MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8586.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8585.8 | 8586.8 | 8587.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 8586.8 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kitek1

Post #1 Ocena: 0

2013-07-25 13:59:58 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Gosiaczku, starszne, naprawdę starszne. CHyba nie potrzebnie oglądałam, bo teraz się nie mogę pozbierać do kupy. Mnie by coś takiego w ogóle do głowy nie przyszło... jak w ogóle, nie tylko w samochodzie, można zostawić małe dziecko same// :-(
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

kardam

Post #2 Ocena: 0

2013-07-25 14:04:07 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Acha i zahaczylam o New Look i mieli tez na wyprzedazy ubrania ciazowe, wiec jak ktoras z Was potrzebuje uzupelnic garderobe to jest czym :) Osobiscie kupilam sobie tam bluzeczke na ramiaczkach za £3 :)

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #3 Ocena: 0

2013-07-25 14:11:50 (12 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Wrocilam od lekarza.
Wszystko wyglada OK. Wiek ciazy 25w+6d, przeplywy w porzadku, mala wazy 840 gram.
Znaczy sie powinnam chyba zaczac wic gniazdo, nie? Bo ja jeszcze nic nie mam, poza ubrankami na pierwsze 3 miesiace i wanienka :)
A Wy juz wszystko, podklady maty i inne cuda.
Chyba na poczatek skupie sie na lozeczku. Potem reszta.

Dziewczyny Samurajka dobrze pisze, nie ma co panikowac, ze brzuch mniejszy niz powinien byc, bo tak naprawde nikt nie wie jaki powinien byc.
Ja mimo, ze jestem stara dupa, choruje na przewlekla chorobe i biore stale leki to jestem optymistka. Wszystko jest OK, a jesli by nie bylo, to by mi przeciez powiedzieli.
W ulotce lekow, ktore biore jest napisane tak:

Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie stosować w ciąży i okresie karmienia piersią. Należy stosować skuteczne metody antykoncepcji, gdy którekolwiek z partnerów stosuje lek cytotoksyczny.

I co? I jakos moja corka ma sie dobrze, mimo iz biore ten lek od ponad dwoch lat, powinnam robic w gacie ze strachu, ale wierze lekarzom, ze jest dobrze. I nie zadreczam sie- ja nie moge zyc bez tego leku, nie mam wyboru i mysle, ze moja corka sobie z tym swietnie radzi :)
Jedyne czym moja ciaza rozni sie od Waszych, to to, ze mam wizyty co 2 tygodnie, na przemian polozna i lekarz i za kazdym razem jak widze lekarza to mam usg, tak jak dzisiaj.
Wszystkie urodzimy zdrowe dzieci, mowie Wam!

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-07-25 14:13:06 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kardam

Post #5 Ocena: 0

2013-07-25 14:13:20 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Cytat:

2013-07-25 13:59:58, Kitek1 napisał(a):
Gosiaczku, starszne, naprawdę starszne. CHyba nie potrzebnie oglądałam, bo teraz się nie mogę pozbierać do kupy. Mnie by coś takiego w ogóle do głowy nie przyszło... jak w ogóle, nie tylko w samochodzie, można zostawić małe dziecko same// :-(

Dlatego tez ja nie obejrzalam do konca :( dobrze, ze zrobili taka kampanie, bo od lat prowadzone sa kampanie - nie zostawiaj psa w aucie, a tu ludzie potrafia nie tylko zwierze zostawic w aucie w upal, ale dziecko rowniez :-[. Z reszta co za roznica czy upal czy normalna temperatura. Nie powinno sie w ogole dziecka zostawiac bez opieki!

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #6 Ocena: 0

2013-07-25 14:22:13 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Macie racje dziewczyny nie ma co sie zamartwiac,skoro polozna powiedziala ze jest wszystko dobrze to tak jest,a za tydzien mam usg i zobacze moje malenstwo,doczekac sie nie moge:)

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #7 Ocena: 0

2013-07-25 14:26:32 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Cytat:

2013-07-25 14:11:50, perfekcja napisał(a):
Wrocilam od lekarza.
Wszystko wyglada OK. Wiek ciazy 25w+6d, przeplywy w porzadku, mala wazy 840 gram.
Znaczy sie powinnam chyba zaczac wic gniazdo, nie? Bo ja jeszcze nic nie mam, poza ubrankami na pierwsze 3 miesiace i wanienka :)
A Wy juz wszystko, podklady maty i inne cuda.
Chyba na poczatek skupie sie na lozeczku. Potem reszta.

