MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8583.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8582.8 | 8583.8 | 8584.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 8583.8 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kardam

Post #1 Ocena: 0

2013-07-24 13:49:25 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Niby prawnicy twierdza, ze 70% spraw przeciw pracodawcy konczy sie jeszcze przed hearing, bo pracodawca woli isc na ugote, podobnie jak pracownik, wiec wtedy taka osoba ponosi koszty £250, ale i tyle nie kazdy jest w stanie zaryzykowac.
Moj maz obawia sie, ze stracimy czesc naszych oszczednosci na wklad wlasny na kr.hipoteczny, a nic z tego nie wyjdzie. Ja w sumie tez sie tego obawiam, ale kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kitek1

Post #2 Ocena: 0

2013-07-24 16:14:56 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Żłobki są drogie, nawet z dofinansowaniem- przynajmniej u mnie. I jak mają mi zostawać grosięta (dosłownie), to wolę tak małe dziecko jednak mieć pod swoją opieką. Każda z Nas jest inna i każda z Nas ma inne zdanie :-)

Kardam- powodzenia Ci życzę!
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kardam

Post #3 Ocena: 0

2013-07-24 16:28:36 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

MAM PRAWNIKA
Matko, nawet nie wiecie jak sie ciesze :) i jutro sklada claim do trybunalu o dyskryminacje i w moim imieniu napisze list z prosba o wydanie niezbednych dokumentow :)
To teraz oczekuje ugody (wole to niz sprawe przed trybunalem w czasie zaawansowanej ciazy badz z malenkim dzieckiem na rekach).

Do góry stronyOffline

Gabryska1234

Post #4 Ocena: 0

2013-07-24 16:50:50 (12 lat temu)

Gabryska1234

Kobieta

Z nami od: 13-08-2010

kardam to super!!!
oby poszlo po Twojej mysli i aby szybko sprawa sie zakonczyla ;-) w pozytywnym sensie oczywiscie

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #5 Ocena: 0

2013-07-24 17:09:37 (12 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Alescie nasmarowaly dzisiaj!
Nocke odespalam, dom ogarnelam, fasolke po bretonsku zrobilam w najwiekszym garze jaki mam, dziecko spi, mloda w brzuchu spi, mam czas na kawke i neta poki sie syn nie obudzi.

Widze, ze bylo o zlobkach. Ja swojej corki na pewno nie dam do zlobka. Nie zebym miala jakies straszliwe obiekcje co do opieki w zlobku, ale po prostu mamy z mezem wypracowany system, ktory od 3 lat dziala przy naszym synu i zamierzamy sie go trzymac. Moj pracuje w tygodniu, 4 razy po 9 godzin a ja pracuje w weekendy, lub robie nocki w tygodniu. Wymiar godzin jest u mnie rozny, moge robic wiecej, moge robic mniej. To zaleta kilku lat u tego samego pracodawcy, wtedy nie ma raczej problemu z tym, zeby mi szli na reke i mam jak chce. Tez tego nie naduzywam, nie biore sikow w kolko, nie spozniam sie i robie swoja robote dobrze, wiec wszyscy jestesmy zadowoleni.
Siedzenie w domu nie jest dla mnie, po pierwsze oszalalabym nie widzac ludzi a po drugie lata leca i nie chce potem bedac w swoich latach czterdziestych (do ktorych coraz mi blizej) lub piecdziesiatych wystawac pod jakas agencja i czekac czy do jakiejs pracy pojade czy nie. Wiec "dbam" o swoja pozycje na rynku zawodowym, robie kursy, ktore przewaznie sponsoruje rzad lub pracodawca i co najwazniejsze, lubie swoja prace.

Kardam super, ze masz prawnika, walcz dziewczyno, a jak juz wygrasz kupe kapuchy i wszystkie urodzimy, to mozemy to porzadnie opic!

Jutro mam usg o 11, zobaczymy co tam w "Brzuchowie" slychac.

