Str 8568.8 z 9770 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Kitek1 |
Post #1 Ocena: 0 2013-07-20 15:49:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2012 Skąd: Yyyyy a to istotne? |
Dziewczyny, nieco Wam zazdroszczę tych zakupów i tego oczekiwania na przyjście Maluszka  Pamiętam jaka ja byłam podekscytowana, jak się nie mogłam doczekać, jak pod koniec mój się bał, żeby mi tylko wody nie odeszły jak On będzie w pracy, jak instruował mnie zawsze, że jakby "coś", to mam jechać do szpitala, dać Mu znać, a On wszystko mi przywiezie, żebym nic nie dźwigała ze sobą, jak we dwoje byliśmy na porodówce i oczekiwaliśmy na Niunię itp itp... A teraz też jest super, bo Mała każdego dnia robi jakieś postępy i uwielbiam jak się uśmiecha na mój widok
Kardam, ja aspirynę brałam od końca 2-go miesiąca ciąży i aż do rozwiązania. Wiadomo, że każda ciąża i każda z Nas jest inna, ale akurat w moim przypadku między innymi dzięki aspirynie urodziłam zdrowe dziecko. Ale wiadomo, że wszystko trzeba robić pod okiem lekarza.
Gosiaczku, ja miałam laktator z Tommee Tippee i ja zadowolona nie jestem. Użyłam go 3razy i teraz leży w koncie. O wiele wydajniejsze w odciąganiu pokarmu okazały się moje ręce.
My dzisiaj mieliśmy na cołodzienną wycieczkę się wybrać, ale pogoda się popsuła i nici z tych planów  Ja już tęsknię za słońcem  [ Ostatnio edytowany przez: Kitek1 20-07-2013 15:51 ] Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.
|

|

|
|
|
katarzyna85 |
Post #2 Ocena: 0 2013-07-20 15:56:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2009 Skąd: manchester |
Dzis mnie naszla ochota na lassagne,ta ze sklepu mi nie smakuje wiec robie sama
Mała kopie od samego rana wiec juz sie tak nie martwie  slonca dzis niema ale jest duszno na dworze,a masc jaka mi przepisali na krwawienie z nosa narazie nie dziala,wogole czytalam info o tej masci i pisze ze ona jest na gronkowca,a ja niemam nic takiego...milego dnia dla was dziewczyny
|

|
 |
|
Kitek1 |
Post #3 Ocena: 0 2013-07-20 18:04:23 (12 lat temu) |
Kasiu, to ja ostatnio robię dużo z kurczaka, bo jakoś mam smaka- a to kurczak a la strogonow, a to kurczak po chińsku, hawajsku, chłopski garnek z kurczakiem, gulasz i jeszcze takie moje "cosie" smażono-duszone z warzywami  Nawet mój stwierdził, że ostanio pyszne obiady robię  A dzisiaj jak nie ma upału wcale gotować mi się nie chciało i obiad był bardzo prosty.
Co do Twoich krwawień z nosa, to nie przemęczasz się? Ja jak byłam w ciąży i porobiłam za dużo, to miałam takie krwawienia. Natomiast sam lek... gronkowiec, a krwawienia z nosa to jak woda i ogień.... Mam nadzieję, że szybko Ci się poprawi i że to nic poważnego.
Gosiaczku, ja miałam w ciąży biegunkę. Wtedy Położna mi powiedziała, że organizm oczyszcza się przed porodem i że to będzie tuż, tuż. Tym bardziej, że ginekolog mi prawie całą ciążę powtarzała, że jak donoszę do 8-go miesiąca to będzie bardzo dobrze. Biegunkę miałam taką, że praktycznie z kibelka zejść nie mogłam i co kolwiek zjadłam, od razu ze mnie wylatywało. A te bóle brzucha przy tym... oj, oj... Za to moja Mała urodziła się miesiąc później. Nie dość, że przenosiłam Ją ten 8-my miesiąc, wbrew temu co twierdziła moja Ginekolog, to jeszcze nosiłam Ją już po terminie i na sam koniec też się nie spieszyła, bo na 9-cio centymetrowe rozwarcie czekałam 27godzin  Ot, tak bardzo chciała być w brzuszku, do samego końca jak najdłużej  Uważaj na Was! Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.
|

