MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8562.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8561.8 | 8562.8 | 8563.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 8562.8 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kardam

Post #1 Ocena: 0

2013-07-18 10:14:49 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Cytat:

2013-07-18 09:53:41, karolac4e napisał(a):
Tutaj z niczym nie widzą problemu. W Polsce lekarz mi powiedział, że mi się spojenie rozchodzi i że to mnie kwalifikuje do cesarki. Kazał mi to powiedzieć, żebym zażądała bo można mieć poporodowe nieprzyjemności. Oczywiście jak kazał tak zrobiłam, a położna się mnie zapytała gdzie tak lekarz mówił i że nie chce wchodzić w kompetencje polskich lekarzy ale oni z reguły panikują a kobietom często towarzyszy taka przypadłość w ciąży po czym rodzą normalnie.
Odkąd poszłam na macierzyński staram się więcej odpoczywać, ale i tak boli podczas chodzenia. Choć tyle, że to już niedługo :)

Ja mam rozejście spojenia łonowego w sumie od 15tc, koło 18tc zgłosiłam to midwife, też nie widziała problemu, ale ja byłam już oczytana w temacie i jej powiedziałam, że na tym etapie ciąży to nienormalne i dostałam skierowanie do Fizjoterapeuty. Od tamtej pory mam regularne wizyty i prawdopodobnie będę miała od niego skierowanie na wywołanie porodu 2 tyg wcześniej.
W Pl ginekolog powiedział, że rozejście nie jest wskazaniem do cesarki, bo właśnie będzie mi się dużo lepiej rodziło. Mam podobno tak dużą szparę, że to cud, że ja jeszcze chodzę (choć max to jakieś pół kilometra, bo jak więcej to cierpię przez ten i następny dzień).

Ja chyba dziś u niej powiem, że chcę się widzieć z ginekologiem jak najszybciej, bo nie wiem czy to nie objaw odchodzącego łożyska. Obym się myliła.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

katarzyna85

Post #2 Ocena: 0

2013-07-18 10:17:33 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Dziewczyny a mnie wczoraj poleciala krew z nosa,i dzis juz 3razy,wybiore sie chyba jutro do lekarza,czytalam ze jesli jest sie przeziebionym to moze tak sie dziac,ale chyba lepiej isc sie skonsultowac z lekarzem

Do góry stronyOffline

karolac4e

Post #3 Ocena: 0

2013-07-18 10:24:18 (12 lat temu)

karolac4e

Kobieta

Z nami od: 18-06-2013

No to coś im się zeznania nie zgadzają :). Teściowa mi załatwiła wizytę u niego bo to pan ordynator a ona pielęgniarka i pracowała z nim na oddziale kiedyś. Mówił, że można na ortopedii wylądować pół roku jak się rozleci spojenie podczas porodu.

Ja właśnie durna wczoraj stwierdziłam, że się przejdę wracając od położnej. Pół godziny marszu, połowa pod górę i dzisiaj chodzę jak połamaniec. Człowiek tak czasem nie myśli :)

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #4 Ocena: 0

2013-07-18 10:25:39 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Cytat:

2013-07-18 10:24:18, karolac4e napisał(a):
No to coś im się zeznania nie zgadzają :). Teściowa mi załatwiła wizytę u niego bo to pan ordynator a ona pielęgniarka i pracowała z nim na oddziale kiedyś. Mówił, że można na ortopedii wylądować pół roku jak się rozleci spojenie podczas porodu.

Ja właśnie durna wczoraj stwierdziłam, że się przejdę wracając od położnej. Pół godziny marszu, połowa pod górę i dzisiaj chodzę jak połamaniec. Człowiek tak czasem nie myśli :)

Jesli bys chciala cesarke

Pregnant women are not immediately entitled to a caesarean section if they do not have any physical or mental need for it. If you ask for the operation, you'll be asked why you're requesting it and you'll be given information about the risks and benefits. You should be allowed to have a caesarean if, after discussion and support, you still want to have the operation.
A caesarean section is major surgery and many women opt for a vaginal birth after learning more about what the surgery involves.
Some women who are HIV positive and women who have had a previous birth by caesarean section should be offered the option of a vaginal birth.
Women should be given antibiotics before surgery (rather than after surgery) to prevent infection.
If a woman requests a caesarean section because she's anxious about childbirth, she should be referred to a healthcare professional with expertise in providing mental health support. She should be offered a planned caesarean if, after discussion and support, she still feels a vaginal birth is not an acceptable option.

