MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9731 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9730 | 9731 | 9732 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 9731 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anulkaa_

Post #1 Ocena: 0

2014-07-02 19:59:25 (11 lat temu)

anulkaa_

Kobieta

Z nami od: 03-10-2008

Mój ma 8 miesięcy i nie zbiera mu się na raczkowanie. ale jak tylko dasz mu rece to odrazu na nogi chce chodzić jak się sam nie nauczy to mi kręgosłup padnie :D no i teraz jak tylko coś dorwie to podciąga się znów będzie trzeba obniżyć łóżeczko bo cwany wstaje i barierka mu sięga pod ramiona jak by sie postarał to myślę że mógł by się przechylić.

Ja głownie daje manne na śniadanie choć i twarożek mały je aż się trzęsie jak go zobaczy :D, co do obiadów to ja podobnie jak jotka daje mu podobnie co nam tylk osobno gotuje bo mój to lubi extra słone :D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jotkadakotka

Post #2 Ocena: 0

2014-07-02 20:14:55 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Ja wlasnie oduczylam sie calkiem uzywac soli w ciazy. Moj mezulek wiekszosc juz rzeczy zjada tez bez soli. A jak chce, to sobie sypnie na talerzu.

Polecam kostki rosolowe dla dzieci z Bootsa. Prawie wogole nie maja soli i sa organiczne (z ekologicznych upraw). Mimo wszystko staram sie malej tego nie dawac, no chyba ze juz musze na szybko cos zrobic. Wtylko tylko te kostki.

Do góry stronyOffline

antolinka85

Post #3 Ocena: 0

2014-07-02 21:09:59 (11 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

A moja rozpoczęła 8 miesiąc i też nie raczkuje, pełzać chyba też nie chce,bo to wszystko jest w jej nieulubionej pozycji czyli na brzuchu. Za to się wspina po mnie, klęczy i to sama i dzisiaj u siostrzeńca w łóżku drewnianym sama wstała i to 2 razy oczywiscie nie widzialam ani razu jak wstaje :-/ ale zdjęcie mam jak stoi :-) Musiala sie biedna napocić bo siostrzeniec już śpi na najniższym poziomie :-D
Więc ja mogę zostawić moje dziecko siedzące na dywanie :-) choć i tak się troche przesuwa no bo pełzać umie tylko nie chce :-)

Co do raczkowania, to dzieci mogą raczkować dopiero w 11 miesiącu, więc nie ma co się przejmować. Każde dziecko jest inne.

Jotka, a Ty daj spokój już :-P nie wiesz ,że to teraz taki etap że dziecko wszystkim rzuca :-)? Moja sobie namiętnie ściąga buty (chyba zapatrzyła się na Gosi Julke ;-) )i rzuca nimi na spacerze a ja biegam za nimi :-D

Ja już mykam spac, bo pewnie Lilia znowu zacznie się co chwile budzić.

Spokojnych snów dla przyszłych mamusiek i mamusiek i i pociech :-)
„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #4 Ocena: 0

2014-07-02 22:02:09 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Antolinko, ja tam problemow z latajacymi bucikami nie mam. Po prostu malej nie zakladam :-P, bo strasznie ostatnio je zula :-o.

Dobranoc wszystkim mamusienka!

Do góry stronyOffline

Luna_uk

Post #5 Ocena: 0

2014-07-02 22:20:03 (11 lat temu)

Luna_uk

Kobieta

Z nami od: 09-09-2013

Ooo to widzę, że moje miasto Wam znane :)

Moja skończy na dniach 6 miesięcy i pełza, ale na plecach :-D tak się odpycha stópkami, że dotrze wszędzie, a jak nie daje rady na plecach to trochę na brzuchu i dociera do celu. Ostatnio z siostrzeńcem i siostrzenicą bawili się na kocu i dzieciaki jadły pomarańcze, na chwilę poszły do toalety a moja już pełzała do miseczki :-)

Antolinka, moja idzie spać o 19:30. Śpi różnie do 6:30/7:30 z pobudkami oczywiście. O tej porze zawyczaj nie śpi około 30 minut po których zasypiamy i śpimy do 9 - 9:30. Idziemy na śniadanko, po śniadanku jeszcze Mała urywa 30 minutowy sen i baterie ma pełne. W ciągu dnia zalicza 1-2 króciutkie drzemki (po 30 min). Już się przyzwyczaiłam tak funkcjonować i mi to całkiem odpowiada. Nie cierpie wstawać rano.

Dobranoc mamuśki *FLOWER**FLOWER**FLOWER*

Do góry stronyOffline

aisuga

Post #6 Ocena: 0

2014-07-03 13:23:53 (11 lat temu)

aisuga

Kobieta

Z nami od: 09-02-2010

Witam wszystkie mamy:)

