MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8592.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8591.8 | 8592.8 | 8593.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 8592.8 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Samurajka

Post #1 Ocena: 0

2013-07-26 09:55:48 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Cytat:

2013-07-26 04:55:06, mr_ozu napisał(a):
Cytat:

2013-07-25 16:22:13, katarzyna85 napisał(a):
Ciekawe jak Karolcia,mam nadzieje ze wszystko dobrze u niej i ze maluszka ma juz przy sobie

Hmm... o tej porze trwała nasza wspólna męczarnia. To był pierwszy i ostatni poród naturalny w którym uczestniczyłem! A na sali mówiłem że i ostatnie dziecko.

Ale po kolei.
Zaczęło się obiecująco, położne, badania - wszystko fajnie i dobrze nas nastrajało. Pomijam nieprzespaną całą noc. Karola w sumie nie przespała 3 z rzędu, odkąd zaczęły sie skurcze i bóle krzyżowe. Na 10:30 mieliśmy umówione wywołanie. Ale już po 7 jechaliśmy do szpitala z powodu bólów nie do wytrzymania.
W szpitalu kroplówka nawadniająca, i moja żona dzielnie znosząca skurcze. Po badaniu: mimo 3 dni skurczy, rozwarcie 3 cm. Ale jedziemy, na leżąco, piłka, itd. gdzieś od 13 do 17. W międzyczasie decyzja o wywołaniu porodu przez przebicie pęcherza. Wody odchodziły, żona była dzielna, szło jej znacznie lepiej niż w domu, mimo, że ból większy.

Następne badanie, rozwarcie 4-5 cm i coraz większe bóle, utrata kontroli nad tym. Pomagałem jak mogłem, ale cóż to za pomoc w obliczu takich bólów. Gaz pomagał może godzine, ale później i tak bez niego ani rusz. Płacz, coraz większe bóle i skurcze, jęki, krzyki. Karola odchodziła od zmysłow, ogólnie kryzys. Sam nie wierzyłem w pozytywne zakończenie. Pusty wrok, kolejene skurcze, nieregularne, mocne, jeden po drugim. Ani chwili wytchnienia.

W koncu pytanie położnych: Epidural? W sumie przez naszą salke przewinęło sie ich z 10. KTG cały czas podłączone.

Znieczulenie przyniosło ulge jak nigdy, nie umiem tego do niczego porównać. I potem oksytocyna, kroplówka itd. Karola okablowana, ale odzyskała pełnie świadomości. Czekamy na małą, w końcu zmożony zasypiam, Karola też. Budzi mnie położna, wręcza jakiś śmieszny strój i mówi, że akcja się nie powiodła, nie wiem w sumie dalej dlaczego, oksytocyna nie dała rady, jedziemy na operacje! Szast prast i już słyszymy płacz :) Ulka jest malutka i według mnie podobna do mamy :)

Po tym wszystkim wnioski mam następujące: Następne dziecko, o ile będzie, będzie od razu cesarka. Nie zamierzam przechodzić znowu tego samego. Drugi wniosek jest taki, że nabrałem jeszcze większego szacunku do mojej żony - nigdy nie zapomnę tego "porodu". Mimo że ona po epiduralu już mówiła że większości nie pamięta. I dobrze.

Najważniejsze że córka zdrowa, i żona też :) Dziękuję wszystkim za wsparcie. Karola pewnie też się odezwie, w swoim czasie :)

Z serca gratuluje!

Obrazek

Mam nadzieje,ze moj Maz bedzie rownie dzielny jak Ty *THUMBS UP*
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosiaczek3006

Post #2 Ocena: 0

2013-07-26 10:03:02 (12 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Mrozu i Karola w koncu ufffff:) gratulacje*FLOWER*
Ale to co opisujesz to jak z horroru:( Boze a ja mialam traume po 4 h porodu :-o
Teraz to bede chodzic posr...:-[
I nie wyobrazam sobie mojego w takiej akcji... On juz chodzi jak cien, a przy takiej akcji niewiem czy by dal rade:/

Kuzwa, ze tez pozwalaja tak cierpiec:-M] powinni odrazu na drugi dzien zrobic cesarke...musze mojego uswiadomic, ze ma im w razie czego grozic nawet i bronia:-] Ale jak beda problemy maja mnie pociac:)
Naszej znajomej po 7h boli zrobili bo nie widzieli dalszego sensu jej meczarni wiec moze i ja trafie na humanitarne polozne:)

Teraz nie wiem czy nie zawalczyc o cesarke odrazu:/ Wada wzroku, mialam zaznaczona nerwice w karcie, cukier... Moze by dalo rade:/ Zwlaszcza, ze na poczatku sami sugerowali... Tylko tu bol mniejszy ale po za to wiekszy chyba???
Chyba zaczelam panikowac*DONT_KNOW*:-U
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2013-07-26 11:34:20 (12 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Gosiaczek, nie panikuj. Obiektywnie patrzac, to lepiej SN, a nie zawsze porod trwa calymi dniami. Wrecz sa rzadsze niz takie kilku-kilkunastogodzinne. Swoje pierwsze dziecko rodzilam od rana, do 1:30 nad ranem, liczac od pierwszego skurczu do urodzenia syna, a mlody mial 4,350kg, wiec bylo co pchac.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

katarzyna85

Post #4 Ocena: 0

2013-07-26 11:46:25 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Cytat:

