MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9738 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9737 | 9738 | 9739 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 9738 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

antolinka85

Post #1 Ocena: 0

2014-07-08 21:57:09 (11 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

Ciąża... hmmm czasem się zastanawiam czy ta moja złośnica nie wyszła z podziemia a nie z mojego brzucha ;-).

Ja ciąży nie pamiętam, a co lepsze w 3 trymestrze nie pamiętałam jak wymiotowałam 2 pierwsze miesiące :-D

Co do obaw o zdrowie dziecka,ja w ciąży nie miałam problemów dopiero po porodzie zaczęły się przyziemne problemy bo to kolka, jak kolka jeszcze była zaczęła moja ząbkować a jedyneczki wyszły jak kolka się skończyła czyli w 7 miesiącu, potem zaczęły się krzyki nocne od połowy 7 miesiąca i tak mnie dręczy do tej pory moja mała przeraźliwie wrzeszcząc nocą ale chyba znowu zęby idą,niestety przechodzi gorzej niz przy pierwszych. A i mi gorączkowała, potem wysypka chyba potówki bo cała była wysypana a duszno się zrobiło,no i do tego biegunnka. Więc nie ma co się zastanawiać bo to różnie bywa w życiu i można się męczyć do momentu aż dziecko zacznie mówić i bedzie wiadomo co mu dolega :-D
Prawda Jotka ;-)? Nasze córy miały podobne terminy i w budzeniu nocnym też nie odbiegają od siebie :-D
„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jotkadakotka

Post #2 Ocena: 0

2014-07-08 22:18:01 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

A no tak Antolinka. Choc moja, az tak bardzo mocno nie przechodzi wszystkiego jak twoja, to niestety tez zaliczamy podobne problemy. Byly i kolki i inne nie wytlumaczone problemy. I choc pierwsze dwa zabki pojawily sie bez wiekszych problemow, to chyba kolejne nie wyjda juz tak latwo. Niedawno zaczela przesypiac noce bez karmienia (choc trzeba bylo i tak do niej wstawac), to teraz zaczela sie budzic gdzies 1-4 w nocy i nie spi przez dobre 2 godziny. Dawanie butelki nic nie pomaga. Do tego marudzenie w dzien, jak sie nad nia nie skacze i nie zabawia. Czasami juz nie wiem co robic... *TIRED*

Ale nie oddalabym mojego lobuza za zadne skarby swiata!!! Jest moja i kocham ja nad zycie *IN LOVE**IN LOVE**IN LOVE*.

Do góry stronyOffline

angela89223

Post #3 Ocena: 0

2014-07-09 05:20:08 (11 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

Witam, a my dzis z Sarulka lobuzem wstalysmy o 4 taka Dama zrobila pobudke, a teraz sobie usnela, szkoda ze mi sie spac odechcialo, u Nas zebow ciag dalszy jeden juz jest ma gdzies 1mm drugi wlasnie wylazi...

Do góry stronyOffline

antolinka85

Post #4 Ocena: 0

2014-07-09 06:58:11 (11 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

No Jotka właśnie o tym pisałam ;-) Ja musze chyba swoją karmić o 1-2 bo potem mi sie co chwile budzi tak jak dziś i będę chodziła jak zombie :-D
No ja nie wiem czy to możliwe ale widać jakby szły jej dolne trójki, ale przecież one wychodzą ostatnie... ehhh :-)

Moja łobuziara co raz więcej staje w łóżeczku kuzyna, jednak powiem Wam szczerze, że teraz bym kupiła drewniane łóżeczko, bo w tym siedzi a w turystycznym nie chce :-)

Angela u Lilii było to samo delikatnie przebiła się jedna jedynka a zaraz druga poszła. A jak Twoja córa to znosi?
„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #5 Ocena: 0

2014-07-09 09:17:10 (11 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

A ja juz zaprzestalam kupowania "sloiczkow", zostalo jeszcze kilka do wyjedzenia i koniec. Ile Wasze dzieci zjadaja? Bo moj nie ma zadnych ograniczen, jak maly kociak, je i rzyga. Zjada 5 sloikow dziennie, kazdy po 125g (czyli te najmniejsze) i do tego spija mi cale mleko + woda z kubka. Ograniczenia w jedzeniu pojawiaja sie przy sloiku ze szpinakiem, kalafiorem i serem - nie tknie :-] Do tego nauczyl sie piszczec i wymuszac. Dzieci jak jedza loda to normalnie poszedlby i im wyszarpal z reki, no to dzieci siedza z lyzeczkami i dziela sie lodami, to samo z bread stickami, herbate z mlekiem uwielbia i sok jablkowo - mietowy. Ale i noce zaczal lepiej przesypiac, budzi sie tylko raz, co kilka nocy wraca znow brak snu, jedna taka noc i znow spi ladnie.

Jutro ide zlozyc papiery do nowej pracy, zobaczymy co z tego wyniknie i jak tatus da sobie rade.