[ Ostatnio edytowany przez: katarzyna85 18-07-2013 10:30 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-07-18 10:49:23 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kardam

Post #6 Ocena: 0

2013-07-18 12:15:19 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Cytat:

2013-07-18 10:49:23, sysa1980 napisał(a):
kardam
to kucie to wlasnie szyjka jakby ktos wbijal szpilke , u mnie niestety bylo to poszerzajace sie rozwarcie w 31 tc bylo juz 2,5 cm

To klocie to ja mialam w 24tc i wtedy wlasnie trafilam do szpitala z ryzykiem przedwczesnego porodu. Na szczescie to byl falszywy alarm, opanowano ten twardy brzuch magnezem i bylo wszystko ok.

Teraz mam bol jakby ktos mi zaciskal pasek na dole brzucha i ten pasek non stop by mnie uciskal.

Co do spojenia lonowego, mi ginekolog w PL powiedzial, ze lepiej bedzie mi sie rodzilo, ale tez mi powiedzial to samo co tutaj fizjo mowi, ze po porodzie moge miec rozne komplikacje, wlacznie z lezeniem w gipsie. Jestem tego swiadoma calkowicie. Z tego co czytalam najwazniejsze to jest nie brac znieczulen, bo wtedy nie czujesz bolu zwiazanego ze spojeniem i nie mozesz limitowac ruchow, na ktore mozesz sobie pozwolic, zeby miednica niepopekala (nie umiem tego inaczej wytlumaczyc).
U fizjo nie mam cwiczen, bo nie powinno sie cwiczyc, ona po prostu mi pokazuje techniki wstawania z lozka, siedzenia itp i chce mnie widziec regularnie, zeby miec kontrole nad postepowaniem dysfunkcji.

[ Ostatnio edytowany przez: kardam 18-07-2013 12:27 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-07-18 13:02:02 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-07-18 13:32:15 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kardam

Post #9 Ocena: 0

2013-07-18 13:44:55 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Chodzi o cos takiego:
cwiczenia na miesnie dna macicy

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #10 Ocena: 0

2013-07-18 14:06:08 (12 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Bylam dzis w bootsie ale nie kupilam nic:)
Coprawda podpaski byly tanie ale z jedna paczka nie chcialo mi sie stac w kolejce.
Ja akurat tego nie bede kupowac ale jesli ktoras szuka to wlasnie tam sa te maty maternity, cos na wzor tych zielonych, ktorych uzywaja w szpitalach. Chyba ok £4 za 5.
A co do wkladek laktacyjnych za ok £3 40 szt to juz doloze i za £4 mam 50 z tommeetippee.
Takze wieczorem przejade sie jeszcze do tesco i moze do asdy zobacze jakie ceny tam maja. A jak nie jutro kupie w Wilko bo tam bylo jak narazie najtaniej:)

Mnie raczej spojenie sie nie rozchodzi bo podejrzewam, ze bol byly non stop, a ja mam przy zmianie pozycji w lozku czy lazeniu po miescie:/ Coz wiadomo, ze zwinna juz nie jestem i przekrecajac sie z boku na bok to wyczyn:-]
Ale watpie, ze donisze do konca, juz od kilku dni leje sie ze mnie... 10-15 wkladek dziennie mi idzie i czasem wiecej:/ Plus ciagna mi sie te galaretowate uplawy. Dobrze, ze chociaz brzuch mam nisko i moge oddychac normalnie bo przy tych upalach szlo by pasc:(

Od 2 dni wywoza to swinstwo na pola.... Smrod przeokrutny:-M]
Ale wczoraj byl szczyt, wszystkie okna pozamykane wiec jak polozylam sie spac nie dalo rady nawet lezec bo poty oblewaly, moj otworzyl okno, coprawda smrod byl mniejszt bo i chlodno na dworze ale byl... Rano wstalam do wc i jak wrocilam do pokoju dopiero bylo czyc w jakich klimatach spalismy:-] Ale przynajmniej wiem czemu nawet na siku na wstawalam gdzie co noc ok 3 razy musze... Moze przytomnosc stracilismy *ROFL*
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Strona 8562.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8561.8 | 8562.8 | 8563.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,