My z partnerem dopiero myslimy o dziecku i ciagle powstrzymuje nas strach, ze nie bedziemy w stanie sie utrzymac. Niby nie zarabiamy najgorzej ale koszty opiekunki sa masakryczne. Jak sobie poprzeliczalam to po zaplaceniu rachunkow, jedzenia, chemii, kosmetykow itp zostaje nam ok £1100 miesiecznie na odlozenie lub nie zaplanowane wydatki. Childminderka w mojej wsi kosztowalaby ok 650 miesiecznie za 4 dni (bo moj ma wolne poniedzialki, ja tylko weekendy) wiec do dyspozycji bedzie ok £450. A wiec prosze was drogie mamy czy mozecie powiedziec ile mnej wiecej dziecko kosztuje tzn mleczka ( piersia karmic nie bede bo po 6 tyg do pracy wracam a na macierzynskim bylby tatus co piersi nie ma;)), ciuszki, leki, zabawki, kosmetyki i wogole co tam potrzeba. Moja szwagierka mowi ze dziecko ich kosztuje £600 miesiecznie (bez nianki bo w pracy maja przeciwne zmiany)co wyglada na przesadzone dla mnie (by tylko wyludzic kase od moich rodzicow:-M]) A jesli to prawda to niestety dzidziusia na razie nie bedzie bo nie wyrobimy finansowo. Bylabym wdzieczna jakbyscie mogly powiedziec ile wasze pociechy was kosztuja :)

Z gory dziekuje

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #7 Ocena: 0

2014-07-03 13:40:43 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

F600 miesiecznie? :-o:-o:-o A co ona z jedwabiu pampersy kupuje?

Pieluszki - F20-30 bez promocji
Ciuszki - ja duzo! Ale mysle, ze £30 wystarczy.
Mleko - ja mam za darmo, wiec troche szczelam - F40. A jaz zacznie juz jedzonko, to mniej (jesli bedziesz sama gotowac, a nie dawac sloiki).
Chisteczki/waciki - F10

I co niby jeszcze dziecku trzeba?

No i oczywiscie wyprawka - mozna i za F500 mozna i za F5000.

Powiem ci jeszcze jedno. Gdyby ktos mnie przed narodzini Poli spytal, czy wrocila bym do pracy, a mala zostawila z tata, to bym powiedziala, ze tak. Teraz tego sobie nie wyobrazam. Tzn moj maz jest najlepszym tata pod sloncem - karmi mala, usypia, przebiera. Jest jak prawdziwa mama :-]. Ale ja sobie nie wyobrazam, zeby Pole zostawic.

Do góry stronyOffline

aisuga

Post #8 Ocena: 0

2014-07-03 13:48:51 (11 lat temu)

aisuga

Kobieta

Z nami od: 09-02-2010

Dziekuje za odpowiedz. Ja pewnie tez nie bede chciala wrocic ale ze zarabiam 2 razy tyle co moj partner to niestety nie ma wyjscia bo jego zarobki by nawet na rachunki nie starczyly. Chyba ze odlozymy to tego czasu wystarczajaco duzo by prztrwac ten okres. Bardziej martwilo nas to co bedzie po macierzynskim bo oszczednosci szybko sie moga skonczyc a dziecko to na najblizsze 20 lat bedzie ciagnac.

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #9 Ocena: 0

2014-07-03 13:58:19 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Zgaduje, ze maciezynskiego placa Ci tylko podstawowe w pracy?

Jest jeszcze opcja, zeby chlopak znalazl druga prace.

Jesli on zarabia 2x tyle, co ty. Zaloze, ze jest na minimalnej, to zatabia 900 na reke. To ty 1800? Nie widze powodu, zebyscie nie dali rady finansowo.

Choc powiem Ci szczerze, ze po moim macierzyskim, to my bedziemy mieli niezle dlugi. Ale czesciowo, to dlatego, ze ja strasznie duzo wydaje na pierdoly dla malej. No i w maju pojechalismy do Polski na 3 tygodnie, co nas strasznie pograzylo. Nie sam wyjazd sam w sobie, ale nasz slub na wyjezdzie :-].

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #10 Ocena: 0

2014-07-03 13:58:54 (11 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Mnie wyprawka dla Mlodego kosztowala £500, circa. Nie oszczedzalam, ale doskonale wiedzialam co jest zbedne przy dziecku a co konieczne.

Ciuchy - u nas troche tego schodzi, a ja glupia nie umiem sie opanowac :-o Jednak juz zmadrzalam i kupuje tylko kilka rzeczy, bo Mlody ma dopiero 5 miesiecy i juz mu zamowilam bodziaki 9-12 :-o

Mleko - najprosciej - srednio 1 tydzien = 1 mleko = £10 (ja mam za free :-D)
Pampersy - miesieczna paka £18, amazon prime wraz z sukskrybcja (w boots te same £33)
Chusteczki £7 za 10 paczek
Kosmetyki - nie uzywamy niczego z wyjatkiem mydla dove
No i na razie kupuje sloiki, bo prosciej zauwazyc co Prezes lubi a czego nie. Na tym etapie, 5-miesiecznego dziecka, 15 sloikow tygodniowo. Smaki juz rozpoznane, wiec mozemy zaczac przygode z gotowaniem.

No i nie nastawiaj sie na 6 tygodni. Ja mialam wrocic do pracy po 2, max 3 miesiacach. No bo co... ja, doswiadczona mama wiem najlepiej, ze tak wlasnie zrobie (gdybym nie karmila cycem wcale by to niczego nie zmienilo). Prezes Wszystkich Prezesow podjal szybciutko decyzje za mnie... mam nadzieje wrocic do pracy jeszcze koncem macierzynskiego.

P.S. Zeby wrocic do pracy to Prezesa zostawilabym bez mrugniecia okiem, phi :-]

Do góry stronyOffline

Strona 9731 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9730 | 9731 | 9732 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,