Szukamy tez samochodu i zaczelam przegladac internet - pomysl na wakacje. Hmmmm - Walia czy Szkocja, moj chce jechac na 2 tygodnie, ja nie wiem czy Mlody wytrzyma 2 tygodnie w hotelu, wiec ja optuje na poczatek na 1 tydzien. Szukam czegos gdzie jest cicho, spokojnie, nie ma wielu ludzi. Jak mozecie cos polecic to piszcie ;-)

Do góry stronyOffline

anulkaa_

Post #6 Ocena: 0

2014-07-09 12:14:53 (11 lat temu)

anulkaa_

Kobieta

Z nami od: 03-10-2008

Antolinka to Lili zanim skończy rok będzie miała wszystkie zęby :D a mój 8 miesięcy i trochę i na razie cisza w buzi :D

Mamamyszow mój ma to samo mógł by jeść i jeść a później godzine a i 3 po jedzeniu mu się jeszcze odbija i ulewa więc daje mu porcje i koniec trochę pomarudzi ale jak zobaczy że nic nie dostanie już to jak ręką odjąć przestaje marudzić

Mój Antek zakochał się w chodaku wyciągnąć go z niego nie można a zapyla że myślę że po prostej jak by mógł się rozpędzić to bym miała co robić by go złapać :D

Do góry stronyOffline

Marti85

Post #7 Ocena: 0

2014-07-09 12:59:28 (11 lat temu)

Marti85

Kobieta

Z nami od: 02-05-2013

hej Dziewczyny, wrabiała ktoras drugi paszport dziecku ale tymczasowy- roczny. Wiem, ze kolejny jest 5-letni, ale trzeba miec PESEL. Zeby dostac PESEL musze miec nasze akty urodzenia (narazie nie moge leciec do Polski). Podanie o nowy paszport mozna skladac dopiero jak konczy sie waznosc poprzedniego?? sorki ze zawracam Wam tym glowe, ale dzwonilam do ambasady chyba 10 razy i caly czas zajete.

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #8 Ocena: 0

2014-07-09 15:33:55 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Antolinka, a moze Lilka woli drewniane lozeczko kuzyna, bo to jest nie jej lozeczko, a nie dlatego, ze jest drewniane?

Co do zabkow, to mojemu mezowi wyrosly trojki zanim mu wyszly bodajrze dwojki. Takze wszystko mozliwe. No i ostatniego mleczaka mial wyrwanego jak mial jakies 33 lata :-o.

MM, my na wycieczki/urlopy lubimy Kornwalie. Dlaczego uwazasz, ze Misiej nie wytrzyma 2 tygodni w hotelu??? Jak wytrzyma tydzien, to jestem pewna, ze przy drugim nie bedzie mialo dla niego znaczenia, ze nie jest w domu.

Marti, nie wiem jak jest z paszportami dla dzieci, ale moj maz wyrabial w tamtym miesiacu w Polsce paszport, jak jego byl jeszcze wazny przez rok. A czy ktos z rodziny nie moze odebrac waszych aktow i wam wyslac?

Do góry stronyOffline

ania341

Post #9 Ocena: 0

2014-07-09 16:17:52 (11 lat temu)

ania341

Kobieta

Z nami od: 11-08-2013

Cytat:

2014-07-09 09:17:10, MamaMyszow napisał(a):
Ile Wasze dzieci zjadaja? Bo moj nie ma zadnych ograniczen, jak maly kociak, je i rzyga. Zjada 5 sloikow dziennie, kazdy po 125g (czyli te najmniejsze) i do tego spija mi cale mleko + woda z kubka.

aż 5??? :-o
nie wiem jakoś strasznie dużo, nie możesz mu chociaż sniadanka robić sama?? np. owsianka zalewasz wodą i dodajesz toszkę banana na smaczek.
ja słoiczkiem ratuje się w porze obiadu gdy nie mam czasu go sama zrobić lub podaje deserek tak dla odmiany najczesciej custard bo sama nie umiem zrobić, nie podaje codziennie gotowego jedzonka, feee :-!

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #10 Ocena: 0

2014-07-09 16:27:03 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Cytat:

2014-07-09 16:17:52, ania341 napisał(a):
Cytat:

2014-07-09 09:17:10, MamaMyszow napisał(a):
Ile Wasze dzieci zjadaja? Bo moj nie ma zadnych ograniczen, jak maly kociak, je i rzyga. Zjada 5 sloikow dziennie, kazdy po 125g (czyli te najmniejsze) i do tego spija mi cale mleko + woda z kubka.

aż 5??? :-o
nie wiem jakoś strasznie dużo, nie możesz mu chociaż sniadanka robić sama?? np. owsianka zalewasz wodą i dodajesz toszkę banana na smaczek.
ja słoiczkiem ratuje się w porze obiadu gdy nie mam czasu go sama zrobić lub podaje deserek tak dla odmiany najczesciej custard bo sama nie umiem zrobić, nie podaje codziennie gotowego jedzonka, feee :-!

No to dogadalas Aniu!
*THUMBS UP*

Tylko zaraz ci sie oberwie od MM :-D.

Do góry stronyOffline

Strona 9738 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9737 | 9738 | 9739 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,