Str 9738 z 9770 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
antolinka85 |
Post #1 Ocena: 0 2014-07-08 21:57:09 (11 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2013 Skąd: Crewe |
Ciąża... hmmm czasem się zastanawiam czy ta moja złośnica nie wyszła z podziemia a nie z mojego brzucha  .
Ja ciąży nie pamiętam, a co lepsze w 3 trymestrze nie pamiętałam jak wymiotowałam 2 pierwsze miesiące
Co do obaw o zdrowie dziecka,ja w ciąży nie miałam problemów dopiero po porodzie zaczęły się przyziemne problemy bo to kolka, jak kolka jeszcze była zaczęła moja ząbkować a jedyneczki wyszły jak kolka się skończyła czyli w 7 miesiącu, potem zaczęły się krzyki nocne od połowy 7 miesiąca i tak mnie dręczy do tej pory moja mała przeraźliwie wrzeszcząc nocą ale chyba znowu zęby idą,niestety przechodzi gorzej niz przy pierwszych. A i mi gorączkowała, potem wysypka chyba potówki bo cała była wysypana a duszno się zrobiło,no i do tego biegunnka. Więc nie ma co się zastanawiać bo to różnie bywa w życiu i można się męczyć do momentu aż dziecko zacznie mówić i bedzie wiadomo co mu dolega
Prawda Jotka  ? Nasze córy miały podobne terminy i w budzeniu nocnym też nie odbiegają od siebie  „Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”
|

|
 |
|
|
jotkadakotka |
Post #2 Ocena: 0 2014-07-08 22:18:01 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2008 Skąd: Poole |
A no tak Antolinka. Choc moja, az tak bardzo mocno nie przechodzi wszystkiego jak twoja, to niestety tez zaliczamy podobne problemy. Byly i kolki i inne nie wytlumaczone problemy. I choc pierwsze dwa zabki pojawily sie bez wiekszych problemow, to chyba kolejne nie wyjda juz tak latwo. Niedawno zaczela przesypiac noce bez karmienia (choc trzeba bylo i tak do niej wstawac), to teraz zaczela sie budzic gdzies 1-4 w nocy i nie spi przez dobre 2 godziny. Dawanie butelki nic nie pomaga. Do tego marudzenie w dzien, jak sie nad nia nie skacze i nie zabawia. Czasami juz nie wiem co robic...
Ale nie oddalabym mojego lobuza za zadne skarby swiata!!! Jest moja i kocham ja nad zycie    .
|

|
 |
|
angela89223 |
Post #3 Ocena: 0 2014-07-09 05:20:08 (11 lat temu) |
Z nami od: 29-05-2013 Skąd: Mk |
Witam, a my dzis z Sarulka lobuzem wstalysmy o 4 taka Dama zrobila pobudke, a teraz sobie usnela, szkoda ze mi sie spac odechcialo, u Nas zebow ciag dalszy jeden juz jest ma gdzies 1mm drugi wlasnie wylazi...
|

|
 |
|
antolinka85 |
Post #4 Ocena: 0 2014-07-09 06:58:11 (11 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2013 Skąd: Crewe |
No Jotka właśnie o tym pisałam  Ja musze chyba swoją karmić o 1-2 bo potem mi sie co chwile budzi tak jak dziś i będę chodziła jak zombie
No ja nie wiem czy to możliwe ale widać jakby szły jej dolne trójki, ale przecież one wychodzą ostatnie... ehhh
Moja łobuziara co raz więcej staje w łóżeczku kuzyna, jednak powiem Wam szczerze, że teraz bym kupiła drewniane łóżeczko, bo w tym siedzi a w turystycznym nie chce
Angela u Lilii było to samo delikatnie przebiła się jedna jedynka a zaraz druga poszła. A jak Twoja córa to znosi? „Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”
|

|
 |
|
MamaMyszow |
Post #5 Ocena: 0 2014-07-09 09:17:10 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
A ja juz zaprzestalam kupowania "sloiczkow", zostalo jeszcze kilka do wyjedzenia i koniec. Ile Wasze dzieci zjadaja? Bo moj nie ma zadnych ograniczen, jak maly kociak, je i rzyga. Zjada 5 sloikow dziennie, kazdy po 125g (czyli te najmniejsze) i do tego spija mi cale mleko + woda z kubka. Ograniczenia w jedzeniu pojawiaja sie przy sloiku ze szpinakiem, kalafiorem i serem - nie tknie ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Do tego nauczyl sie piszczec i wymuszac. Dzieci jak jedza loda to normalnie poszedlby i im wyszarpal z reki, no to dzieci siedza z lyzeczkami i dziela sie lodami, to samo z bread stickami, herbate z mlekiem uwielbia i sok jablkowo - mietowy. Ale i noce zaczal lepiej przesypiac, budzi sie tylko raz, co kilka nocy wraca znow brak snu, jedna taka noc i znow spi ladnie.
Jutro ide zlozyc papiery do nowej pracy, zobaczymy co z tego wyniknie i jak tatus da sobie rade.
Szukamy tez samochodu i zaczelam przegladac internet - pomysl na wakacje. Hmmmm - Walia czy Szkocja, moj chce jechac na 2 tygodnie, ja nie wiem czy Mlody wytrzyma 2 tygodnie w hotelu, wiec ja optuje na poczatek na 1 tydzien. Szukam czegos gdzie jest cicho, spokojnie, nie ma wielu ludzi. Jak mozecie cos polecic to piszcie
|

