MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8652 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8651 | 8652 | 8653 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 8652 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Cookies

Post #1 Ocena: 0

2013-08-11 17:05:44 (12 lat temu)

Cookies

Kobieta

Z nami od: 16-06-2013

Ja bym uzywala bio proszkow ze wzgledu na mniejsza zawartosc chemii.

[ Ostatnio edytowany przez: Cookies 11-08-2013 17:27 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kardam

Post #2 Ocena: 0

2013-08-11 17:31:08 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Proszki bio zawieraja enzymy, ktore moga uczulac. Natomiast proszki non-bio nie zawieraja enzymow, wiec mniejsze jest prawdopodobienstwo uczulania co za tym idzie sa lepsze dla maluszkow.

Do góry stronyOffline

anulkaa_

Post #3 Ocena: 0

2013-08-11 17:48:05 (12 lat temu)

anulkaa_

Kobieta

Z nami od: 03-10-2008

A ja właśnie zakupiłam wózek od tygodnia siedzę przed komputerem i szukam i czytam który najlepszy i sama nie wiem czy to będzie dobry wybór ale to już okaże się pewnie w praktyce

Co do macierzyńskiego to chyba jest indywidualna sprawa w zależności od wykonywanej pracy ja swój zaczynam 7 tygodni przed porodem a przedtem wybieram swój urlop więc już nie pracuję ale nie wyobrażam sobie pracować teraz najwyżej będzie trzeba wcześniej do pracy wrócić po :(

Do góry stronyOffline

kardam

Post #4 Ocena: 0

2013-08-11 18:23:58 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

ania341
Co do macierzynskiego, to moja fizjoterapeutka powiedziala, ze jak ona byla mloda i byla w ciazy, to ostatnie 4 miesiace ciazy spedzila w domu (bo takie prawo bylo) i ona uwaza to za madre. Stwierdzila, ze teraz swiat powariowal i to wcale nie jest dobrze ani dla ciezarnej ani dla dziecka, ze kobiety do ostatnich dni ciazy pracuja.
Jesli ktos idzie na Sick Pay, to prawo mowi o tym, ze 4 tygodnie przed planowana data porodu przechodzi sie na Maternity Pay (to jest narzucone przez prawo). Wysokosc Statutory Sick Pay w tym roku to £86.7. Czy trudno czy latwo jest otrzymac sick note to sa zdania podzielone. Czytalam to na forach angielskich. Sa lekarze, ktorzy w samym fakcie, ze kobieta czuje sie zmeczona widza powod do dania zwolnienia, jak i tacy, dla ktorych takie problemy jak ja mam nie stanowia podstawy do wystawienia zwolnienia.

[ Ostatnio edytowany przez: kardam 11-08-2013 18:25 ]

Do góry stronyOffline

treetwoone

Post #5 Ocena: 0

2013-08-11 18:25:29 (12 lat temu)

treetwoone

Kobieta

Z nami od: 25-05-2011

Czesc mamy!
Napewno znajde wsród Was jakies odpowiedzi których nie moge zaczerpnac nigdzie. Otóz od 2 lat jestem mama z obcokrajowcem, pobralismy sie tutaj w Anglii i dzis dowiedzialam sie ze maz chce rozwodu. Powód? Nie jestem wystarczajaca dobra, chuda, leniwa (pracuje 35h tyg plus jestem mama od rana do wieczora). Probowalam zaczerpnac informacji jak krok po kroku wystapic o rozwod. Tu nie bedzie orzeczania o winie, malzenstwem jestesmy od roku ( wiec juz nam przysluguje takowa mozliwosc) Ile powinnam poczekac zeby zadzwonic tam gdzie trzeba i oglosic ze bede sama placic rachunki wynajmowac mieszkanie? Jak to bylo u kogos kto spotkala ta przykra zyciowa porazka? :( Od czego mam zaczac? Swiat mi runal wlasnie i naprawde nie wiem juz nic oprócz tego ze nie moge sie poddac bo kocham moja córcie! POMOCY

Do góry stronyOffline

ania341

Post #6 Ocena: 0

2013-08-11 19:16:46 (12 lat temu)

ania341

Kobieta

Z nami od: 11-08-2013

Dzieki Mamuśki za odpowiedź!
Chyba zdecyduje się na 6 tyg przed porodem.