Dziewczyny Samurajka dobrze pisze, nie ma co panikowac, ze brzuch mniejszy niz powinien byc, bo tak naprawde nikt nie wie jaki powinien byc.
Ja mimo, ze jestem stara dupa, choruje na przewlekla chorobe i biore stale leki to jestem optymistka. Wszystko jest OK, a jesli by nie bylo, to by mi przeciez powiedzieli.
W ulotce lekow, ktore biore jest napisane tak:

Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie stosować w ciąży i okresie karmienia piersią. Należy stosować skuteczne metody antykoncepcji, gdy którekolwiek z partnerów stosuje lek cytotoksyczny.

I co? I jakos moja corka ma sie dobrze, mimo iz biore ten lek od ponad dwoch lat, powinnam robic w gacie ze strachu, ale wierze lekarzom, ze jest dobrze. I nie zadreczam sie- ja nie moge zyc bez tego leku, nie mam wyboru i mysle, ze moja corka sobie z tym swietnie radzi :)
Jedyne czym moja ciaza rozni sie od Waszych, to to, ze mam wizyty co 2 tygodnie, na przemian polozna i lekarz i za kazdym razem jak widze lekarza to mam usg, tak jak dzisiaj.
Wszystkie urodzimy zdrowe dzieci, mowie Wam!

Ja jeszcze w lozeczko i wanienke sie nie zaopatrzylam ale planuje w sierpniu:)na chwile obecna to mam wozek,moses basket ubranka do 6mc karuzelke a i bujaczek,:)wiec tez jeszcze czekaja mnie zakupy,:)

Do góry stronyOffline

kardam

Post #8 Ocena: 0

2013-07-25 14:32:02 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

a ja ubranka kupowalam tylko do 3 miesiecy (te do 6mc mam tylko 2 sweterki, bo byly w Next na wyprzedazy).
Ja rodze okolo polowy wrzesnia i sie zastanawiam jaki kombinezon kupic dziecku na pierwsze wyjscia z domu?

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #9 Ocena: 0

2013-07-25 14:36:02 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Cytat:

2013-07-25 14:32:02, kardam napisał(a):
a ja ubranka kupowalam tylko do 3 miesiecy (te do 6mc mam tylko 2 sweterki, bo byly w Next na wyprzedazy).
Ja rodze okolo polowy wrzesnia i sie zastanawiam jaki kombinezon kupic dziecku na pierwsze wyjscia z domu?

My rodzimy w podobnym terminie :) Ja juz mojemu spakowalam do torby w czym bedzie wychodzil,nie mam kombinezonu,tzn mam ale taki gruby,na grudzien.A na wyjscie-body z krotkim rekawkiem,kaftanik+spiochy,czapka,skarpetki,niedrapki i kocyk-powinno wystarczyc,skoro i tak prosto do samochodu.

Aaaaa teraz doczytalam,na pierwsze wyjscie z domu a nie ze szpitala :-]To na razie mam wlasnie taki puchowy,ale zobacze pozniej bo poki co w sklepach nie ma jeszcze,ale bede w niedziele na carboot to moze cos mi wpadnie w oko ;)

[ Ostatnio edytowany przez: Samurajka 25-07-2013 14:38 ]

Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

kardam

Post #10 Ocena: 0

2013-07-25 14:39:20 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Cytat:

2013-07-25 14:36:02, Samurajka napisał(a):
Cytat:

2013-07-25 14:32:02, kardam napisał(a):

My rodzimy w podobnym terminie :) Ja juz mojemu spakowalam do torby w czym bedzie wychodzil,nie mam kombinezonu,tzn mam ale taki gruby,na grudzien.A na wyjscie-body z krotkim rekawkiem,kaftanik+spiochy,czapka,skarpetki,niedrapki i kocyk-powinno wystarczyc,skoro i tak prosto do samochodu.

No wlasnie ja tez mam taki gruby kombinezon jak na koniec listopada/grudzien. To co widzialam w Mothercare wydaje mi sie za grube jak na wrzesien :( nie wiem. A przeciez z dzieckiem nie tylko do samochodu bedzie sie szlo, ale na spacerki tez juz bedzie trzeba chodzic.

Do góry stronyOffline

Strona 8586.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8585.8 | 8586.8 | 8587.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,