MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8662 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8661 | 8662 | 8663 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 8662 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

katarzyna85

Post #1 Ocena: 0

2013-08-14 19:45:13 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Cytat:

2013-08-14 19:22:02, Gabryska1234 napisał(a):
Kardam jak dostane ta forme to napisze dokladnie jak sie nazywa bo nie powiedzial jaka mi wysyla, a mysle ze moze w piatek ja dostane

Gabryska jak forma z job centre to jest maternity allowance form,tez musialam o nia dzwonic,przyszla 2dni puzniej.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

niezatapialna

Post #2 Ocena: 0

2013-08-15 00:10:47 (12 lat temu)

niezatapialna

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

Witam
Znowu troszeczkę miałam do nadrobienia.
Mowa o antybiotykach w ciąży? Ja brałam 2 razy. Raz na infekcję nerek, drugi na infekcję cewki moczowej. Za pierwszym razem jak trafiłam na Emergency to mi lekarz głąb przepisał antybiotyk i silny środek przeciwbólowy, których jeszcze pod żadnym pozorem nie wolno podawać kobietom w ciąży (nie pamiętam nazwy, cholera). Musiałam się konsultować z innym lekarzem znowu i spędziłam 3 dni z rzędu po 4-5 godzin na czekaniu, to na diagnozę, a to na leki... Zwariować można było! Jeszcze z takim rwącym bólem. Szkoda gadać.
Co do pozycji bobasa, moja się obróciła w ostatnim momencie nogami w dół i potem dosyć, że miałam regularne skurcze, to jeszcze mnie moja córcia tak kopała, że wytrzymać nie mogłam. A co najciekawsze, jak się przekręcała, to ja nic nie czułam :P

Na katar polecam Vicks, bo W ciąży dostałam jakiegoś uczulenia, czy podobne (chora nie byłam) to mi zatoki chciało wyrwać i jedynie wdychanie pomagało.

Tak poza tym byłam u lekarza z brakiem miesiączki 3 miesiące po porodzie. Powiedziałam lekarce, że wykluczyłabym ciążę, i że jeśli już to się panicznie takowej boję, bo to dopiero 3 miesiące i do niej: to raczej ryzykowne? A ona na to: ryzykowne? Nie sądzę. Po 3 miesiącach wszystko powinno się było zagoić. Choreee!! Ale zamiast testu ciążowego zwykłego, kazała mi zrobić badanie poziomu hormonów od a do z. Dzisiaj zachodzę do szpitala na pobranie krwi a tu wyciąga 9 tubek na krew. Myślałam ze zemdleję. Na wyniki czeka się 10 dni. I tyle czasu będę jak na szpilkach. Masakra jakaś.

Do góry stronyOffline

niezatapialna

Post #3 Ocena: 0

2013-08-15 00:12:58 (12 lat temu)

niezatapialna

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

3 miesiące po cesarce* powinno być.

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #4 Ocena: 0

2013-08-15 10:17:49 (12 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

9 fiolek:-o Mi 6 przy komplecie badan uciagneli i myslalam, ze padne:/
Ale to dobrze, ze Ci zrobia hormony, to podstawa po ciazy:)

Ja zasnelam o 4 rano*DONT_KNOW* chyba se strzele w leb... Z boku na bok, co chwile pobudka:( troszke mnie glowa bolala, ale przeszlo a spac nie moglam*DONT_KNOW*
A tak dobrze mi sie ostatnio spalo:) To wrocily bezsenne noce...gdybym jeszcze w dzien podsypiala to rozumiem, ale caly dzien tez nie moge zasnac:/
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cookies

Post #5 Ocena: 0

2013-08-15 10:26:13 (12 lat temu)

Cookies

Kobieta

Z nami od: 16-06-2013

Niezatapialna tutaj po cesarce maja inne podejscie niz w Polsce mam trzy kolezanki w ciazy aktualnie wszystkie trzy po cesarce jedna nawet po dwoch z czego u niej cesarka wynikala z wielkosci dzieci zatem Mason ma 2 latka I 2 miesiace Braxton ma rok I 2 miesiace no I teraz jest z kolejnym bablem w ciazy za miesiac ma termin I kolejna cesarka bedzie wszystkie ciaze 3 miesiace po cesarce. Dwie kolejne w ciazy drugiej po cesarce jedna zaszla niecale 3 miesiace po a druga 4.5 miesiaca po cesarce.