Do góry stronyOffline

Kitek1

Post #6 Ocena: 0

2013-07-24 18:47:06 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Perfekcjo, to jutro czekam na info :-) CO do pracy, to super, że sie tak z mężem możecie zgrać. Mój ma stałe dni pracy i off'ów na ogół. Czasami, tak jak w ubiegłym tyg, kiedy wstrzymano ruch TIRów, zmianę miał odwołaną. W sumie to nawet idą Mu w miarę na rękach (np z moim porodem, albo wizytą z Małą w szpitalu). Może mnie by się udało trafić na w miarę ugodowego szefa, ale niestety mój na tyle to by z Małą nie został. Mnie się pozbyli po informacji o ciąży... :-( A ja osobiście (tak jak i mój), na razie nie wyobrażam sobie oddać mojego Maluszka w obce ręce. Ona jeszcze jest przy cycu (na ile moja marna produkcja pozwala), do tego czasami np podczas zabawy, zaczynają Jej lecieć łzy jak grochy (nie płacze głośno, tylko łezki lecą) i patrzy na mnie... wtedy potrzebuje się przytulić. A kto Ją w żłobku przytulić? Teraz dopiero co skończył mi się macierzyński (zaczęłam 3-miesiące przed porodem) i zobaczymy jak Nam "pójdzie" z jednej pensji, a jak nie, to ja chyba nocki musiałabym robić. Natomiast na nudę w domu nie narzekam, bo pogoda jest bardzo dobra i spędzam czas z Małą aktywnie. A teraz już słyszę, że sie obudziła, to znikam, bo trzeba Ją nakarmić i na spacer :-)

Kardam, to jedną przeciwność już pokonałaś :-) Super, oby tak dalej!

Do góry stronyOffline

Strona WWW

gosiaczek3006

Post #7 Ocena: 0

2013-07-24 19:03:05 (12 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Kardam to pamietaj, ze jak wygrasz stawiasz :-]
A my wrocilismy z Maca:) Mloda w nagrode za dobre wyniki w nauce, ja z racji zachcianek ciazowych a tatus z racji, ze zostal przeglosowany:) Byl za donerem ale niestety bylo 2:1:-]

Caly miesiac Mloda w domu*SORRY* chyba zwariuje:-/
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #8 Ocena: 0

2013-07-24 19:15:15 (12 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

No, nie nadrobie...

Obrocilismy Manchester, moje dziecko bylo chyba najglosniejsze na poczekalni - ponad 2h w samochodzie, gdzies to trzeba bylo rozladowac - biegal, krzyczal, wycial zebami w podloge i nic to nie dalo. Paszport nam przysla poczta - uff... Kupilam 2 polmartwe hibiscusy w tamtejszym B&Q - hurra - u nas nie bylo, tam choc umierajace, ale byly. Moze cos z nich bedzie.
Od czasu jak mnie nie bylo...
- fuksje w ogrodzie pieknie kwitna
- Karol zaczal gadac
- nauczyl sie otwierac drzwi i wychodzic z domu
- przekonuje sie coraz bardziej, ze mam walniete dziecko - burza za oknem, a on sie cieszy z kazdego grzmotu, z kazdej blyskawicy
- coraz rzadziej ma podrapane rece, czyli stosunki dziecio-kocie normuja sie

U nas przychodzi polozna kilka dni po porodzie, a potem HV. U nas ostatnio HV byla jak Karol mial 8 miesiecy - wazenie, mierzenie, ogolnie poogladala jak sie rozwija, zostawila ksiazeczke "Busy baby", pogadala luzno i poszla. Bedzie, jak maly skonczy 2 lata.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Kitek1

Post #9 Ocena: 0

2013-07-24 22:47:35 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Wow, Kocie, to mnie zaskoczyłaś teraz.:-o To u mnie HV była 2 razy, ostatni raz jak Mała miała 3 m-ce i stwierdziła, że nie ma po co do Nas przychodzić, a jak bym czegoś potrzebowała, to mogę podejść w pon na Baby CLinic, albo dadzwonić (i zostawiła nr tel.). I to tyle. A Karol niezłe postępy porobił przez ten miesiąc :-) Moja Niunia za to nauczyła się wychlapywać 80% wody wlanej do wanienki, oblukać gdzie są jakie kable, upominać stanowczo o am (amuuuuuuuuu!) i zaglądać w Nasze talerze :-] I ma 2 ząbki :-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2013-07-25 09:26:40 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8583.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8582.8 | 8583.8 | 8584.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,