Str 8653 z 9770 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
gosiaczek3006 |
Post #1 Ocena: 0 2013-08-12 10:07:16 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
No wlasnie przy drugim jest zupelnie inaczej
Np wozek... Kupilismy nowy, drogi bo przeciez im drozszy tym pewnie lepszy  i po 9 miesiacach sprzedalismy za 100 zl ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Kto by taka ciezka krowe traktowal jako spacerowke:/ Zwlaszcza, ze jezdzilam wtedy autobusem  Wiec trzeba bylo kupic drugi, lekki i typowo spacerowy...a moje dziecko przy wsadzaniu do wozka dostawal szalu, wiec ledwo zaczela chodzic nie bylo mowy o jezdzie w wozku tylko szla i trzymala sie go
Ciuchy... Wiekszosc z metkami odkladalam, bo nie zdazylam ubrac a juz byly za male:/ No ale to trzeba doswiadczyc na wlasnej skorze, zeby pozniej zastosowac
Wstaje bo odlezyn dostane...kolejna noc ze zgaga i bolem brzucha:/ Dobrze, ze trwa to krotko  Mala tak szaleje, tak kopie, ze pachwiny mi chce rozerwac i boli bardzo ... A mowia, ze pod koniec ciazy dziecko sie malo rusza, moja tak mnie oklada, ze widac przez skore odstajace punkty ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|

|
 |
|
|
anulkaa_ |
Post #2 Ocena: 0 2013-08-12 11:19:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2008 Skąd: Kirkham |
skąd ja to znam choć wiem że można kupić taniej to i tak ciągnie mnie do nowych rzeczy dla dziecka no ale ja to jeszcze pewnie coś kupie z drugiej ręki ale mój to nie wiem chyba będę musiała to przed nim ukrywać  )) opętało go coś i wszystko chce nowe nawet jak koleżanka powiedziała że mi da jakieś ciuchy po jej synku to widziałam po jego minie że mu to nie leży jak przyniosę to pewnie będzie dwa dni w garnku gotował by nadawały się do noszenia hahaha  .
A ja dziś pierwszy dzień sama w domu jakoś dziwnie tak nie musieć iść do pracy
|

|
 |
|
Samurajka |
Post #3 Ocena: 0 2013-08-12 12:08:51 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Hej dziewczyny,mnie w nocy tez paliła zgaga ze nie mogłam zmrużyć oka
Do tego ze szpitala w sprawie scanu nie dzwonili a jak ja dzwonie to wiecznie zajete albo nie odbieraja  Moja polozna na urlopie  Jak sie wkurze to po pracy mojego Ł pojedziemy tam.
Do tego wlasnie zauwazylam cos dziwnego,przepraszam ze tak Was pytam,ale to moja pierwsza ciaza....Moze i to glupie,ale co mi tam-czy wody plodowe odchodza jakos nagle i sacza sie ciagle?Bo zauwazylam ze saczy sie przezroczysto,lekko bialawy plyn,tak od godz.Nie jest tego duzo,ale nie wiem czy to wody plodowe czy sluz...Eh i jak sie skontaktowac z polozna jak na urlopie a w szpitalu nie odbieraja ![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif ) Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.

|

|
 |
|
Natija |
Post #4 Ocena: 0 2013-08-12 12:31:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2012 Skąd: London |
Mnie odeszły nagle i w dużej ilości..przepraszam za porównanie ale to było tak jakbym sie poprostu zsikała  Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|

|
 |
|
kardam |
Post #5 Ocena: 0 2013-08-12 13:03:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Samurajka tutaj dziewczyny pisza jak im odchodzily wody. Jednym jak z wiadra nagle, drugim pomalu saczyl sie bezbarwny plyn jakby sie podsikiwaly.
A ja caly dzien spie. W nocy wymeczyla mnie choroba tak, ze jak maz wrocil z nocki, to stwierdzil, ze rano wygladam na bardziej zmeczona niz na wieczor jak wychodzil do pracy. Pozniej mialam ta glukoze do picia. Babka w przychodni stwierdzila, ze wszystkie kobiety bardzo trudno przyjmuja ten napoj i maja klopot z wypiciem go, a ja duszkiem wypilam i nawet mi smakowal  Wrocilam sie na te dwie godziny do domu i zasnelam, dobrze ze sie obudzilam na kolejny pobor krwi. Wrocialam do domu zjadlam cos i na siedzaco z kompem na nogach usnelam na ponad godzine  Jakas masakra
|