|

|
|
gosiaczek3006 |
Post #4 Ocena: 0 2013-07-20 18:25:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Kitek
Ja to juz niewiem co jest przyczyna... Hormony ciazowe, czy mala uciska na jelita i szaleja czy jedzenie:/ wczoraj caly dzien zejsc z kibelka nie moglam plus mega bol jelit( brzucha) a odzywiam sie zdrowo, bulki grahamki, pomidory, ogorki, papryka ... Na obiad juz mi bylo wszystko jedno i zjadlam schabowego, ziemniaki i kapuste  i biegunka znikla  dopiero rano mnie pogonilo ale juz bez boli  i dzis calutki dzien mam spokoj. Wiec zglupiec mozna
Mala szaleje w brzuchu wiec to najwazniejsze
Corawda waga nie drgnela i non stop mam tylko 5 kg na plusie i brzuch tez nie rosnie :/ mierze non stop i tyle samo pokazuje, nie ukrywam, ze sie boje czy wszystko ok  GP powiedzial, ze dziecko rosnie a ja nie musze przybierac na wadze, tylko jakim cudem??? Skoro mala ma dodatkowe kg to logiczne, ze u mnie na wadze powinny sie one pokazac. ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|

|
 |
|
Gabryska1234 |
Post #5 Ocena: 0 2013-07-20 19:37:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2010 Skąd: Bradford |
u mnie mala tez szaleje od rana - troche sie ochlodzilo to i ona sklonniejsza do brykania
|

|
 |
|
|
Pinki1981 |
Post #6 Ocena: 0 2013-07-20 23:16:24 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-09-2010 Skąd: Menchester |
Gosiaczek a u mnie ciągle było że brzuch za duży i położna mnie kierowała do szpitala na badanie tam znów twierdzili że wszystko jest w porządku  i taki biegałam między szpitalem a przychodnią
Na szczęście wszystko było w porządku dzidzia urodziłą sie duża i zdrowa
Sysa bardzo mi przykro z takiego powodu. Nigdy nie sądziłam że coś takiego może mieć miejsce.
Kitek ja też pamiętam ja my zadawaliśmy tysiące pytań tu na forum. A teraz cieszymy się że nasze maleństwa są z nami
Jutro jadę na bazarek ze znajomymi może wyrwę coś ciekawego dla synusia  tylko nie wiem kto wstanie rano o 5
|

|

|
|
kardam |
Post #7 Ocena: 0 2013-07-20 23:45:42 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Hejka. Ja w gościach dziś byłam - taka trochę większa impreza i wszystkie kobitki mamuśki dzieci z przedziału 0-3 lata.
I dwie z nich nie zależnie od siebie stwierdziły, że mam już bardzo nisko brzuch. Mi też się wydawało w ostatnie dni, że on się obniżył - a to dopiero 32tc!
|

|
 |
|
gosiaczek3006 |
Post #8 Ocena: 0 2013-07-21 10:33:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Niedzielnie i nareszcie chlodniej  takze dzis z Mloda idziemy do kosciola.
Jutro polozna wiec zobaczymy czy stwierdzi cos innego poza norma:/
Obudzilam sie przed 7 i spac nie moglam, mialam zebrac tylek i jechac na carboot, ale ciezko bylo  wiec zostalam w lozeczku... Pojedziemy z moim w przyszla niedziele bo bedzie po nocce, a samej mi sie nie chcialo:/
Karola chyba juz urodzila, bo cos milczy
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|

|
 |
|
Kitek1 |
Post #9 Ocena: 0 2013-07-21 11:29:04 (12 lat temu) |
Kardam ja miałam nisko brzuch od 6-tego miesiąca ciąży. Wtedy też pojawiły się pierwsze skurcze- szpital, leki i trzymanie ciąży. W efekcie mała urodziła się w 41+tyg ciąży. Tak więc nie panikuj  Nie koniecznie musisz urodzić już
Gosiu, widocznie Ty schudłaś. Ja w ciąży tyłam wraz ze wzrostem dzidzi. I nie ukrywam, że to jest dla mnie normalne. Zaraz po porodzie większość kg sobie poszła wraz z Niunią, wodami i łożyskiem. Najważniejsze że Dzidziuś prawidłowo rośnie. Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.
|

|

|
|
karolac4e |
Post #10 Ocena: 0 2013-07-21 11:48:43 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2013 Skąd: Aldershot |
Niestety nadal nic  . Ciągle tylko boli mnie spod brzucha,jakbym zakwasy miała i pęcherz jak siusiam jakby mi ktos szpilki wbijal czasem. Może mi sama zrobi niespodziankę na jutrzejsze urodziny. Nie chcę wywoływania, bo słyszałam, że to duzo bardziej bolesne niż jak się sama akcja rozegra. No nic trzeba się uzbroić w cierpliwość aczkolwiek z nią coraz gorzej  .
|

|
 |
|