zdenerwowałam. Zmieniamy mieszkanie bo jak wiecie u nas straszna wilgoć, no i chłopaki znaleźli niedaleko nas fajne nawet bliżej do przychodni podpisali wczoraj umowe zaplacili a dzis sie okazuje, że właściciel już sobie sam komuś wynają mieszkanie i dupa! A było super, odnowione , w dobrej cenie i duże oczywiscie mialo wady ale bylo najlepsze i teraz mamy 10 dni na znalezienie nowego ciekawe jak :-[:-[:-[:-[*DONT_KNOW*:-|
„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #7 Ocena: 0

2014-07-09 20:26:03 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

MM, ja rozumiem... Trojka dzieci, malo czasu, a sloik nie az taka straszna rzecz. Ale co ma sloik do sprawdzania, co dziecko lubi a czego nie, to ja nie mam pojecia *DONT_KNOW*. To nie mozna dziecku gotowac i sprawdzac, co lubi?

Antolinka, ja myslalam, ze Lilka to juz zabki ma. Polce, to juz dwa biale zabule wystaja na dole. Tak gdzies ze 2 dobre milimetry.

No co, po przyjezdzie wybrawa na car boot i szukanie drewnianego lozeczka? A moze cos na ebayu za pare funtow trafisz. Tylko mi sie tesciowa nie przejmuj!

I wspolczuje z tym mieszkaniem :-(. Niestety tak czasem jest, ze na ch... sie trafi. Jeszcze cos chlopaki znajda fajnego :-*.

Do góry stronyOffline

antolinka85

Post #8 Ocena: 0

2014-07-09 20:44:05 (11 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

No ja dzisiaj już ide spać bo eksploduje! Napisałam Jotka esej do Ciebie a tu bach wyskoczylo ze bład...

W skrócie: Lilia ma 2 ząbki, ale idą chyba kolejne. tamte wychodziły 3 miesiace zanim sie przebiły.
Łóżeczko znalazłam w ogłoszeniach na fb za free bo bez srub ale juz go nie ma :-(
Z mieszkaniem to masakra bo mamy 10 dni, i jak znam zycie znowu to bedzie wybrane na szybko wielkie g...........
ps. wyprzedzam Twoją propozycję, nie nie przeprowadze się w Twoje okolice ;-) :-]

A i poszukam Ci na necie ksiazke o zywieniu maluchow co siostra kserowała
„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #9 Ocena: 0

2014-07-09 20:56:33 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Antolinka, w moja okolice sie przeprowadzac nie musisz... Wystarczy, ze zaraz obok :-].

A jak do mnie pod koniec wakacji przyjedziecie (Tak, to juz zaplanowane. Nie masz nic do powiedzenia.), to moze uda mi sie lozeczko zalatwic (znam kogos, kto ma do oddania).

Bede trzymac kciuki za fajne mieszkanko no i przesylam buziaki dla Lilki.

Do góry stronyOffline

ciotkaluta

Post #10 Ocena: 0

2014-07-09 22:16:56 (11 lat temu)

ciotkaluta

Kobieta

Z nami od: 19-06-2013

marti ja właśnie wyrabiałam synkowi w zeszłym tyg. w Manchaster. wzięłam polski akt urodzenia i na wrazie co angielski, i sie okazało że na polski akt moge wyrobić 5 letni ( nie mamy jeszcze peselu) i czekam 6 tyg. a na angielski akt, tymczasowy roczny ( 2 tyg. czekania) Ja za 3 tyg. lece do polski na wakacje to wzięłam oby dwa paszporty,koszt 42F. ja z moim nie jesteśmy po ślubie ale nie musieliśmy mieć żadnych naszych aktów urodzenia.miałam tylko te 2 akty ur. synka+ 2 zdjęcia + nasze dowody i na miejscu wypełniłam wniosek. acha i żeby nie jechać znowu do Manchester to na poczcie wykupujesz plastikową kopertę "special delivery up to 500gram" za 7.15F. dajesz wraz z wnioskiem i wysyłają ci do domu paszport tylko że to trwa 1-2 tyg. dłużej ( tak powiedzieli) to po tymczasowy jedziemy osobiście a ten 5 letni wyślą.
A ja mam pytanie w związku z tym tymczasowym paszportem dla maluszka: w necie pisze że to tylko na wjazd do polski jest ważne to jak ja wróce z małym spowrotem do anglii za miesiąc????:-o:-o
marlena

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Strona 9739 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9738 | 9739 | 9740 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,