|
 |
|
|
anulkaa_ |
Post #6 Ocena: 0 2014-07-09 12:14:53 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2008 Skąd: Kirkham |
Antolinka to Lili zanim skończy rok będzie miała wszystkie zęby :D a mój 8 miesięcy i trochę i na razie cisza w buzi :D
Mamamyszow mój ma to samo mógł by jeść i jeść a później godzine a i 3 po jedzeniu mu się jeszcze odbija i ulewa więc daje mu porcje i koniec trochę pomarudzi ale jak zobaczy że nic nie dostanie już to jak ręką odjąć przestaje marudzić
Mój Antek zakochał się w chodaku wyciągnąć go z niego nie można a zapyla że myślę że po prostej jak by mógł się rozpędzić to bym miała co robić by go złapać :D
|

|
 |
|
Marti85 |
Post #7 Ocena: 0 2014-07-09 12:59:28 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2013 Skąd: Londyn |
hej Dziewczyny, wrabiała ktoras drugi paszport dziecku ale tymczasowy- roczny. Wiem, ze kolejny jest 5-letni, ale trzeba miec PESEL. Zeby dostac PESEL musze miec nasze akty urodzenia (narazie nie moge leciec do Polski). Podanie o nowy paszport mozna skladac dopiero jak konczy sie waznosc poprzedniego?? sorki ze zawracam Wam tym glowe, ale dzwonilam do ambasady chyba 10 razy i caly czas zajete.
|

|
 |
|
jotkadakotka |
Post #8 Ocena: 0 2014-07-09 15:33:55 (11 lat temu) |
Antolinka, a moze Lilka woli drewniane lozeczko kuzyna, bo to jest nie jej lozeczko, a nie dlatego, ze jest drewniane?
Co do zabkow, to mojemu mezowi wyrosly trojki zanim mu wyszly bodajrze dwojki. Takze wszystko mozliwe. No i ostatniego mleczaka mial wyrwanego jak mial jakies 33 lata  .
MM, my na wycieczki/urlopy lubimy Kornwalie. Dlaczego uwazasz, ze Misiej nie wytrzyma 2 tygodni w hotelu??? Jak wytrzyma tydzien, to jestem pewna, ze przy drugim nie bedzie mialo dla niego znaczenia, ze nie jest w domu.
Marti, nie wiem jak jest z paszportami dla dzieci, ale moj maz wyrabial w tamtym miesiacu w Polsce paszport, jak jego byl jeszcze wazny przez rok. A czy ktos z rodziny nie moze odebrac waszych aktow i wam wyslac?
|

|
 |
|
ania341 |
Post #9 Ocena: 0 2014-07-09 16:17:52 (11 lat temu) |
Z nami od: 11-08-2013 Skąd: thorne |
Cytat:
2014-07-09 09:17:10, MamaMyszow napisał(a):
Ile Wasze dzieci zjadaja? Bo moj nie ma zadnych ograniczen, jak maly kociak, je i rzyga. Zjada 5 sloikow dziennie, kazdy po 125g (czyli te najmniejsze) i do tego spija mi cale mleko + woda z kubka.
aż 5???
nie wiem jakoś strasznie dużo, nie możesz mu chociaż sniadanka robić sama?? np. owsianka zalewasz wodą i dodajesz toszkę banana na smaczek.
ja słoiczkiem ratuje się w porze obiadu gdy nie mam czasu go sama zrobić lub podaje deserek tak dla odmiany najczesciej custard bo sama nie umiem zrobić, nie podaje codziennie gotowego jedzonka, feee
|

|
 |
|
jotkadakotka |
Post #10 Ocena: 0 2014-07-09 16:27:03 (11 lat temu) |
Cytat:
2014-07-09 16:17:52, ania341 napisał(a):
Cytat:
2014-07-09 09:17:10, MamaMyszow napisał(a):
Ile Wasze dzieci zjadaja? Bo moj nie ma zadnych ograniczen, jak maly kociak, je i rzyga. Zjada 5 sloikow dziennie, kazdy po 125g (czyli te najmniejsze) i do tego spija mi cale mleko + woda z kubka.
aż 5???
nie wiem jakoś strasznie dużo, nie możesz mu chociaż sniadanka robić sama?? np. owsianka zalewasz wodą i dodajesz toszkę banana na smaczek.
ja słoiczkiem ratuje się w porze obiadu gdy nie mam czasu go sama zrobić lub podaje deserek tak dla odmiany najczesciej custard bo sama nie umiem zrobić, nie podaje codziennie gotowego jedzonka, feee
No to dogadalas Aniu!
Tylko zaraz ci sie oberwie od MM  .
|

|
 |
|