A jak sobie poradziłyście gdy urlop się skonczył i trzeba było wrócić do pracy. Pomagają Wam babcie z PL czy oddajecie dzici do złobłow?
Jak tu się zorganizować gdy dziecko przychodzi na świat.. ja bym chciała być z moim maleństwem póki nie oddam do przedszkola ale coś czuje że tak nie bedzie, a rodzina mi nie pomoże.

Do góry stronyOffline

anulkaa_

Post #7 Ocena: 0

2013-08-11 20:41:46 (12 lat temu)

anulkaa_

Kobieta

Z nami od: 03-10-2008

Ja tez nad tym się zastanawiam ale zobaczę jak mi pozwolą finanse najwyżej pójdę tylko na kilka godzin lub kilka dni bo cały czas w domu siedzieć to też nie widzę tego choć po macierzyńskim może tak się przyzwyczaję że wogóle nie będę myśleć o wracaniu :)))

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #8 Ocena: 0

2013-08-11 21:18:25 (12 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Treetwoonie tu chyba nie uzyskadz odp, predzej ma ogolnym zapytaj tam zawsze ktos sie znajdzie kto Ci podpowie.
Benefity przepisac na siebie mozesz chyba w kazdej chwili, skoro chce rozwodu to i pewnie albo juz albo wkrotce jestes zdana na siebie finansowo wiec powinnas zglosic.

Ja przy Mlodej mialam dylemat nad wszystkim co kupowalam, wiec teraz jest mi latwiej bo cos tam mam przetestowane i z doswiadczenia wiem czy warto, czy dobre itd... Oczywiscie 9 lat to szmat czasu i duuuzo sie zmienilo, ale zawsze cos tam juz wiem:)

A co do postepow to ja w wieku mojej corki nie mialam potrzeby posiadac komputera czy tel ...bo i po co mi to bylo:) od rana do nocy na dworze:) to bylo dziecinstwo:) a moja mloda??? Owszem biega po dworze, rolki, hulajnoga czy rower... Ale tel obowiazkowo, miala laptopa, a ze stary tatus kupil jej nowego... Za 4 tys zl :-o myslslam ze zawalu dostane jak to zobaczylam, alimenty ledwo placi a takie rzeczy jej kupuje:-M] Gdzie na drugi dzien poniewieral sie po podlodze:/
Oczywiscie swoje perfumy ma( tez od madrego tatusia) , kosmetyki i ogolnie jak na nia patrze to nic z moich czasow nie ma w niej:(
Ale to w duzej mierze wina tatusia.... Moja ciut tez:/ Bo chyba czesto tak jest, ze po rozwodzie dziecku stara sie dac wiecej niz powinno, bo niby pokrzywdzone itd...
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

kardam

Post #9 Ocena: 0

2013-08-11 21:33:37 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

U mojego rodzenstwa znowu dziala to, ze my jako starsi (mam siostre i brata trzy lata mlodszych) mielismy dosc biednie w domu. Teraz my juz dorosli, z domu powychodzilismy, rodzice wiecej kasy przez to maja, to i jakos chyba zagluszaja sumienie, ze nam nie mogli zapewnic pewnych rzeczy i kupuja im co im sie tylko zechce. Do tego moj brat kawaler zarabiajacy tutaj w UK wysyla im tez jakies ciuchy i gadzety, ktorych w Pl nie kazda mlodziez ma i tak moi mlodsi sie lansuja :( Szczerze mowiac nie jestem za tym. Ale niebawem rodze swoje pierwsze dziecko i zobacze jak mi pojdzie w tej kwestii wychowanie. Bo jak na razie to z tego co widze, to tez bede rozpieszczala dzieci. Juz teraz pokupowalam nowki ubranka dla mojej, gdzie kolezanki otwieraja oczy, bo one po carbootach kupowaly, albo na ebay.

[ Ostatnio edytowany przez: kardam 11-08-2013 21:34 ]

Do góry stronyOffline

Natija

Post #10 Ocena: 0

2013-08-12 09:46:54 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

bo przy pierwszym dziecku tak sie kupuje..wszystko nowe i piekne:-) przy drugim czlowiek madrzeje:-) moj mlody mial wszystko nowiutkie i markowe..tylko po co? teraz kupowalabym uzywane...
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

Strona 8652 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8651 | 8652 | 8653 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,