|
 |
|
|
gosiaczek3006 |
Post #6 Ocena: 0 2013-08-12 14:07:25 (12 lat temu) |
Samurajka albo sie sacza albo gwaltownie odchodza. Sprawdzony sposob( podobno) to powachaj  mocz czy uplawy maja zapach a wody nie powinny miec.
Ja mam non stop wrazenie, ze nam mokro, ale ze mnie sie leje od dawna, tzn uplawy. Jutro ide do kliniki po globulki i masc bo wyszedl mi grzybek, a GP wypisal tylko masc:/ Niby jakim cudem ma mi pomoc jak to w srodku siedzi i swedzi
Na szczescie w tej klinice pracuja normalni ludzie wiec sie umowilam na jutro.
Kardam po glukozie zawsze cukier moze wzrosnac, a co za tym idzie zasypiasz na siedzaco  To jest jedna z oznak wysokiego cukru:/
Mnie ostatnio boli wszystko  Mam juz dosc ciazy i chce urodzic
Nie moge jesc, a jak juz zjem to odrobine i pozniej zapycham sie slodyczami:/ A pozniej boli mnie brzuch, zoladek i wszystko po kolei... ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|

|
 |
|
kardam |
Post #7 Ocena: 0 2013-08-12 14:30:14 (12 lat temu) |
Gosiaczek rozumiem Cie. Tylko mi Mala inaczej dokucza. Wypycha ta swoja glowke nad zebro lewe i nie moge ani siedziec, ani lezec. Żeby umyć zęby to wyprawiam jakies cyrki nad umywalka. Jak cos mi upadnie na podłogę, to czekam aż mąż na horyzoncie sie pojawi. Ja też chcę już rodzić. A jeszcze to przeziębienie mnie wzięło
A to spanie to rzeczywiście może być od tej glukozy. Mam nadzieję, że te badania dobrze mi wyjdą, bo jak źle, to będzie to znaczyło, że mam zaniedbaną tą cukrzycę od dłuższego czasu.
|

|
 |
|
gosiaczek3006 |
Post #8 Ocena: 0 2013-08-12 15:03:09 (12 lat temu) |
Kardam z ta cukrzyca to cholera wie:/ Wiadomo, ze ciaza robi swoje i wyniki wychodza w caly swiat. No chyba, ze ok 200 to raczej nie ma zludzen
Mnie wyszly za wysokie:/ Ale stwierdzili, ze jest ok. Kupilam glukometr i mierze do dzis  Na poczatku byla dieta, zero slodyczy itd. Teraz wrocilam do slodzenia herbaty, coprawda jedna lyzeczka ale slodyczy jem baaardzo duzo, zadnej diety i cukier po zjedzeniu czekolady mam ok 100-120  czyli ksiazkowy
Czasem mi sie zdarzy wyskok ok 140 i dziwne bo ostatnio po toscie a pozniej spadl do 70, az mi rece lataly:/ Nie moge miec takiego spadku bo sie zle czuje. Takze kij wie co to z tymi cukrami  Moj tata jest cukrzykiem i sie smieje ze mnie  Ze 200-300 to sa cukry a nie 140 ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|

|
 |
|
Gabryska1234 |
Post #9 Ocena: 0 2013-08-12 15:11:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2010 Skąd: Bradford |
ja dzis tez od 4 spac nie moglam... i zla bylam bo moglam jeszcze z godzinke pospac a tu lipa....
agencja oczywiscie nie dala mi znac. dzwonilam pytac sie co i jak i do konca tygniby maja mi odp - tzn menager z payrolla ma mi odp. zapytalam sie a co bedzie jesli mi nie odp to powiedzieli zeby dac im znac to dadza mi nr tel i zadzwonie do niego...
norlamnie rece mi opadaja...
jutro ide do job centre zapytac sie co moge teraz zrobic bo na macierzynski chcialabym pojsc za 3 tyg a tu nic nie wiadomo...
|

|
 |
|
kardam |
Post #10 Ocena: 0 2013-08-12 15:42:19 (12 lat temu) |
Ja na swoja agencje napisalam skarge do Jobcentre Plus. Jutro ja wysylam, bo gdzies sie doczytalam, ze jak Jobcentre ma watpliwosci co do podjetej decyzji przez pracodawce odnosnie placenia badz nie SMP, to zglasza to do Revenue, a HMRC robi kontrole w firmie :D
|

|
 |
|