2013-07-26 04:55:06, mr_ozu napisał(a):
Cytat:

2013-07-25 16:22:13, katarzyna85 napisał(a):
Ciekawe jak Karolcia,mam nadzieje ze wszystko dobrze u niej i ze maluszka ma juz przy sobie

Hmm... o tej porze trwała nasza wspólna męczarnia. To był pierwszy i ostatni poród naturalny w którym uczestniczyłem! A na sali mówiłem że i ostatnie dziecko.

Ale po kolei.
Zaczęło się obiecująco, położne, badania - wszystko fajnie i dobrze nas nastrajało. Pomijam nieprzespaną całą noc. Karola w sumie nie przespała 3 z rzędu, odkąd zaczęły sie skurcze i bóle krzyżowe. Na 10:30 mieliśmy umówione wywołanie. Ale już po 7 jechaliśmy do szpitala z powodu bólów nie do wytrzymania.
W szpitalu kroplówka nawadniająca, i moja żona dzielnie znosząca skurcze. Po badaniu: mimo 3 dni skurczy, rozwarcie 3 cm. Ale jedziemy, na leżąco, piłka, itd. gdzieś od 13 do 17. W międzyczasie decyzja o wywołaniu porodu przez przebicie pęcherza. Wody odchodziły, żona była dzielna, szło jej znacznie lepiej niż w domu, mimo, że ból większy.

Następne badanie, rozwarcie 4-5 cm i coraz większe bóle, utrata kontroli nad tym. Pomagałem jak mogłem, ale cóż to za pomoc w obliczu takich bólów. Gaz pomagał może godzine, ale później i tak bez niego ani rusz. Płacz, coraz większe bóle i skurcze, jęki, krzyki. Karola odchodziła od zmysłow, ogólnie kryzys. Sam nie wierzyłem w pozytywne zakończenie. Pusty wrok, kolejene skurcze, nieregularne, mocne, jeden po drugim. Ani chwili wytchnienia.

W koncu pytanie położnych: Epidural? W sumie przez naszą salke przewinęło sie ich z 10. KTG cały czas podłączone.

Znieczulenie przyniosło ulge jak nigdy, nie umiem tego do niczego porównać. I potem oksytocyna, kroplówka itd. Karola okablowana, ale odzyskała pełnie świadomości. Czekamy na małą, w końcu zmożony zasypiam, Karola też. Budzi mnie położna, wręcza jakiś śmieszny strój i mówi, że akcja się nie powiodła, nie wiem w sumie dalej dlaczego, oksytocyna nie dała rady, jedziemy na operacje! Szast prast i już słyszymy płacz :) Ulka jest malutka i według mnie podobna do mamy :)

Po tym wszystkim wnioski mam następujące: Następne dziecko, o ile będzie, będzie od razu cesarka. Nie zamierzam przechodzić znowu tego samego. Drugi wniosek jest taki, że nabrałem jeszcze większego szacunku do mojej żony - nigdy nie zapomnę tego "porodu". Mimo że ona po epiduralu już mówiła że większości nie pamięta. I dobrze.

Najważniejsze że córka zdrowa, i żona też :) Dziękuję wszystkim za wsparcie. Karola pewnie też się odezwie, w swoim czasie :)

Gratulacje coreczki:) straszny porod :( ale juz po wszystkim,malenka z wami:)duzo zdrowka dla Was wszystkich:)

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #5 Ocena: 0

2013-07-26 11:50:46 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Tez sie teraz zastanawiam jak zniose porod,pierwsza byla cesarka,wiec niemam pojecia nawet jak skurcze wygladaja,do konca 3mc jeszcze,musze sie pozytywnie nastawic bo naprawde sie boje,strasznie dlugo Karola cierpiala:;

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-07-26 11:59:41 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #7 Ocena: 0

2013-07-26 12:07:03 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Sysa gratuluje odwagi,ja tez jestem malutka,pytalam o cesarke ale odmowili chyba ze mala bedzie zle ulozona,strasznie sie boje,jak to bedzie.ale igladam programy rozne i czasami idzie szybko porod wiec sobie wmawiam ze moj tez tak bedzie kilka godzin i mala obok mnie:)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-07-26 13:05:11 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #9 Ocena: 0

2013-07-26 13:27:59 (12 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

No ja mloda tez na zywca rodzilam, zero znieczulenia i jeszcze porod wywolywany oxy:/ az dziwne, ze tyle trwal bo od godz 16 mialam bole a o 19 juz mloda byla na swiecie:) Ale jak przypomne sobie te bole i meczarnie to mi slabo:-[

U nas dzis znowu upal:/ A ja jakos ledwo laze... Chyba stres daje mi popalic:(
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-07-26 13:49:56 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8592.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8591.8 | 8592.8 | 8593.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,