Do góry stronyOffline

monikasss25

Post #6 Ocena: 0

2013-08-15 10:28:44 (12 lat temu)

monikasss25

Kobieta

Z nami od: 15-08-2013

Ja mam poltoraroczna coreczke bardzo kochana,wyczekiwana,i naprawdę slodziutka ale brakuje mi pomyslow na zabawe z nia. Cy Wy bawicie się ze swoimi dziecmi? czy one bawia się same ze sobą? proszę o porady:)))

Do góry stronyOffline

Natija

Post #7 Ocena: 0

2013-08-15 10:32:01 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

COOKIES ale przed terminem robili cesarke kolezankom? pytam bo w PL czesto tak robia jezeli zachodzi sie w ciaze po CC..jest to ciaza duzego ryzyka..jak mi moj gin powiedzial ze mozna dostac pekniecia macicy, krwotoku i zejsc z tego swiata zanim przybedzie pogotowie..najbezpieczniej to tak 2 lata po CC.
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

karolcia777

Post #8 Ocena: 0

2013-08-15 10:38:25 (12 lat temu)

karolcia777

Kobieta

Z nami od: 27-08-2012

hej dziewczyny czy dziecko może już ząbkować mając 3 miesiące?Strasznie się ślini, pcha paluszki, nieraz całe rączki do buźki i teraz nie wiem. Bo niby to oznaki ząbkowania, ale także mówią, że dziecko nie radząc sobie z połykaniem śliny wypluwa ją, a wkładając rączki i różne przedmioty do ust uczy się świata. Dziąsełka wyglądają raczej normalnie,ale jest trochę marudny, nieraz ma atak silnego płaczu, ale to może od kolek. Mam nadzieję, że nie będe mieć 2 w 1, kolki + ząbkowanie. W nocy śpi ładnie, trochę się kręci ale śpi, za to w dzień co chwilę się budzi z płaczem, jest marudny. Myślicie, że to ząbkowanie?I czy mogę stosować u niego jakiś żel łagodzący, albo paracetamol nie będąc pewna czy to ząbki?

Do góry stronyOffline

Cookies

Post #9 Ocena: 0

2013-08-15 10:41:40 (12 lat temu)

Cookies

Kobieta

Z nami od: 16-06-2013

Lisa wszystkie cesarki miala w 40tym tygodniu pierwsza chyba nawet w 41szym ale to musialabym sie dopytac. Dwie pozostale tj Charlotte I Michelle maja jeszcze 2-3 miesiace do terminu ale nic nie wspominaly ze beda mialy przed terminem. Malo tego Lisa pracowala do 7go miesiaca ciazy Charlotte I Michelle chca zaczac macierzynski od 8go miesiaca ciazy a pracuja tam gdzie ja czyli jako care worker. Zadna nie ma ciazy zaklasyfikowanej jako wysokiego ryzyka. Mialy tylko chyba dwa wiecej niz normalnie usg ze szpitala zeby ocenic grubosc I stan blizny I kazda miala prywatnie 4d usg zeby potwierdzic plec ;-)

Tak jak mowilam w Polsce lekarze panikuja z czasem jaki trzeba odczekac po cesarce bo pamietaja I sa uczeni jak to bylo gdy rozcinali caly brzuch by wyjac dziecko a tymczasem tutaj nawet jak maja nagla cesarke tna w linii bikinii co daje znacznie mniejsze ciecie I znacznie mniejsza blizne

Do góry stronyOffline

Natija

Post #10 Ocena: 0

2013-08-15 10:43:02 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

Moze zabkowac jak ma trzy miesiace..niektore dzieci juz maja zabka:)smarowalabym zelem,poniewaz nie jestem szybka do podawania lekow;)

COOKIES ale w PL tez tna na lini bikini.. mozliwe ze przewrazliwieni.. ale ja bym sie bala,ten rok czasu to moim zdaniem minimum na druga ciaze po CC

[ Ostatnio edytowany przez: Natija 15-08-2013 10:46 ]

Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

Strona 8662 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8661 | 8662 | 8663 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,